Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Cezhraničný signál Lysá hora na Žilinu

Zdravím.
Mám správne kúpený set-top-box DVB T2. H265/Hevc.doteraz kým signál z Lysej hory nevypli som sledovala z 37 a 54 kanál programy CT aj Prima aj Nová aj Barandov. Ako to vypli myslela som, že zakúpením správneho setoboxu budem naďalej pozerať. Vie mi niekto poradiť ? Treba ináč natočiť anténu ? Lebo som si spustila automatické ladenie a stanice CZ mi nenašlo.
uživatel
SASA61
Registrace: 10/2020
Příspěvků: 2
Odpověď v diskusním vlákně
 

Re:Cezhraničný signál

Ťažko povedať, problém môže byť aj v anténe, nový druh vysielania je už citlivejší na príjem na väčšie vzdialenosti. Ja chytám z Lysej hory aj ČT s Novami a Primami bez problémov(anténa - poľské sito), ale na druhú stranu bývam bližšie k hranici.
uživatel
Juri
Registrace: 3/2017
Příspěvků: 62
Odpověď v diskusním vlákně
 

Re:Cezhraničný signál

Odporucam skusit rucne ladenie - konkretne kanal 26 a kanal 28. Pri rucnom ladeni (v zavislosti od typu prijimaca) bude aspon orientacne znazornena sila a kvality signalu. Niekedy su niektore prijimace ci TV citlivejsie ako ine. Ja napr. na TV LG naladim v Ziline aj jeden aj druhy MUX, no ked som skusil TV Philips, tak ten naladil len K28.
uživatel
RadoJ
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 71
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Cezhraničný signál Lysá hora na Žilinu

Od 20.10. multiplex 23 kanál 31.
uživatel
Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 3 735
Odpověď v diskusním vlákně
 

@SASA61

..neviem z akeho mesta alebo obce si, avsak nedavno som montoval ant system na prijem Lysej Hory v Hornej Stubni pri TR a signal dostatocny. Prijem v poho aj v nepriaznivom pocasi.

Preferujem reálny život...Takže -_-
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 8 425
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně
 

Cezhraničný signál Lysá hora pre Žilinu

Ďakujem za radu, ale ja to teraz musím ladiť na setopboxe a nemám až také možnosti na ručné ladenie ako na televízore. Buď len automatické ladenie a to žiadne CZ programy nezachyti. A na ručnom to fakt neviem.po starom pred prechodom na DVBT2 som normálne chytala programy CZ. Ak vás ešte niečo napadne poraďte. Ďakujem vopred.
uživatel
SASA61
Registrace: 10/2020
Příspěvků: 2
Odpověď v diskusním vlákně
 

@SASA61

Musiš to ladiť ručne inak sa neda :))) :)))
uživatel
jopo166
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 1 473
Odpověď v diskusním vlákně
 

Cezhraničný signál Lysá hora na Žilinu

zalezi kde v za byvas,,niekde kde neni signal nepomoze ani rucne ladenie

dreambox 800 hd
uživatel
lubo540
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 925
Odpověď v diskusním vlákně
 

@SASA61

bez informace mista a popisu prijimaci soustavy lze tezko poradit

DIGI CZ + CAM modul, Skylink + QVIART LUNIX
uživatel
dvbuser
Registrace: 2/2011
Příspěvků: 110
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Cezhraničný signál Lysá hora na Žilinu

V žiline antenari používali selektivne zosilnovače 37,54 a zlučovač 37,54+zvyšok a ak máte niečo podobné v antennom systéme aj vy tak určite nič nenaladíte . na ten zvyšok sa používa pasívna anténa pretože krížava je tu dosť silná. Ak je na streche nejaká širokopásmová anténa treba za ňu dať širokopásmový zosilnovač samozrejme UHF a treba sa modliť aby to akotak šlo. Su v žiline lokality kde to ide aj len na 10db zosilnenie. Kanal 28 a 26 je v meste takmer nemožne zachytiť ale 37 ako tak išla. V žiline z križavy ide 30,32,35a47 tá 31 z lysej tu asi bude problémová uvidíme .

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
uživatel
Boris
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 215
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

Od 20.10. multiplex 23 kanál 31.

K31 funguje aj v Ziline, lokalita Trnove.
uživatel
RadoJ
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 71
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra