| 29.10.2007, 18:18.54 | |
DVB-SKluci, poraďte ženské, která tomu nerozumí,jaký si mám pořídit DVB-S. Každá prodejna je spojená s nějakou firmou a vychvaluje jenom jejich přístroje. Mě by ale zajímaly Vaše názory, víc hlav víc ví. Mám Digi TV, ale u těch se Slováků asi nedočkám, tak přemýšlím ještě o něčem jiném. Děkuji. |
![]() cenduska |
| 29.10.2007, 18:42.21 | |
RE: DVB-Sahoj, pokud ti jde jen o Slováky, tak brzy budou na kartách Gital. Jednoduchej na obsluhu je Illusion, umí i to co požaduješ, zatím ;) |
![]() juvla |
| 29.10.2007, 18:49.40 | |
OdpověďMícháš hrušky, jabla a švestky dohromady.Přijímačů je opravdu celá řada. Modely s čtečkou licencovanou Cryptoworks začínají nad dvěma tisíci korunami. Hodně laciné jsou například Technisaty. Pak jsou přístroje, které nemají licencovanou čtečku a leckdy umožňují pirátský příjem a jejich cena je srovnatelná. A k tomu přijímači budeš potřebovat novou parabolu (předpokládám, že DIGI ji bude chtít po tobě vrátit) minimálně 60 cm pro území ČR a příjem z jediné pozice - 23,5°E /ASTRA 3A + ASTRA 1E/. Nebo větší parabolu (od 80cm) pro příjem z více družic, které jsou blízko na orbitě (typicky ASTRA1 na 19,2°E). Mimochodem na Astřa 1 vysílá konkurenční platforma UPC - netuším, jak je to tam s příjmem Slovenských programů. Také UPC dodává vlastní přijímače a paraboly. Na parabolu přiděláš LNB - pro malé paraboly se mi osvědčil model Inverto IDLP-40SL+ (je to single universal LNB). Dál samozřejmě kus koaxiálního kabelu 75 ohmů například Belden H125 a dva F konektory na kabel (předpokládám, že si dokážeš představit, jak tyto věci vypadají). Konečně se dostávám k tomu, čím vlastně otevřeš ty slovenské programy - zatím to bude možné pomocí karet Gital. Uvidíme, co na to druý distributor Trade and Technology. Každopádně je problém v tom , že stejně neodblokuješ Markízu. JoJ půjde jenom díky tomu, že vysílá volně - zatím. Je možné si koupit model přijímače, který má dvě čtečky Cryptoworks, na české kartě si slovenské programy vůbec nepředplácet a využít slovenskou SkyLink kartu - je nutné jí zaregistrovat na někoho , kdo má sloveské občanství. Pak je další možnost, mít přijímač jenom s jednou čtečkou Cryptoworks - v ní kartu SkyLink a příjem domácích programů řešit pomocí analogového nebo digitálního pozemního příjmu. Na pozemní diditální příjem potřebuješ DVB-T přijímač. STV 1 a 2 Ti půjde přes tu kartu Gital. DVB-S je vlastně norma pro přenos digitálních signálů přes satelit. CS Link je česko/slovenská satelitní platforma (například ČT,NOVA,PRIMA...). Sky Link je čistě sloveská satelitní platforma (například STV,Markíza,JOJ...). |
![]() mirasat |
| 29.10.2007, 18:55.50 | |
DodatekSamozřejmě, že čtvrtý řádek od spodu je tam zbytečný. R^****** Na vhodným místech v ČR je možné se pokusit o dálkový příjem pozemního digitálního signálu ze Slovenska. |
![]() mirasat |
| 29.10.2007, 18:59.36 | |
trade and technologyVypadá to, že STV se na těchto kartách také objeví... |
![]() mirasat |