Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

STB DVB-T2-slabý signál

Zdravím, který STB by jste doporučili pro slabý signál? Já jsem vybral TechniSat Digipal T2 DVR. Děkuji za odpovědi.
uživatel
mattes
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 116
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2-slabý signál

Žádný. Je třeba si nechat systém opravit, aby signál nebyl slabý.
uživatel
bretah
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 4 381
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2-slabý signál

Ono u DVB-T2 je definice "slabého" signálu trochu komplikovanější, než to bylo kdysi u analogové TV. Proto nutně nebude tak snadné určit, zda je některý (a který) přijímač obecně lepší a jiný horší.
Asi by to chtělo nějaké praktické testy s více přijímači v definovaně obtížnějších podmínkách.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 355
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mattes

Mám Technisat Digipal T2/C DVR a proti Alma iHD nepozoruji žádný rozdíl.Dobře ti radí bretah.
uživatel
jjery
Registrace: 12/2012
Příspěvků: 836
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mattes

na zaklade ceho jsi usoudil ze je Technisat na slaby signal ? citlivy na signal je treba DM525
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 2 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mattes

..u mna vykazuje najlepsi vysledok DVB-T2 tuner v TELKE priamo vstavany. Externy DVB-T2 STB ak uz vykazoval aspon rovnake hodnoty ako tuner v telke vstavany, tak prepojenim s telkou cez HDMI som o tento benefit prisiel.

Preferujem reálny život...Takže -_-
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 8 425
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně
 

kristian1

Na základě zdejší staré diskuze a článku o přijímači.
uživatel
mattes
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 116
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bretah

Je to pro kamaráda v rodinném domě v dolině u řeky DVB-T měl slabý, proto má Skylink. Skylink chce zrušít a přejít na DVB-T2. Já mám Telly a satelit.
uživatel
mattes
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 116
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2-slabý signál

Prostě je třeba si pozvat odborníka, který navrhne řešení.
uživatel
bretah
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 4 381
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mattes

o Technisatu se to rika ze ma citlivy tuner to ano ale predevsim je nutna kvalitni prijimaci soustava od anteny az k tv.v doliku to muze byt problem. prejit od skylinku k pozemaku je nerozum to je cesta proti proudu.
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 2 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mattes

"Slabý" není příliš vhodné slovo, signál v místě může být silný co do intenzity ale nedostatečný co do kvality, raději bych použil slovo špatný nebo dobrý signál, který obsáhne obojí. Co do schopnosti zpracovat "špatný" signál jsou výborné boxy Strong STR8541 resp. Skyworth SKWT21 (stejné strojky pod jinými názvy) a TV Panasonic, Technisaty též ok. Je to moje osobní i sdílená zkušenost ;) Instalace přijímací soustavy ale dnes už není pro každého, čili když To nehraje na první dobu, je třeba pozvat odborníka, který vyřeší příjem tak, aby pokud možno hrály všechny boxy.
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 615
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1

Mají Netflix, stahují filmy sport téměř nesledují a jsou pracovně často mimo. Proč platit Skylink, který jde od 10 k 5.
uživatel
mattes
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 116
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2-slabý signál

Řešení uvedeného případu začíná MĚŘENÍM a ANTÉNOU. Ne řešením citlivosti přijímače. To je chytání tygra za ocas, které nikam nepovede.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 355
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2-slabý signál

Ještě: Programy na DVBT2 nejsou stejné jako na Skylinku. Třeba Prima i Nova je v HD. Sice nijak excelentním, ale viditelně lepší obraz, než pozemní vysílání. Víš to? Ví to oni?
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 355
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Antonín

Zaklad prijmu terestriky, ktory si napisal:"Řešení uvedeného případu začíná MĚŘENÍM a ANTÉNOU. Ne řešením citlivosti přijímače. To je chytání tygra za ocas, které nikam nepovede."
by mohli pochopit vsetci, ktori maju zaujem o prijem DVB-T2.

Preferujem reálny život...Takže -_-
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 8 425
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Antonín

Většina to ale takhle neudělá, jsme v Česku, nejdřív se kupuje box a zkouší jestli to pojede na starou antenu někde 100let na půdě... pak se případně začnou nakupovat zázračné antény a klást dotazy na netu..., přivolání někoho na měření a instalaci je až ta poslední možnost, bohužel! ;) Ovšem koupit box odolnější vůči echům atd. nezaškodí ;)
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 615
Odpověď v diskusním vlákně
 

dej do kupy

anténu a potom můžeš koupit kdejakou s.r.a.č.k.u za pětibábu
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 26 547
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2-slabý signál

No tak to určitě ne.
uživatel
HiFiOK
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 766
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

Takže jaká je nejlepší anténa? Husté síto? Předpokládám, že do kopcovitého terénu je colorka na nic. Dříve se podle Černého dělaly antény na míru. A Teroz udělal i zesilovač. A dnes jsou některé zesilovače kontraproduktivní.
uživatel
polhrad
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 39
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

Oprava. Myslel jsem Českého.
uživatel
polhrad
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 39
Odpověď v diskusním vlákně
 

@polhrad

síto už je v dnešní době nízkých kanálů a SFN dost za zenitem, hledej třeba Xmux antenu ;)
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 615
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

To by musel vylézt na střechu
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 371
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lance

Díky za tip. Vypadá zajímavě.
uživatel
polhrad
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 39
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HiFiOK

Tak to stoprocentně jo! Na správně udělané přijímací soustavě (a do toho se počítají i komplet vnitřní rozvody) hraje bez problémů všechno! Otázka je, kdo a jestli to umí v konkrétních podmínkách skutečně dobře udělat ( a je takových fakt málo) a jestli, pokud je to skutečně náročný, jsi to ochoten tomu kdo to umí zaplatit, jelikož to sem tam může vyjít relativně draho. Ale udělat to jde a hraje všechno, i Samsung nebo "původní" Finluxy. S příchodem T2 s SFN a 256QAM je doba, kdy to nějak "zmastil" kde kdo nenávratně v ( ! ) :-) Bohudík :-)
uživatel
Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 135
Odpověď v diskusním vlákně
 

@polhrad

Nejlepší anténa je anténa zvolená podle jejích konkrétních vlastností a parametrů (který bohužel téměř nikdo nezná) nejvhodnějších pro konkrétní místo příjmu s konkrétní "signálovou situací" v tomto místě (a to posoudí ten, kdo k tomu má znalosti a potřebné vybavení). Staré "vžité" pravdy jako např. to síto vs. kolorka už tak zas neplatí, jsou jiný a důležitější věci a "vlastnosti", který v analogu i v T1 byly tak nějak odsunutý stranou, protože neměly až takový vliv jako je tomu teď.
uživatel
Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 135
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Xmux

Stáhnul bych to ze sta na 99% ;) Někde to fakt vyřešit nejde, je nutný tuner echorezist a Samsunga tam nerozchodí ani Copperfield :)))
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 615
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra