Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

problém MODUL NEČTE KARTY

existuje urcity problem s moduly ktere nectou karty.
uz se to tu nedavno castecne resilo. modul funguje, v prijimaci je videt, ale po vlozeni karty tu kartu nevidi a necte ji. mimo tech beznych veci jako je cisteni cipu, podlepeni karty, apod, čím to muze byt ? teoreticky muze tam byt nejaky mechanicky problem ? a da se ten modul nejak opravit ? da se ten modul vubec otevrit a pak zase zavrit ? zabyva se vubec nekdo temito opravami a umi to opravit ?
ptam se za jednoho kolegu ktery techto modulu uz ted ma vice a nevi co s tim.
dekuji vsem za zkusenosti ci poznatky.

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

Kdysi opravoval moduly jeden pán na Severní Moravě bohužel už opravy přestal dělat.

Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 4 779
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Fanyn

dekuji. takze se to da zrejme otevrit. no dnes uz je tech sikovnych opravdu malo.

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

Mám doma někde od něj ještě přepálený modul seca na cryptoworks. Možná si někdo vzpomene. Modul měl na bocích lisovaný plechové spoje, ale po opravě byly spoje sletovány. Já jsem byl asi poslední, kterému to opravoval a v té době měl už cca 63 let a už mi, když jsem to objednával po telefonu. V modulech byl schopen prakticky vyměnit vše a je to cca 15 let?

Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 4 779
Odpověď v diskusním vlákně
 

To Fanyn

Daniel R. alias Zorbas, ale to už je minulost ...

SG2100A Moteck® + Gibertini 100 SE

4mk
Registrace: 5/2005
Příspěvků: 632
Odpověď v diskusním vlákně
 

medard1,

když to tak čtu a zejména tu větu že má ještě další moduly, tak mě napadá dává vůbec tu kartu správně cipem do modulu a zadruhy, že nemusí být problém v modulu, ale v samotný kartě, která mohla odejít, respektive čip karty za předpokladu, že ji tam dal správně. Jakou satelitní službu používá si nenapsal i to je důležitý. Muže mít nesprávnou kombinaci kódování modulu a karty. Taky doufám, že má sluzbu zaplacenou na kartě. Muže se taky jednat i o sparovanou kartu a pokud ji strčí do jiného modulu nebo čtečky, tak ji nerozjede, musí se odparovat v původním zarizeni. Jestli je to karta DIGI/ Telly, tak tu taky nerozjede v jiném modulu Nagravision i když je odparovana. Tam musí kontaktovat operatora a požádat o výměnu.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 938
Odpověď v diskusním vlákně
 

medard1

Takže má Skylink službu nebo freeSAT?

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 938
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

samozrejme ze je to skylink, nic jineho se tady ani neresi. kartou to neni, a vyzkousel jich vice.
je to proste tak jak pisu-modul kartu nevidi a ani necte.
jde pouze o problem toho modulu a neee te karty.

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

modul SMIT, varianta OAF2,

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

a nemuze to byt nahodou pouze tim ze by ten modul nemel UPDATE z minuleho roku ?

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

A jiném modulu ta karta funguje nebo dát do modulu jinou kartu.

Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 4 779
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

To rozebírání je trochu blbý, je to přesně tak jak píšeš u těch plechových obalu. Ty spoje jsou lehce nabodovany a zpět se to dává blbě, musí se to priletovat cinem, ale pak dochází i k zahřívání plastového orámování uvnitř. Zejména pokud se to letuje klasickou pistolovou pájkou. Dnes jsou i pájky s chlazenim, tak to už by šlo líp. Nechce se mi věřit že ty ostatní moduly co má jsou taky vadný. Je to divný. Buď vadná karta nebo špatne zasunuta karta čipem v modulu. Na obrazovce se objeví vetsinou hláška E06 i při obráceném čipu v modulu.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 938
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

ano karta v jinem modulu funguje. i jine karty zkousel.

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

ty moduly se mu nasbirali postupne to nebylo u vsech najednou ze dne na den.

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

Může být poškozené kontakty uvnitř modulu, chybějící napájení 5V apod. Jo Zorbas, to byl profík na moduly... :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink komplet, O2TV zlatá, Eurosport player, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 6 657
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

Můžou být...

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink komplet, O2TV zlatá, Eurosport player, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 6 657
Odpověď v diskusním vlákně
 

to nemá cenu

opravovat,přijde to víc,než nový, teda už nejsou,ale dá se ta karta převést na nový integrovaný

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 998
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

Záleží co je tam za problém, ale většinou se to asi nevyplatí :lookaround: :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink komplet, O2TV zlatá, Eurosport player, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 6 657
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

Podmínkou je aby u modulu Nagra 803 měl šachetní slot CI+ verzi typ 1.3 nebo 1.4, jinak modul nerozjedes v TV nebo externím satelitním prijimaci.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 938
Odpověď v diskusním vlákně
 

medard1

Tyhle verze modulu SMIT IRDETO OAF2 měly občas některý kusy problém při stahování nového sw, někdy se prostě nenacetl do konce a zustal ve fázi kdy se pak už jen pokousel stahování dokončit, ale po nějaké době se restartoval několikrát a pak se vypnul a přijímač ho v menu neviděl.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 938
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

Medard1 se ptá na něco jiného a ne na update modulu,jsi uplně mimo! :)))

Prosat
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 1 031
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

V dotazu píše, že přístroj modul vidí.

torny
Registrace: 3/2018
Příspěvků: 442
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: problém MODUL NEČTE KARTY

Mám rozebraný jeden Irdeto modul, je tam poškozený konektor, bude nutná výměna...oprava asi nerentabilní :lookaround:

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink komplet, O2TV zlatá, Eurosport player, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 6 657
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pánové,

To já vím, jenom jsem se rozepsal ještě k tomu SMIT IRDETO k té aktualizaci na verzi 64. Sw je z května 2022 verze je myslim 4.2.9.. m2 u typu OAF2. Verze WAF2 má sw z února 2022 5.3.1.6.m2. Využívám oba typy v TV plně funkční. Sw jsem aktualizoval v TV Samsung. U té první verze OAF2 jsem měl docela obavy, že se stahování nepovede, když jsem četl o těch problémech na fóru. Naštěstí bylo vše ok.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 938
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

Už se nedivím,že máš tolik příspěvků mimo témata!Zapomněl jsi napsat,co máš na oběd??

Prosat
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 1 031
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra