31.10.2007, 18:46.23 | |
@AntonínAhoj.Nakoniec som predsa kúpil plazmu Panasonic PV 7OE ,aj na základe čítania Tvojích príspevkov a slušného zobrazenia CL,SL,Premiere,ORF a pod.Len, prosím Ťa, jedna kacírska otázka.Prepojenie zo sat. Vantage do plazmy mám cez scart.Tento prístroj nemá iné vhodné pripojenie. Pri otvorení menu v sat "typ video signálu" mám tieto možnosti. 1.Kompozitní 2.RGB 3.YPbPr. Pri voľbe kompozitní je obraz o máličko lepší, ako pri voľbe RGB. Ale pri voľbe YPbPr obraz ostane celý zelený.Scart mám plne obsadený.Ďakujem za radu. |
![]() Milan C |
31.10.2007, 19:30.06 | |
RE: @Antonínno nie som sice antonin, ale ked som kupil plazmu tak mi radil on :-)na kompozitny signal zabudni. vyber si RGB, alebo YPbPr. tieto by mali byt priblizne rovnakej kvality. ked prepnes na satelite YPbPr, musis pouzit na plazme cinchove vstupy, ktore su urcene ako vstup YPbPr. ked pouzijes len kabel scar-scart a prepnes na satelite na YPbPr, pustis vlastne tento signal do RGB vstupu na plazme, a preto mas zeleny obraz. takze az mas len kabel scart-scart jedine vhodne prepojenie je: na satelite nastavit RGB a na plazme scart, v ktorom je RGB vstup (myslim, ze na mojej plazme v jednom scarte nie je RGB) |
![]() kukino |
31.10.2007, 19:49.38 | |
@kukinoVďaka. Je to jasne.Len označenie na výstupe na sat.Vantage je:video,audio P,audio L.Nemá označenie YPbPr .Takže tu to môžem napojiť ako výstup do plazmy do YPbPr.Farebné označenie na cinchových výstupoch je rovnaké na sat aj na plazme. |
![]() Milan C |
31.10.2007, 20:07.30 | |
TO:Milan CTakto označený výstup rozhodně není YPbPr.Je to obyčejný kompozitní obraz a dva zvuky.Podle mne má ten satelitní přístroj možnost vyvedení komponentního signálu ze SCARTU,ale příslušnou redukcí SCART-YPbPr.Do toho bych já neinvestoval nebot výsledek bude podle mne stejný jako při klasickém propojení kabelem SCART a nastavení RGB. |
![]() hobo |
31.10.2007, 20:16.12 | |
@hoboTo ma tiež napadlo,cez scart, ako som hore písal, ide o niečo lepšie ako RGB aj kompozitní.Inak vďaka.Tak asi mi to prepojenie YPbPr nepomôže. |
![]() Milan C |
31.10.2007, 20:25.22 | |
RE: @AntonínRGB a YPbPr by mali byt kvalitativne na rovnakej urovni. ja som si nevsimol ziadny rozdiel a mal som to zapojene aj cez RGB aj cez YPbPr.na satelite mas pravdepodobne pouzite tie iste piny v scarte aj pre RGB aj pre YPbPr. zalezi len na tom co mas nastavene. aspon ja to mam v IPBOXE tak |
![]() kukino |
31.10.2007, 20:34.21 | |
@kukinoNa AV Mánia niekdo písal,že cez YPbPr je trochu ostrejší obraz a lepšie farby ako cez RGB.A druhý zas písal,že na RGB je to lepšie.Asi záleží od typu prijímača resp.subjektívneho pohľadu na obrazovku.Vďaka. |
![]() Milan C |
01.11.2007, 09:02.23 | |
RE: @AntonínOprava malinkých chyb a poznámka na začátek: neznám ten uvedený přijímač a nevím, jaké signály je vůbec schopen generovat.1. YPbPr je lepší než RGB, protože umož%nuje neprokládané zobrazení. Ne každý přijímač takový signál ale umí vyrobit. Nezaměňujete náhodou YUV a YPbPr, YUV a RGB skutečně budou prakticky stejné. 2. RGB musí být viditelně lepší než kompozitní video. Pokud není, tak vidím tyto možnosti, mezi kterými neodvedu rozhodnout: - není to kvalitní kabel, stejně tím kabelem vyšší frekvence neprojdou, jediný správný kabel pro propojení RGB jsou tři koaxiální kablíky, všechno ostatní je zjednodušení, které může (ale nemusí) být na závadu. Jaký mají konektror na konci je jedno. Rada: Vyzkoušet aspoň na test kabel se třemi koaxy. - není to kvalitní výstup RGB (přijímač je docela levný, tak bych se nedivil, kdyby zrovna tohle nebylo jak má být). Rada: vyzkoušet jiné zařízení s RGB výstupem, třeba DVD player. - televizor je chytrý a vždycky si vybere RGB, když tam je k dispozici a to lepší horší je jenom dojmologie nebo jiný obrázek. - televizor má vynikající upscale a vytvoří "líbivější" obraz i z horšího signálu. Což mimochodem pozoruji u všech vlastníků Viera, ž ejso unejspokojenější práv ěs inrpretací blbých signálů (DVB-T, analog kabel) a třeba DVD přes RGB jim až takové zlepčšení být nepřipadne. - zdroj signálu - ono to u každého filmu, každého studia a různého nastavení nemusí být stejné. - subjektivní oko: každé, zejména neškolené oko, sleduje n aobraze jiné věci. Viděl jsem jednou zrovn s Panasonicem 70EA akci - televizor má údajně duch na satelitním vysílání. Nemožné! ale bacha, kódování mpeg2 přináší okolo pochybujícíh se objektů na jendobarevné takovou "svatozář", to jste si asi už všimnuli, typicky to dělá okolo log. Při přenosu tenisového utkání se bílá lajna takto chová a ono to vypadá trochu jako starý duch z dob analogu. Oko diváka léta zvyklé na řešení duchů v městské zástavbě, citlivé zrovna na tohle, si všimnulo věci, která pro většinu lidí zůstane nepovšimnuta. (Řešení je v tomto případě jednoduché, koukat na kanály s větším bitrate, a tzv. duch je pryč.) |
![]() Antonín |
01.11.2007, 10:53.02 | |
@AntonínVďaka za názor. |
![]() Milan C |
01.11.2007, 15:55.31 | |
Vantage RGB zvládá...za ty prachy je obraz sqělý.... |
![]() kacenkin |