Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Pomale prepinanie kanalov

Dobry vecer
Tento problem sa tu uz riesil ale myslim,ze vyriesene to este nie je

Prijimac GigaBlue UHD UE 4K
image - OpenATV 6.4 a 7.2
Programy Freesat Sk druzica Thor

Neviem z akeho dovodu ale prepinanie niektorych programov je dost pomale 5-6sec.
hlavne v DVB-S2 napr. na frekvencii 12284
Niektore rady z roznych forumov som vyskusal ale nepomohlo
Kazdu radu privitam
Dakujem

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Pomale prepinanie kanalov

Tento problém asi nevyriešiš s image OpenATV. U mňa GigaBlue Trio 4K to robí tiež, A je jedno, či tam beží OpenATV 6.4, alebo OpenATV 7.2. Skrátka pri prepínaní programov, nie síce vždy, ale objaví sa točiaci sa krúžok v ľavom hornom rohu, že stb pracuje (procák je zaneprázdnený) na niekoľko sekúnd, ale nakoniec sa prepne stb na zvolený program.
Pri VU+ duo 4k, alebo pri Dreamboxe to nerobí. Samozrejme v oboch stb je taktiež image OpenATV.
Ja už to v podstate neriešim, zvykol som si! ;)

MasterSef
Registrace: 3/2023
Příspěvků: 50
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Pomale prepinanie kanalov

Možná by bylo jednodušší, kdybys napsal, co všechno jsi už vyzkoušel. Jinak se to tady strašně natáhne. Dělá to i po čisté instalaci nového image?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Pomale prepinanie kanalov

Aký emulator tam máte ? Skúšali ste ho nahradiť ?

mercedes77
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 924
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Pomale prepinanie kanalov

Ešte doplním - z môjho pohľadu a skúseností tento "jav" sa vyskytuje skôr náhodile a je jedno, či prepínam (aj medzi jednotlivými operátormi a sat pozíciami) napr. na Skylink, FreeSAT, Antiksat či Plustelka programy.

MasterSef
Registrace: 3/2023
Příspěvků: 50
Odpověď v diskusním vlákně
 

@tukan

Pravdepodobne bude to tak ako pisal MasterSef
Vyskusal som uz hadam vsetko
Ano,momentalne su tam ciste image

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

@MasterSef

Je zaujimave,ze prepinanie madarskych programov ide v pohode,
horsie su ceske a slovenske :-/

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Pomale prepinanie kanalov

Mas modul, ci oscam ?

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 4 513
Odpověď v diskusním vlákně
 

@LucaBrazza

Oscam 11718

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mercedes77

Ano,uz je to ok

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

Zda sa ze to bude OK

Pani,vyskusal som rozne verzie oscamov

teraz som tam dal 11715 ku a prepinanie ide v pohode :8)
Dufam,ze to vydrzi

Dakujem vsetkym za pozornost a dobre tipy

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

Predcasna radost

Tak nie je to oscamom
Dal som zalohu openATV 6.4 od ELLANA,oscam v.11715
prepinanie pomale
Skusim este OpenPLi 8.3

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

@A je to

Oscamom to nemôže byť v žiadnom prípade. Štandartne mám doma v každom stb nainštalovaných niekoľko verzií oscamov. A robí to na GigaBlue pri všetkých oscamoch.

MasterSef
Registrace: 3/2023
Příspěvků: 50
Odpověď v diskusním vlákně
 

@A je to

Z Openpli to zrejme čiastočne vyriešiš, ale mne osobne Openpli nevyhovuje.

MasterSef
Registrace: 3/2023
Příspěvků: 50
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Pomale prepinanie kanalov

A na FTA kanáloch to nerobí ?
Ak by do toho kecal emulator , tak by som skúsil :
1. Dať do Ignore všetky ostatne CAID ktoré nepoužívam a do priority ten ktorý používam
2. Skúsil napríklad mgcamd ako klienta na skúšku

Inak keby so zapol logovanie v E2 tak by si mozno v logu videl , čo sa deje keď príjmač spomalene reaguje .

mercedes77
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 924
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Pomale prepinanie kanalov

dle mého,zle nastavený oscam....

jansmrz
Registrace: 3/2015
Příspěvků: 537
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mercedes77 + @jansmrz

Ono sa to stane aj na FTA programoch, napr. keď prepnem medzi Ocko TV a OCKO STAR, prípadne na Rebel (všetko z Astra 23,5E).

MasterSef
Registrace: 3/2023
Příspěvků: 50
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Pomale prepinanie kanalov

Nepoužívaš nahodou HDD iného linuxového boxu na nahravanie zo spominaneho GigaBlue ?
Mne sa podobne správal Octagon SF8008, ktorý mal namapovaný vzdialený HDD boxu GI LX3.Ked GI LX3 bol vypnuty, tak Octagon mal snahu sa napojiť na vzdialený HDD a pri každom prepnutí trvalo 5-6 sec, pokiaľ došlo k prepnutiu.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003
Příspěvků: 935
Odpověď v diskusním vlákně
 

MasterSef

Tak ak to robí aj FTA , emulator by do toho nemal kecat .
Skús pustiť to logovanie v E2.
Máš dosť v RAM a flash miesto má ešte napadlo .
Skús do neho nainštalovať Archív CZSK od skyjet a vyskúšať IPTV .
Ak by sa problém neprejavil na IPTV , je niekde chyba medzi CPU a DVB tuner ( mozno blby driver ) .

mercedes77
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 924
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Pomale prepinanie kanalov

Mne sa to takto spravalo na VU+ duo4k aj uno4kse pod BlackHole, pod OpenBH uz nie. Ako pravdepodobnu pricinu som zistil nastavenie parametra Pilot na transponderoch. Pokial bol nastavenyna Auto, tak prepnutie na niektorych transponderoch trvalo tiez 5 a viac sekund. Ked som (pokusom) zistil spravne nastavenie (On, alebo Off), tak problem sa neprejavil. Je vsak nutne po nastaveni na On alebo Off prescanovat nanovo dany transponder, aby sa naladili a ulozili programy s uz nastavenym parametrom. Javi sa to tak, ze pokial je nastaveny na Auto, tak pri prepnuti prijimac vyskusa jednu moznost (napriklad Off) a ak sa to nerozbehne, tak vyskusa druhu moznost (On). Ak sa na prvykrat trafit rafi, kanal sa rozbehne hned, ak nie, tak to chvilu trva, pokial prepne do druheho stavu. Je to iba moje empiricke zistenie, netvrdim, ze to tak musi byt pri inych prijimacoch / image,

vado
Registrace: 6/2006
Příspěvků: 295
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jansmrz

Bude to ako pisal "jansmrz"
zle nastaveny oscam
S OpenPLi neboli problemy

Momentalne mam nahodene

slot 1 - OpenATV 6.4 - oscam-trunk 11718 - prepinanie OK
slot 2 - OpenATV 7.2 - oscam 11715 - prepinanie OK
slot 3 - OpenPLi 8.3 - oscam 11715 - prepinanie OK

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jansmrz

Zda sa,ze si mal pravdu

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

@vado

Presne tak
Cital som o tom,vyskusal som aj toho Pilota
ale myslim,ze to plati iba pre Vu+ prijimace

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

@MasterSef

Bude to ako pisal "jansmrz"
zle nastaveny oscam
S OpenPLi neboli problemy

Momentalne mam nahodene

slot 1 - OpenATV 6.4 - oscam-trunk 11718 - prepinanie OK
slot 2 - OpenATV 7.2 - oscam 11715 - prepinanie OK
slot 3 - OpenPLi 8.3 - oscam 11715 - prepinanie OK

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

@A je to

Ešte raz zopakujem, už som o tom písal vyššie, oscamom to nemôže byť, pretože sa to takto správa aj pri fta programoch. A písal som aj o OpenPli, že na tomto image to nemusí robiť (skúšal som dávnejšie aj takúto možnosť), ale mne OpenPli nevyhovuje, t.j. či na tom to funguje, alebo nie, je pre mňa pasé.
Bude to niečo okolo draiverov, to je môj predpoklad.

MasterSef
Registrace: 3/2023
Příspěvků: 50
Odpověď v diskusním vlákně
 

@A je to

Ale ako som spomenul už vyššie, že som si na takéto občasné "maniere" toho stb už v podstate aj zvykol, tak nie je v súčastnej dobe tento problém pre mňa hlavnou prioritou. Keďže mám málo voľného času, tak napr. včera (v nedeľu) som si našiel chvíľu, aby som rozlúskol problém na Drembox One UHD Combo pri image OpenATV 7.2 (je to nejaká "arabská" verzia) s pripojením externého 4TB SSD disku.
Ten SSD disk je "Čína - Aliexpres", na PC sa mi ho podarilo "oživiť", zatiaľ som ho naformátoval ako NTFS disk, ale chcem aby sa správal ako disk fungujúci v ext3. A táto verzia OpenATV si s tým SSD diskom nechce nejako rozumieť?! Čiže buď ten disk pomocou nejakého programu naformátujem na ext3 priamo vo Windows 10, alebo použijem OS linux, napr. nejakú verziu Ubuntu, bootujúcu z DVD mechaniky. Ešte by bola jedna možnosť, t.j. vyskúšať ten SSD disk naformátovať v inom linux stb. Toto ma momentálne viac "trápi", ako občasné pomalé prepínanie programov na GigaBlue.
;)
Apropo! To občasné "zaneprázdnenie" stb sa prejavuje nielen pri prepínaní programov, ale aj napr. pri spúšťaní nainštalovaných pluginov a iných činností stb. Čiže buď nestíha RAM pamäť, alebo je to nejakým "nedoladeným" draiverom.
;)

MasterSef
Registrace: 3/2023
Příspěvků: 50
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra