Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Amiko a Telly modul

AMIKO 8265+ s Telly modulem se cca 1x za pět minut
sekne - zčerná obrazovka, červeně se objeví nápis DIGI
a po chvilce signál zase naskočí .. a tak pořád dokola.
Signál z paraboly je v pořádku. FW je tam poslední oficiální Mcas.
Čím to může být?
uživatel
lubos32
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 188
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Amiko a Telly modul

V inom type Amika s Emu firmware som mal kedysi podobny problem s Irdeto CAM Plustelka. Riesil som ho ypnutim sprav Cl rozhrania. Neviem ci to pomoze na Tvojom Amiku s fw MCAS a nagra CAM Telly. Za vyskusanie vsak nic nedas. Skus postupovat ANALOGICKY pre svoj NAGRA CAM ako moja malickost pre CAM IRDETO. Mam to nastavene takto, a Plustelka maka bez chyb s Emu fw a ofiko CAM Plustelka:
Menu_Podmieneny pristup_Rozhranie Cl_Slot1 Irdeto_Spravy Cl_Vypnut

..provokatérov a duševných mrzákov ignorujem!
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 8 278
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Amiko a Telly modul

Stejnou kombinaci - DIGI modul a Amiko 8265 s FW na preklopeni ICE na IR, cislo FW ted z hlavy nevim , zadne problemy tohoto typu nejsou
uživatel
J a
Registrace: 7/2005
Příspěvků: 3 312
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Amiko a Telly modul

Hmm a ještě další problém, když dám USB flash disk tak AMIKO dělá opakovaný reboot a inicializaci karty.. funguje jen když vysunu modul s kartou
uživatel
lubos32
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 188
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bohus31

Když zprávy CI vypnu, tak po restartu se karta neinicializuje a zůstane zakodováno.. Když zprávy zapnu tak pro restartu se objeví ten pásek s DIGI nápisem - proběhnou procenta 0-100 a naskočí obraz. A když kliknu v tom rozhraní na SLOT1:DIGI tak jsou tam ´jen řádky bez popisua když nějaký označím, tak se vypíše nějaký technický info..
uživatel
lubos32
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 188
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lubos32

..napis presne oznacenie Tvojho fw, ktory mas natiahnuty v STB. Az potom je mozny dalsi postup...

..provokatérov a duševných mrzákov ignorujem!
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 8 278
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bohus31

Tak jsem mosul s kartou protáhl přes Cryptobox a stav je následující.
1) FW 1.3.88 mcas
2) SPolečné rozhraní . Zprávy CI ZAP ( když dám VYP a restart tak je stále kodováno bez obrazu)
3) Teď už když potvrdím položku DIGI tak se objeví 4 řádky včetně popisu ( zkusil jsem dát i aktualizaci SW - nenalezena nova verze)
4) Teď už se to zatím neseká tak uvidím.. A USB flashka už teď chodí i s vloženým modulem - nechápu

A ještě jsem musel dát EPG na Slovak jinak chyběly podrobné popisy o programu ... to je taky normální??

Cryptobox po restartu do obrazu naběhne za 14s
AMIKO 68s
uživatel
lubos32
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 188
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lubos32

Natiahni do Amika 8265+ fw 1.3.20 mcas Skylink ice.abs...
Nagra CAM s Telly kartou zasun do slotu STB a pay-tv Telly by mala slapt v pohode. Do UNI citacky mozes pri tomto fw zasunut iba kartu Skylink Ice, inu kartu by si v UNI znefunkcnil...

..provokatérov a duševných mrzákov ignorujem!
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 8 278
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bohus31

a ještě zajímavost se znakovou sadou v popisech programu.. všechno je ve správném kodování čeětiny kromě NOVASPORT1. Tam jsou místo háčků a čárek paznaky.
NOVASPORT2 je O.K. A když kartu dám do Cryptoboxu tak tam je čeština v pořádku i na NOVASPORT1...

oprava doby spuštění Crypotobox 44s (překlep)
uživatel
lubos32
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 188
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bohus31

FW 1.3.20 SKYLINK nahrán..
chová se naprosto identicky jak 1.3.88

Popisy programů jsou záhadou ....
Když jazyk EPG nastavím na CZ tak popis u NOVASPORT je v pořádku,ale u většiny programů popis chybí a píše No description.
Když dám jazyk EPG na HUNGARY tak je i NOVASPRT v pořádku,ale STV2 má paznaky...
uživatel
lubos32
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 188
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lubos32

Skusal som doma DIGI SK a vsetko OK. Predpokladal som ze Telly nie nic ine ako DIGI. Dalej u Telly poradit vsak neviem, nakolko Telly nemam. Hlavne si Telly na Amiku aspon rozbehal...

..provokatérov a duševných mrzákov ignorujem!
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 8 278
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bohus31

ještě rozdílnost modulů...já mám Telly Smartcam CI+ CI0355-SLT02 R 1-0
A ty když vypneš ty hlášky modulu tak po restartu normálně naběhne dekodování?
uživatel
lubos32
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 188
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

RE: Amiko a Telly modul

@lubos32

Na Amiko 8265 vyšli doteraz tieto FW (original a mcas):

1.1.63
1.1.66
1.1.67
1.2.02
1.3.02
1.3.14
1.3.15
1.3.20irdeto
1.3.48
1.3.63
1.3.75
1.3.87
1.3.88
1.4.11
1.4.17
1.4.21

Jedine vyskúšať a po každom nahraní FW dať pre istotu factory reset.
uživatel
kobram
Registrace: 4/2014
Příspěvků: 494
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

RE: Amiko a Telly modul

tak ten 1.3.88 zatím jede v pohodě..
Mohl se třeba nějak aktualizovat FW v modulu přes OTA?
Protože původně byla karta v přijímači a pak se přijímač vracel, karta zůstala a byl zaslán CA modul. Párování asi udělali v rámci objednávky, ale třeba si karta "nesedla" s modulem a možná proběhla nějaká aktualizace..
Asi bych to ověřil, že bych tam nahrál nejnovější FW do AMIKA a otestoval.. Ale není to moje, teď to funguje a už do toho hrabat nebudu. Vracím majiteli.
uživatel
lubos32
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 188
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@lubos32

U Telly nic párovaného není.
uživatel
decmen
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 1 719
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@lubos32

..tak jasne. FW ktory Ti uz funguje netreba menit. Avsak spravne nastaveny jazyk systemu a podmieneneho pristupu dufam mas. Prekontroluj, u mna s CAM Digi som nastavil SYSTEM a PODMIENENY PRISTUP na STB takto a vsetko slape OK:
Menu_system_language_selectlanguage_slovakian_epg_slovakian_jazyk titulkov_slovakian_teletext_slovakian
Menu_podmieneny pristup_spolocne rozhranie Cl_slot1_nagra access_select a language_slovak

..provokatérov a duševných mrzákov ignorujem!
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 8 278
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@bohus31

lokalizaci jsem nastavoval CZ a v CI rozhrani jsem taky nastavil CZ.. Jen EPG jsem nechal na Hungary, protože na CZ chybělo úplně info u většiny programů, u SK zase byla chyba v kodování češtiny.. a nepochopitelně nejlíp chodí EPG nastavený na HU ( pak je jen STV2 se špatným kodováním- ale to jim vadit nebude)
uživatel
lubos32
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 188
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra