Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.10.2007, 18:40.23

samovolne prepinani kanalu a jine divne veci

zdravim samovolne se mi prepinaji kanaly, nebo cas od casu sam od sebe zapne sat.prijimac... takovehle podivne veci se mi deli jiz predtim kdyz jsem mel philips6010 a ted mam openbox. takze vzhledem k tomu ze by byla velka nahoda ze by to zpusoboval prijimac to vidim nekde na strese. Mam dve paraboly jedna namirena na Thor druha s multifocusem na Astra3,astra1,hotbird vse svedeno do switche a svedeno kabelem do satelitu. switch jsem take menil s dvou na ctyrportovy.. muze byt pricina tedy v LNB? kazdy je jiny dokonce maji i jine sumy.. Stalo se nekomu neco podobneho? dik za kazdou dobrou radu.
uživatel
minfox
29.10.2007, 18:44.44

RE: samovolne prepinani kanalu a jine divne ve...

a nevšiml jsis souseda za oknem který ti to přepíná a hrozně jse s tím baví :)))
uživatel
Karlos1
29.10.2007, 18:45.19

Při popsaných problémech může být problém jen a pouze v přijímači (ať už přímo jeho vinou anebo cizím "zarušením" jiným IR signálem). V ostatních komponentech satelitního kompletu bych problém rozhodně nehledal.

Anebo vlastně ještě taky mezi hlavou a dálkovým ovladačem - hodně lidí si totiž hraje v Menu přístroje a nastaví si časovače a pak se diví...
uživatel
gespa
29.10.2007, 18:50.41

To mne kamarát reklamoval sateliný prijímač, čo som mu predal, že vždy o 21:10 hod. to prepne na TA3. Tak som išiel do menu a div sa svete, časovač.
uživatel
Crescenzio
29.10.2007, 19:12.32

Múže to dčlat vadný procesor který po zahřáti začne zmatkovat. Opravoval jsem kdysi televizi Funai která se takto chovala.
uživatel
lubosbrod
29.10.2007, 19:35.01

S tímhle jsem se už taky setkal.

Byla to docela detektívka, ale příčinu jsem našel. Dochází k těmto jevům v naprosto náhodně?, nebo například jen za bílého dne? Dělá to i večer za úplné tmy?
uživatel
Enik
29.10.2007, 20:13.15

a jak si rozlustil tu detektivku?

Abych ti pravdu rekl ten satelit je u taty. pravdepodobne mu pujcim svuj a uvidime.. ale predtim mel jinej sat a uz se neco podobneho vyskytlo videl bych to spis na okolni vlivy.
uživatel
minfox
29.10.2007, 20:23.25

Nakonec se ukázalo,

že příčinou bylo slunce. K těmto jevům docházelo pouze za určitých okolností, kdy slunce svítilo na senzor přístroje. Sám jsem tomu nechtěl věřit, ale sluneční paprsky dokázaly "nasimulovat" všechny možné povely. Přístroj se totálně zbláznil, a dělal všechno možné a nemožné. Trvalo to vždy jen po tu dobu, kdy slunce svítilo na senzor, ať už přímo nebo přes odrazy lesklých ploch. Takže doporučuji prověřit tuto variantu. V každém případě je vhodné schovat všechny DO z dosahu přístroje, a případně přístroj zakrýt tak, aby na senzor nemohlo dopadat žádné záření, těmito postupy je možné zjistit, jestli příčina přichází z vně přístroje, nebo jestli je uvnitř!
uživatel
Enik
29.10.2007, 21:32.43

hmm

spis zkusim pristroj prohodit za jiny a budu moudrejsi..
uživatel
minfox
30.10.2007, 08:37.05

@Enik

Tak to je teda špek! :O

Ale jak říká Toyota: nic není nemožné!
uživatel
gespa
30.10.2007, 08:59.28

Eniku to snad není možné u přístroje bez závady. To by slunce muselo mít modulaci 38kHz...Jinak žádný infra povel nepřejde dál. proto tam ta modula je, jinak by to reagovalo i n žárovky atp. To muselo být hw vadné - šlo by snadno zjistit oscilokopem, co tam valstně lezlo a proč - jaké bylo konkrétní obvodové řešení v přístroji.
uživatel
Antonín
31.10.2007, 10:14.05

Asi "Hopkirk" :O .
uživatel
satelit