| 26.10.2007, 08:14.07 | |
Jak zapojit satelitní soustavuMám 100cm parabolu a motor SG2100 potom slučovač TV a SAT (mám v zásuvkách pouze 1 koax. kabel. Jak zapojit 2 zásuvky průchozí pro napetí motoru SAT a 1 koncovou zásuvku. V těch zásuvkách potřebuji na 2 zásuvkách SAT a na třetí jen pozemní TV??? A v jedný zásuvce jen SAT s napájením motoru SAT i TV pozemní(combo). Jak zajistit aby to napetí nešlo na ostatní učastníky pozemní TV a druhý SAT příjmač? Vím, že existují zásuvky průchozí napájení-i se třemi výstupy (2 pozemní a 1 SAT)-kam pak mám zapojit rozbočovač SAT-TV pozemní nebo to je vlastně rozbočovač tato zásuvka??? Ale existují i zásuvky , které mají jen dva výstupy a jsou určeny pro SAT. Jaký je mezi nimi rozdíl? Použít rozbočovač u každého přístroje? |
![]() charlis |
| 26.10.2007, 08:58.41 | |
RE: Jak zapojit satelitní soustavuJeden motor, jeden přijímač.Druhý se dá s jistými omezeními připojit jen za něj pomocí loop back, pokud tuto možnost přijímač č. 1 má a pokud u něj řádně funguje. To co máš by možná mohlo nějak fungovat kdyby se zaručilo, že bude zapnutý jen jeden přijímač. Kdyby to ovšem někdo pozapomněl, mohlo by to i věci poničit. Ten kdo to bastli, ubastlil nesmysl. I stěmi zásuvkami je to krávovina, ušetříš za kabel, ale přidáš si množství problémů, měkteré i neřešitelné (satelitní příjem a zesilovač pro pozemní příjem napájený kabelem). Jestli to jenom trochu jde tak: 1. vyhoď toho, kdo to bastlil. 2. udělej to znovu a pořádně. pro satelitní rozvod potřebuješ "hvězdici" - drát ke každému přijímači zvlášť. Neslučuj pozemní a satelitní příjem, pokud to není úplně nevyhnutelné. 3. Satelitní anténu nedávej na střechu, ale někam do závětří. Takže ty koaxy ani nepovedou na stejné místo. 4. Pamatuj, že satelitní přijímač má dva díly: LNB a to co máš v pokoji. LNB není anténa, ale část přijímače. Každý přijímač musí tedy mít svoje LNB. Existují násobná LNB v jednom pouzdře. 5. Motor je určen v zásadě vždy jen k jednomu přijímači. Sdílený provoz není rozumně možný, a když tak jenom s vyloučením. Na motor lze také dát LNB násobné typu Twin, pak jeden přijímač i točí a druhý může jen koukat - neomezeně, ale nemůže otočit. |
![]() Antonín |
| 26.10.2007, 09:40.13 | |
RE: Jak zapojit satelitní soustavu100cm parabolu a motor mám též.Rád bych věděl jestli máte půdu anebo ne.Provozuji zapojení sat+pozemní vysílání už asi 6 let. |
![]() hobza |
| 26.10.2007, 11:42.38 | |
RE: Jak zapojit satelitní soustavuMám půdu, ale nevím co to řeší? |
![]() charlis |
| 26.10.2007, 12:13.41 | |
RE: Jak zapojit satelitní soustavuŘeší to bezproblémové zapojení TV+Sat.Mám parabolu na střeše+anteny na pozemní vysílání.Svody od antén TV mám svedeny do domovního zesilovače a výstup do slučovače TV+SAT.Slučovač má malý útlum a prochází přes něj napájení do motoru a konventoru paraboly.Ze slučovače mám rozvod do 3 zásuvek -2x průchozí a jedna koncová.Zásuvky mají výstupy TV+SAT+FM/útlum cca 3dB(Ty samé nabízí prodece na AUKRU v sekci satelit).V prvnim poschodí pod půdou mám zapojen sat.Dreambox a TV pozemní.Pod ním mám zapojenu TV pozemní a dole pozemní TV a sat dreambox 500.Jediný problém je,že točím pouze horním satelitním přijímačem a dolní přenáší pouze signál ze satelitu kam je parabola natočena.Motor točí spolehlivě a útlum je pro mě zatím zanedbatelný.Snad jsem to vysvětlil dobře a nebo jsem dotaz pořádně nepochopil.Hobza |
![]() hobza |
| 26.10.2007, 14:59.20 | |
RE: Jak zapojit satelitní soustavuPřesně takhle to mám doma taky moc mě to pomohlo. Konečně opravdu fundovaná odpověď. Okopíruji to stejně pouze mám ještě twin LNB-rozvod do více pokojů samozřejmě jen družice kde natočí motor z 1 příjímače.Díky |
![]() charlis |
| 26.10.2007, 15:15.58 | |
RE: Jak zapojit satelitní soustavuPouze ted mě napadlo kde máš rozbočovač na původně sloučený SAT a pozemní TV? Nebo to rozbočuje ta zásuvka? Myslím u toho příjmače v prvním poschodí. |
![]() charlis |
| 26.10.2007, 15:42.31 | |
RE: Jak zapojit satelitní soustavuPouze zásuvka-na/ F-konektor sat/na-TV výstup televize. |
![]() hobza |