Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.10.2007, 22:21.29

krizeni satelitniho signalu a WIFI

Zdravim,
mam technicky dotaz, zda muze dochazet ke ztrate signalu kvuli tomu, ze se krizi satelitni signal se signalem WIFI, kterym chytam internet. Priblizne od te doby co jsem si nechal nainstalovat parabolu (160cm), tak se mi zhorsil prijem WIFI signalu, tak mne zajima, zda mezitim z technickeho hlediska muze byt nejaka souvislost.
uživatel
kali2
28.10.2007, 22:33.27

re:krizeni satelitniho signalu a WIFI

Je to možné ta 160ka to už je nějaká plocha tak odráží i signál wifi /muj nazor/zas tomu až tak nerozumim.
uživatel
alda
29.10.2007, 06:28.51

mnooo

přesně takový případ mám,ale zaleží kam ti směruje wifi...mě skoro na parabolu 80tku a ok
uživatel
cb21
29.10.2007, 07:50.59

RE: krizeni satelitniho signalu a WIFI

Ja mám 80 cm parabolu a vysielač WIFI pre celú dedinu cca 50 m od paraboly a nezaznamenal som žiadne problémy.
uživatel
Crescenzio
29.10.2007, 08:38.39

Může se to rušit, vadný LNB může kmitat, mohly se vytvořit zemní potenciály (kdoví jak to je zapojené), možností je moc.
1. Dělá to, i když je satelitní příjímač vytažený ze zásuvky (respektive změní stav, když ho ze zásuvky vytáhneš?
2. Změní se to, kydž změníš umístění antény wifi (o několik metrů aspoň)?
uživatel
Antonín
29.10.2007, 09:04.12

ty dve anteny sou na jednom stozaru ?
uživatel
bublajs
29.10.2007, 11:17.02

diky moc za odpovedi...

Ad Antonin:
1. vyzkousel jsem to - problem pretrvava
2. bohuzel nemam v soucasne dobe moznost zmenit umisteni wifi anteny, jelikoz ted aktualne je na jedinem miste, kde mam primou viditelnost.

Ad Bublajs, ne, na jinych stozarech.
uživatel
kali2
29.10.2007, 11:52.03

To ovlivnění je nejspíše náhodná shoda okolností. Jenom nejspíše.
uživatel
Antonín
29.10.2007, 13:06.11

anebo
bud je hnuta antena na wifi
nebo se tam objevil narusitel na stejnem kanale
nebo natekla voda do konektoru ci anteny
uživatel
bublajs
29.10.2007, 14:43.27

no ja uz prave vymenil vsechno mozne, zkusil jine APcko, jine kabely, hybal antenou... nic nepomohlo a podle providera je chyba u mne. Jedine co jsem jeste nedelal je vymena WIFI paraboly, kterou musim koupit, proto jsem spekuloval, jestli ta chyba nemuze byt v krizeni signalu... Pricemz na to, ze mam 160tku (a snad spravne nasmerovanou, kdyz to delala profifirma), tak mi zlobi i programy na Nilesatu, ktere, jak tady kolegove psali v jine diskusi, chytaji cca 80km ode mne i na parabole 120-140 bez problemu. Takze uz jsem se jako tonouci chytal v zoufalosti posledniho stebla, ze by snad mohlo dochazet k nejakemu prekrizeni signalu a nasledkem toho oboji zlobilo :(( Zbyle dve satelitni paraboly (nasmerovano na Arabsat a Hotbird) mi behaji zcela ok, takze v prepinaci, kabelech, ci receiveru by asi nemel byt problem (doufam).
uživatel
kali2
29.10.2007, 15:44.29

Křížení signálu není dobrá představa. Elekromagnetické vlnění ze satelitu na tebe dopadalo i předtím, než jsi si udělal anténu. Vypadá to spíše, že v tom dobrodružství budou jiné "náhody". Někdo při instalaci šlápl na kabel a poničil ho a podobné historie.
Příjem Nilesatu je otázka druhá. Není anténa jako anténa, není LNB jako LNB, není kabel jako kabel a už vůbec není profifirma jako profifirma. Ale kdybych někomu něco platil, tak bych chtěl aby to se 160 cm anténou fungovalo jak má. Zkus to ovšem otočit na Nilesat a připojit pokusně přijímač jenom nějakým krátkým kabelem (do 5m) přímo na LNB, jestli náhodou nenastane nějaká změna.
uživatel
Antonín
29.10.2007, 15:51.51

ok, diky moc za rady, vyzkousim R^
uživatel
kali2