Quantcast

TA3 může spustit stanici TA3 Doku

| Tisk

Provozovatel slovenské privátní zpravodajské a informační televize TA3, společnost C.E.N., s.r.o., může spustit další programovou službu. Slovenský regulátor médií Rada pro mediální služby (dříve RVR - Rada pro vysílání a retransmisi) na svém středečním zasedání udělila licenci projektu TA3 DOKU.

Licence na stanici TA3 DOKU platí pro celoplošné digitální vysílání. Program se může objevit v nabídkách kabelových, satelitních i internetových platforem.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Diváci u televizní obrazovky (foto: SES)

Jak již název stanice napovídá TA3 DOKU se zaměří na dokumentární filmy a pořady. Co konkrétně bude nabízet zatím není jasné.

Po zpravodajské televizi TA3 to bude druhý program stejného provozovatele.



Provozovatel TA3 se doposud zaměřoval na zpravodajství. Donedávna v tomto segmentu neměla konkurenci. Od konce února letošního roku provozuje veřejnoprávní vysílatel RTVS svůj kanál RTVS 24 a před startem je stanice JOJ 24 privátní skupiny JOJ. Vedle domácích zpravodajských stanic mohou diváci sledovat i řadu programů ze zahraničí - například českou ČT24, britskou BBC World News, americkou CNN International a řadu dalších.

V segmentu free dokumentárních stanic by TA3 DOKU neměla konkurenci. Na slovenském trhu vysílá řada doku programů. Většina vysílá česky a jsou součástí placených balíčků televizních operátorů.

redakce





Reklama




Vybrané články