Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Sat.slucovac prepinač

Dobrý den. Nevím na koho se obrátit s pomocí. Mám na jedné sat anténě Monoblok Mascom MC M4-SO1 UHD na satelit Astra 1 a Satelit Astra 3. A na druhé sat.anteně která je nasmerována na satelit Thor. Abych mohl sledovat obě satelitní antény koupil jsem přepínač Mascom DSS 411 pro 4 LNB
. Po namontovani a připojení obou sat. antén ale neprochazi signál . Můžete mi poradit s nějakým nastavením aby to fungovalo. Děkuji Václav Bočan.
uživatel
Vašek41
Registrace: 10/2010
Příspěvků: 1
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Sat.slucovac prepinač

Koupil jsi pro toto nevhodný přepínač.
1/ buď tento přepínač a pouze samostatné uni konvertory(nikoliv monoblok)
2/ když monoblok a na thor uni konvertor, tak musíš použit relé option. Například od EMP Centauri.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 670
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Sat.slucovac prepinač

https://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=20&id=31
uživatel
RAFI007
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 513
Odpověď v diskusním vlákně
 

Sat. zlučovač

Pravdu má SAXON.
uživatel
garbanka
Registrace: 8/2009
Příspěvků: 434
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Sat.slucovac prepinač

Pravdu majú obaja!
Ja k tomu dodám, že samozrejme sú ešte aj ďalšie možnosti použitia rôznych DiSEqC prepínačov. Nebudem rozoberať, určite znalejší problematiky vedia, že na čo narážam!
;)
Základné pravidlo pri kaskádovom prepojení DiSEqC prepínačov je to, aby v kaskáde neboli zapojené DiSEqC prepínače rovnaké, t.j. také ktoré reagujú na rovnaké typy prikazov!
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 939
Odpověď v diskusním vlákně
 

mmiriboy

Můžeš nějak detailněji vysvětlit svou poslední větu? Podle mě v ní pravdu nemáš. Je minimálně zavádějící.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 670
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Sat.slucovac prepinač

Když dáš za sebe dva stejné přepínače, tak určitě nebudou fungovat. Proč myslíš, že se dělají relátka Option a Position?
Kaskáda se realizuje přes OP a POS povely, přes OP/POS a Uncomm...

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 670
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Saxon

Pojmom DiSEqC "z rovnakými typmi prikazov" som myslel jednu vec.
Príklad z tohto vlákna - prečo to autorovi nefunguje?
V každom monoblocku je integrovaný DiSEqC prepínač, ktorý reaguje na diseqc povely 1.0 position, autor si do svojej sat zostavy zapojil ďalší DiSEqC prepínač fungujúci iba v protokole 1.0 position. Čo je presne to isté ako v integrovanom DiSEqC monoblock prepínači. Výsledok je prostý, nefuguje to správne preto, lebo v zostave boli/sú zapojené 2 funkčnostou rovnaké DiSEqC prepínače! Užívateľ pri takejto kombinácii nedokáže priviesť do monoblocku na DiSEqC prepínač povel pre správne prepnutie na 2.LNB v poradí, čo zvyčajne pri príjme Astry 19,2e a Astry 23,5e cez monoblock je pozícia 23,5e!
Záverom dodám, že protokol 1.0 dokáže pracovať max. zo 4 sat pozíciami, preto sú na trhu DiSEqC prepínače z 2 a zo 4 vstupmi pre príjem sat signálu.
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 939
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Sat.slucovac prepinač

Takže byla zavádějící(v kaskádě můžou být i stejná relátka, ale nesmí být za sebou), příště mu to vysvětli rovnou podrobně. Obecné plky nejsou užitečné ani odborníkovi, ani laikovi. A ušetříš si i počet příspěvků.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 670
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Saxon!

Zabudol si na jednu základnú vec.
V tomto vlákne sme sa doteraz bavili o autorovom zapojení DiSEqC prepínačov! Čiže v takomto prípade moje vyjadrenie sedí.
Keby som mal brať do úvahy všetky možné riešenia kaskádového zapojenia DiSEqC prepínačov trebárs pre xy pripojení stb (tv), tak to by už bola "iná káva"! A toto by už autor vlákna zrejme dupľovane nepochopil a taktiež by mu to bolo v riešení jeho problému nanič.
;)
Ale ok!
Máš pravdu, ale radšej nekomplikuj autorovi život.
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 939
Odpověď v diskusním vlákně
 

@saxon

tvoja prvá odpoveď vysvetlila všetko, ostatné komentáre pribudli v podstate zbytočne okrem linku na relé.
Ale napriek tomu, že viem ako to treba zapojiť a aké možnosti si myslel mám dotaz: čo je "uni konvertor".
Slovíčko UNI vo mne vyvoláva ekvivalent LNB unicable a to si určite nemal na mysli.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 852
Odpověď v diskusním vlákně
 

Dagy

Univerzal LNB, tedy je tím myšlen konvertor se dvěma oscilátory (ovládání 22kHz) a přepínáním polarizace DC napětím.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 670
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

Saxon

jasné, takže "obyčajný" LNB
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 852
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra