Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Tovární stav přijímače

Zdravím.Jak uvedu sat. přijímač Zgemmu do továrního nastavení?Tím myslím do takového jako po vytažení nového z krabice ještě před instalací image "openatv-6.4-zgemmah9combo-20221009_recovery_emmc".
Stále se nemohu zbavit té chyby kdy pozice 9E vypadává z oblíbených.Do slotů instaluji různá image on-line a po naladění několika sat.pozic stále 9E vyskakuje z oblíbených.Nedělá to jen u image atv6.4 a HDF.Možná je na vině chyba kdy jsem omylem natáhl do slotu "openpli-7.3-release-h9combo-20220713_recovery_emmc"

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 681
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Stejně je to zbytečné,protože si to budeš dělat po svém a ignorovat rady,které jsi dostal.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lz405

Nějak nerozumím.Jak to opravit jsem radu ještě nedostal.A pokud myslíš rady ohledné vytvoření vlastního nastavení nebo nepřepisování satellites.xml tak to nepomohlo.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 681
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Tak tam naflešuj to recovery openatv6.4 do prvního slotu,restartuj a uvidíš,jestli Ti to bude dělat,já tipuji,že po tom,jak tam zase napálíš nějaký setting,tak budeš tam,kde jsi nyní

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Některé settingy mají naladěné satelitní pozice s ignorací jmenného prostoru,aby se naladily transpordéry se shodným obsahem,jinak by se přepsaly posledním takovým transpordérem a ty předchozí by tam nebyly.Ty to ladíš se zapnutou ignorací,tím pádem Ti nesedí lamedb s userbouquet pro 9E.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

oprava

Některé settingy mají naladěné satelitní pozice s vypnutou ignorací jmenného prostoru.....

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Rada je to asi pracná, ale vyplatí se ... udělej si vlastní setting ovladačkou bez pc ... a až pak dodělávej v PC ... ALE ke starému settingu se nijak nevracej ... OpenATV (6.4) funguje OK.

Začni tou 9°E a pak třeba 19E ... a uvidíš že 9E bude OK ...

T90 (28E-1W), AX4KHD61 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 5 339
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ivo2001

Tam mu jde jen o kamery z nějakého settingu,takže tvrdošíjně přepisuje svůj setting tím s kamerama.Kdyby poslechnul rady,tak se mu to nestane.Stejně si myslím,že zase přestane komunikovat a stéjné vlakno založí za týden.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lz405

O žádném tvrdošíjném přepisování settingu se nejedná.
Kamery mám jen ve slotu 1.Tam je nejstarší atv6.4 s upraveným settingem dle mého vkusu a 9E nyvyskakuje.Ve slotu 3 mám atv6.4 s trochu jiným nastavením a setting je vytvořený mnou bez kamer a 9E nevyskakuje.Ve slotu 2 a 4 provádím pokusy s různým image a pokud tam dám třeba Hyperion nebo pli tak po naladění 9E a uložení do oblíbených vyskočí.Nic jiného s tím nedělám,nepřepisuji nebo nezaměňuji nic.Natáhnu image nastavím podle potřeb a ladím satelity takže vše je originál bez zásahu.
Po tom co jsem natáhl to image recovery se při bootování změnilo logo obrazovky z takové té šedé se znakem na bílé s nápisem Hisilicon.
O žádném tvrdošíjném přepisování settingu se nejedná.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 681
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

A výsledek?Potvrdila se ta chyba,kdy jsi natáhl omylem openpli?

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tovární stav přijímače

To recovery openatv6.4 jsem ještě neudělal,protože nemám odpověď co se vlastně může stát když se natáhne recovery do obsazeného slotu.Podruhé to nechci dělat když nevím co se stane.Proto chci také vědět jak dát přijímač do čistého stavu.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 681
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Ty si ze mně děláš srandu?

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Samozřejmě,že se chyba nepotvrdí,protože je to nesmysl,jak by mohla ovlivnit recovery image setting v jiném slotu?

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

oprava

Ty si ze mě děláš srandu?

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lz405

To asi ne ale spíš mě přijde,že jsi nepochopil ten problém.Napíšu to tedy ještě tak.Když nyní odstraním ty 2 funkční image ATV6.4 a do všech slotů natáhnu on-line image:
1 - pli8.3,
2 - Hyperion
3 - Vix
4 - pli7.3
Naladím třeba jen 5 satelitů a uložím do oblíbených.Ladím šestý satelit 9E a uložím do oblíbených.Naladím sedmý satelit nebo i pozemní a uložím ho do oblíbených tak již vidím,že 9E se změnil na a/n.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 681
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Tak ten 9E nalaď jako poslední a ulož.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Nebo vytvoř svou vlasní userbouquet a nakopíruj tam tu 9E.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV 7.2.

lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 904
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lz405

Tak ten 9E nalaď jako poslední a ulož.To nepomůže vypadne po přepnutí.Zkoušel jsem i změnit název a nic a vytvořit vlasní userbouquet není řešení a to nevím jestli by pomohlo.Mě to připadne,že i když odstraním všechny image tak stále tam někde něco zůstává nepřepsaného a proto to dělá.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 681
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Ak vôjdeš do Channellist a stlačíš červené tlačidlo - všetky stanice - tam Ti čo píše? Tak isto?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 5 755
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

A pozícia toho satelitu čo naposledy skenuješ po 9E je aká?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 5 755
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

pouzij nejaky jiny editor :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 2 523
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Tu mas dobru radu
Kup si novy prijimac a je to

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 983
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tovární stav přijímače

petersk - je úplně jedno který satelit se skenoval
Channellist a stlačíš červené tlačidlo - všetky stanice tak ty programy tam jsou protože je to satelity-programy ale satelity-oblíbené už ne,protože ten sat se změnil na n/a
matchboxx - jiný editor k čemu já v pc nic nedělám

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 681
Odpověď v diskusním vlákně
 

@A je to

Proč je to celkem dobrý strojek a než jsem tam natáhl to pli recovery tak vše chodilo normálně.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 681
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Ak ti to chodilo normalne,nemal si nic natahovat
Co funguje dobre netreba do toho vrtat
Aj mne sa to uz stalo

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 983
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Preto je dobre hned po prvom zapnuti urobit si zalohu

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 983
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra