Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Philips 65OLED807

Ahoj všem dcera si chce koupit novou tv řekl jsem jí ať si vezme oledku dostal jsem tip na tuhle Philips 65OLED807 cena je docela příznivá za 44000 ptám se vzít tenhle typ a nebo i jiný chce Filipa s ambilightem je to rok 2022 a nebo vzít i starší a taky kvůli to mu jestli je už nějak vyřešený vypalování panelu viděl jsem to na LG a docela mě to vystrašilo já ji zatím doma nemám oledku mám sice Filipa Nano s 5 letou zárukou osmičkovou řadu 55 Nano cell a za mě zatím spokojenost funguje jak má.Díky všem za radu a zkušenosti.

1 x Cryptobox 752hd combo,VU+ solo 4k,Octagon 4k,Samsung 46UE7000,Philips 55pus8303,multifocus 23,5E, 19,2E,13E,9E,1W a 1x parabola 16E,23,5e ,dvb-t2 k.21,31 orf,k. 26,33,40,46 cz muxy,k.23,55,56,57 sk muxy

kanon69
Registrace: 6/2009
Příspěvků: 1 788
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Philips 65OLED807

Tak to upresním, nie je to nová generácia, ale základný rad súčasnej generácie Philips OLED predstavenej v r.2022. Rok trvá, kým to príde na náš trh. Rozdiel medzi OLED 807 a 707 - 707 má panel z generácie r.2021 (OLED 8x6), takže nemá panel LG EX OLED ako 807.

Spacer
Registrace: 9/2017
Příspěvků: 919
Odpověď v diskusním vlákně
 

@peterkozel

Samozrejme. Ak je niekto fajnšmeker a chce mať kvalitný obraz ktorý sa blíži realite, musí si ho sám nastaviť u všetkých značiek. U niektorých viac a áno, u iných menej. Je to veľmi individuálne a záleží na konkrétnom človeku, ako si predstavuje kvalitný obraz. U mňa asi polovica návštev povie (plazma Panasonic NeoPDP), že mám málo farebný obraz. Keď som naopak ja u nich, tak sa ich spýtam, či tá tráva (more, obloha, tváre a pod.) má aj v skutočnosti takú farbu ako u nich na obrazovke. Pripustia, že nie, ale takto je to vraj krajšie. Oni nechcú mať reálny obraz, oni ho chcú mať krajší.

Frank11
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 2 206
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Frank11

@Frank11

mi hovoris z duse, toto poznam, ludom to ide oci vybit ale nenastavia si to, poznam par ludi z tv orava ktory su vo vyrobe a sami mi tvrdili ze uz vo vyrobe sa zamerne nastavuje obraz tak aby to ludom hralo v ockach, skratka aby sa predavalo, zo skusenosti viem ze panasonic oled a sony oled maju vyborne nastaveny obraz uz v defaulte, pri samsungoch toto platilo pri verziach j a k, potom to islo dole vodou a teraz momentalne je samsung dost poruchovy, odchadza panel za panelom, polepsil si ale philips ktory bol par r dozadu na tom zle, prekvapit vie hisense a tcl, lg nehodnotim lebo nemam skusenost

peterkozel
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 199
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Frank11

to co tady ten diskutujici pise vsechno dela ta televize sama a automaticky, takze opet blabol. Rv
a ano mmc v rezimu 4K ti udela abnormalne vysviceny obraz a to je vsechno ale 4K to rozhodne neni.

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

@medard 1

Nerozumiem reči Tvojho kmeňa. Skús mi to prosím preložiť.

Frank11
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 2 206
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kanon69

a proc philips 807 ? jako Philips to je katastrofa,jak obrazove,tak uzivatelsky,a samozrejme kvalita nekde z tyty, a jeste k tomu ten amilight, a ten ovladac. Rv

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Frank11

sorry nenasdilel se mi ten text.
Pekne to zhrnul v roku 2020 jeden diskutujúci:
"Proč bych kupoval televizi ke které si musím důkladně nastudovat manuál, jak se SPRÁVNĚ dívat. Sledovat čas, zapínat čištění obrazu, odstranění šumu, aktivovat zeslabení podsvícení LOGA tv stanice, optimalizoval jas na max 60%, jednou za měsíc nezapomněl pustit hodinové čištění a restart obnovy pixelů, potom průběžně kontroloval na barevném šedivém, žlutém, červeném, zeleném a modrém pozadí, jestli nemám něco vypálené a nevím bůhví co ještě? To je jako dokonalá TV? V čem tkví její dokonalost? V dokonale černé barvě? Tak to je asi tak to jediné PLUS, která z mého pohledu OLED TV nabízí, ale opět jen tehdy, když sedím v dokonale černé místnosti bez osvětlení. Takže ne děkuji, riziko vypálení nejsem jako hráč Playstationu ochoten podstoupit. QLED od Samsungu mi za podobné peníze nabídne vrcholný model s takřka podobnou černou, bez ostatních výše uvedených neduhů OLEDU."

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

@medard 1

je to prehnane, co pises, nechcem sa hadat ale ked vedla seba das qled a oled tak ten film na tom olede bude vyzerat lepsie, ten proces co pises vacsinou funguje automaticky a deje sa to v noci napr, pokazit sa ti moze aj qled, vsetko, preco niektory nedokazu pochopit fakt ze oled technologia vs led ma svoje pre aj proti, ja na hry by som si tiez kupil qled, zonove stmievanie a kvalitne hdr, na filmy sa zas hodi viac oled, ten konstrast na qlede nikdy nedosiahnes ako na olede, nejde len o ciernu ale aj o svetlo pri olede kde neriesis podsvietenie, skratka pri moznosti rozsvietit kazdy bod samostatne sa da logicky dosiahnut viac, ono potom zalezi aj na inych veciach - creva v tv a soft a spracovanie obrazu, urcite tv od samsungu a sony sa fakt problizuju oledu ale aj tak stale plati ze pri meraniach sondou dava oled lepsie parametre ako led, obraz ma vela parametrov, bavme sa o zaklade a to je kontrast a svetlo vychadzajuce z obrazu, tam oled vyhrava, vsetky ostatne parametre ako hdr a farba v cislach nie su az tak dolezite, lebo aj VA ips panel vies nastavit v ramci farieb, ludskemu oku je fuk ci ma 95 alebo 100% spektra, ale kontrast a kvalitne svetlo pri filme uz rozoznas, pozorovacie uhly su tiez vec ktora stoji za pivsimnutie, oled a ips tam VA davaju dole, hdr ma zas lepsie hodnoty na ledke, tam sa oled nechyta, takze pre hraca je vhodnejsi VA led, na filmy oled, ta najpodstatnejsia vec ale tato - ked je niekto ochotny dat za tv cca 45tis czk a bude pozerat zo 4m iptv ako netflix...tak oled je vhodnejsi

peterkozel
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 199
Odpověď v diskusním vlákně
 

@peterkozel

a ja snad nekde pisu ze LED je lepsi nez OLED ?
a presne jak rikas v cene 47tis uz jsou lepsi televize nez philips807.

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

@medard 1

No tak teda všechno to ta televize sama rozhodně nedělá.
Jednoducho tie veci tam musíš nastaviť. A keď sa po vypnutí spustí to automatické čistenie (inak názov čistenie je veľmi eufemistický výraz, skôr by sa to malo nazývať dorovnávanie svietivosti, nie je to proces, ktorý sa môže robiť hocijako často, hlavne ten po 2000 hod), nemal by si ju znova zapínať. Ak pri tom náhodou vypadne elektrina, tak môžeš mať problém. A rozhodne na ňom nesledovať príliš často rovnaké spravodajské stanice, či filmy v inom formáte ako 16:9 bez orezania, eventuálne zväčšenia obrazu. Môže sa stať, že si retenciu všimneš neskôr, až keď prevažuje červená (prípadne aj iná) farba a potom býva už niekedy neskoro.
Jednoducho OLED televízia nie je pre bežného diváka ak si ju chce udržať v dobrej kondícii. Treba sa o ňu svojim spôsobom "starať" a strpieť určité obmedzenia. Inak povedané, treba si pri nej dať pozor čo a ako dlho na nej sleduješ.

Frank11
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 2 206
Odpověď v diskusním vlákně
 

@peterkozel

On tým reagoval na citát v mojom príspevku od jedného diskutujúceho v úplne inej diskusii.

Frank11
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 2 206
Odpověď v diskusním vlákně
 

@medard 1

tak myslel som ze zdielas nazor toho uzivatela co si postol, tam moc oled neospevuje, ano, musim pitvrdit ze philips laka na zadne svetlo ale ono je to podla mna jedna blbost co rusi film, tiez je pravda ze philips v defaulte je hnoj obraz a napr philips saphi system je to najhorsie co moze byt, philips ale laka cenou a casto to vyhra, ja som kupil philips oled dva roky dozadu za 790e, ako pises dilakove je tam katastrofa, vsetko sa to ale da prehltnut lebo po nastaveni sa obraz da a rozhodla cena

peterkozel
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 199
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Frank11

Nie.
Nemas pravdu vo viacerych ohladoch.
Nepravdy so "servisom" OLED obrazoviek ti uz vyvratil medard1, ja uz nemusim. Len dodam, ze to vsetko, vcitane aktualozacie firmware, sa deje "v noci" autoamticky, takze to nijako nevyrusuje. Pri zapnuti potom TV oznami, ze prebehla aktualizacia FW.

Ziadne urban legends o vypalovani obrazu na forach citat nemusim - mam OLED doma uz 5 rokov a pouzivam ho denne naozaj dost. A casto, naozaj casto pozeram stare filmy vo formate 4:3, teda s ciernymi pasmi po bokoch.

Zda sa, ze ten, kto potrebuje aktualizaciu nie firmware, ale informacii, si ty ;) A myslim to uprimne, nie urazlivo.

Nic nie je dokonale, ani OLED. Momentalne vsak na trhu lepsia technologia nie je.

Jean Reno
Registrace: 2/2022
Příspěvků: 951
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jean Reno

Vidím, že si nekritický obdivovateľ technológie OLED (o ktorej som JA nikdy netvrdil, že je zlá, len je určená pre určitý špecifický druh programov a pri jej sledovaní jednoducho treba dodržiavať určité zásady), takže nemá zmysel Ti niečo dokazovať.
Otvor si návod k svojej TV (prípadne aj hociktorej najnovšej) a prečítaj si, ako sa výrobca poistil proti možnej reklamácii z dôvodu vypálenia obrazu, o ktorom Ty tvrdíš, že panely od roku 2017 sú s tým už vysporiadané.

Frank11
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 2 206
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Philips 65OLED807

Stáhnul jsem si návod k probírané televizi a Frank11 má pravdu, že veškerá varování k vypalování obrazu jsou tam zmíněna. Bohužel je to tak, že některé programy mají loga, která mohou potrápit displej, mám na plazmě neblahé zkušenosti s Epic drama, AXN a konečně i ČT není úplně neškodné. Na filmových kanálech zase bývají často horní a dolní pruhy, které jsou v návodu také odmítány a doporučuje roztažení obrazu.

torny
Registrace: 3/2018
Příspěvků: 433
Odpověď v diskusním vlákně
 

Závěr ?

Oled spíš ne než ano, hlavně ne Philips. Uvidíme co nám nabídnou za 2 roky. U mě zatím vede SONY s procesore XR řada x95K miniled.
Zatím jsem to tu nepopisoval. Telka má v balení 2x DO, audio má automatickou kalibraci zvuku přes vestavěný mikrofon v DO

MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 729
Odpověď v diskusním vlákně
 

@MMorous

Tak ta auto kalibrace v té Sony je na dvě věci zvuk z těch chrastítek dosti bídný.Osobně vyzkoušeno doma na 48 OLED jedině přes receiver jinak neposlouchatelné.Jinak druhá Philips OLED 935 poměrně slušný zvuk ze stojanu s vestavěným soundbarem.Obrazově obě TV na stejné urovni.Ambi mě nezajímá.Tak proč nebrat Philips? ;)

hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 7 371
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Frank11

Vidíš zle, že som nekritickým obdivovateľo technológie OLED.

Nie je pravda, že je určená len pre určitý špecifický druh programov a nie je pravda, že pri jej sledovaní jednoducho treba dodržiavať určité zásady.

Áno, nemá zmysel mi niečo dokazovať - ja na rozdiel od teba OLED TV vlastním, používam ju denne niekoľko hodín už po niekoľko rokov a nie som odkázaný na "jedna pani povedala" tvrdenia. Ja na rozdiel od teba píšem z vlastnej skúsenosti.

Dnes večer sa znovu pozriem do návodu k TV OLED.

Jean Reno
Registrace: 2/2022
Příspěvků: 951
Odpověď v diskusním vlákně
 

@MMorous

Zaver?
Nie vsetci s tvojim zaverom budu suhlasit. Ja urcite nie.
Zivot, to je o.i. dialektika nazorov.

Jean Reno
Registrace: 2/2022
Příspěvků: 951
Odpověď v diskusním vlákně
 

@hobo

To je snad jasný že sounbar bude hrát líp. O tom žádná. Ale není zadarmo. -Ta audiokalibrace u SONY mě docela překvapila, záleží na stanovišti televize, má to opravdu efekt. Pro poslech bez přídavného recieveru a beden je to u SONY posun. Taktéž procesor XR
Na Hifi mám leccos, m.j Focaly, takže soundbary nemusím.
K reproduktorům v televizi ještě malá poznámka - čím tenčí a menší televize, tím méně prostoru pro kvalitní reproduktory. Proto Vám to taky nehraje
- jinak kupovat OLED 48 palců by mě opravdu nenapadlo.

MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 729
Odpověď v diskusním vlákně
 

@MMorous

,,jinak kupovat OLED 48 palců by mě opravdu nenapadlo.,,
Důvod?

son
Registrace: 4/2007
Příspěvků: 332
Odpověď v diskusním vlákně
 

@son

Těch důvodů je víc. Především je třeba říct, že slušná televize začíná na 50-55 palcích. Bývá to výbava procesorem, SW, audio, vstupy výstupy - jak a co značka od značky. Směrem dolů se vždycky najde nějaké ošizení. Teď jsme řešili s bráchou zase SONy a během týdne nám proběhly rukama 3 sonky, 1x 43 a 2x 50 palců.
Poprvé nám poslali z Alzy omylem KD místo XR. Telka se vrátila a objednala se větší. Taky napřed manželka chtěla malou. Podruhé poslali s odchlípenou folií v rohu, takže výměna. 50 palců kvůli místu
Menší televize, i když má krásný obraz, trochu se na ní vytrácejí detaily. Navíc i do stejné řady dávají slabší procesor. Pozitivní vlastnosti Oledu vyniknou až na větší obrazovce. Např sport - když koukáte hokej, na malé pomalu nevidíte PUK. Zkuste si pustit NASU 4K na malé a na velké obrazovce a zaměřte pozornost na informační proužek v rohu nahoře. Na malé máte honičku to přečíst.
To samé krajinky, architektura, dokonalost prokreslení víc vynikne na velké obrazovce, a to jak u Oledu tak u LED. Podobně jako v kině na větším plátně
Když se budeme bavit o zvuku, malé televize mívají vždy menší reproduktory.
48 palců není úplně malá, ale na tuhle velikost plně stačí LED nebo miniled, Oled tam tak nevynikne. A za ty peníze ?

MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 729
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Philips 65OLED807

Oled vynikne vždy.

brak232
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 167
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Philips 65OLED807

Jak a čím vynikne ?

MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 729
Odpověď v diskusním vlákně
 

Oled LG moja skúsenosť

V máji budú tri roky od kúpy. Mam 55-ku c9. Po počiatočnom zoznamovaní sa s TV som asi po 1 mesiaci nastavil k svoje spokojnosti farby jednotlivých profilov tak ako sa mne páči.. I 4k HDR nie je prejasené a okolorované ako pastelkami...
Ak je to skutočné 4k a nie upscaling rozdiel v detajloch je významný. Každý televízor sa musí dať nastaviť tak, aby bol užívateľ spokojný. Potom už záleží len a len na kvalite zdroja signálu

logan
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 110
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra