Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinani

Zdravim,
predchozi prijimac VU+ na totmto kabelu a bez problemu.
Nyni na stajnem kabelu ABcom 8000 a obcas a hlavne transporder s CT pri prepinani napise žádný signál. Staci prepnout tam a zpet a je to zase dobre...
Pokud program bezi je to ok bez vypadku.
Dela to i CT24.
Pokud toto nastane je v pravem dolnim rohu signal 69
pokud běží tak 74.
Druhy vystup TV LG a bez techto priznaku.
Je to vlastnost prijimace? Kdyz jsem ho nastavoval, daval jsem posledni FW.
Nebo reklamovat u AB?
Tyto prijimace nedelam, tak se omlouvam za pripadnou neznalost. Koupil jsem ho pouze na vyslovne prani zakaznika.

Dekuji za re.

Hypnos
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 924
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

Je to AB CryptoBox 800 UHD

Hypnos
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 924
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

Ak sa meni oscilator hi/lo tak 22khz signal je slaby a lnb neprepne na prvy krat

sky59
Registrace: 1/2023
Příspěvků: 433
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

Takze vymena LNB by pomohla?
Kabel je jeste dobry co jsem kontroloval, neni nikde popraskany

Hypnos
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 924
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

Sam si preukazal ze vu+ funguje, je mozno nadstadardne dobry, ale to by mal byt kazdy prijimac. Ten AB moze byt krap. Vymena lnb moze pomoct ak bude mat lepsi ptrijimac na 22khz

sky59
Registrace: 1/2023
Příspěvků: 433
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

man pri prepínaní na tp ČT skylink 800 UHD mierne zakockuje, na tomto type sa tento problém opakuje...

zoly
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 468
Odpověď v diskusním vlákně
 

@zoly

Ouuu takze je to vlastnost prijimace. Ja jen abych netahal ze zakaznika penize zbytecne a efekt 0.
Ano je to na Skylinku, to jsme na zacatku neuvedl.
Ja si jeste prijimac pujcim domu na tyden a otestuji ho. Mam doma multiswitch.

Děkuji za reakce.

Hypnos
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 924
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Hypnos

Cryptoboxy sú všeobecne low-end stb. A keď od nich čakáš nejaké zázraky, tak na to rýchlo zabudni. A čo sa týka sw podpory pre títo typy stb, tak tá podpora ide štýlom od 10. ku 5. - t.j. nejakú vec opravia a ďalšie 2 pokazia.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 3 811
Odpověď v diskusním vlákně
 

Tento přístroj

je obrovský tak nějak nepodarok. Rv Problém při přepnutí na programy čt tp má každý tento výtvor-v drtivé většině zatuhne a musí se přepnout na jiný tp.

hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 7 381
Odpověď v diskusním vlákně
 

hobo

souhlas, dělá to i kombo 752. Proč, to je záhada. Zřejmě od jistý doby je někde chyba v sw nebo HW a použití typu procesouru, protože to například u satelitní 650 nebo 750 nedělalo.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

Ja to vidím, že problém prijímača je v prepinaci povelov. Treba dať ten ich ab 4/1. Keď dám 752 na singel LNB ide normálne. Na motor tiež normálne.

satan
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 201
Odpověď v diskusním vlákně
 

ABCOM 800HD

Cryptobox 800HD je problémový prijímač. Počul som viacero problémov napríklad aj vypadki zvuku. U Kamaráta som zmenil nový soft a uz v pohode. U tichto primačoch cryptoboxoch je problém patch software treba zistiť ktorý je stabilný a nevrtat sa do toho. Ja mam 650 a 652 Combo soft jeden stabilný a uz som nedával nové a v pohode do teraz. Raz som skúsil do 652 najnovší sof a tiež vypadaval signál tak som sa vrátil na starší a stabilný

miro75
Registrace: 2/2011
Příspěvků: 163
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

OK, zkusim tedy jiny FW a uvidime:)
Ja mu ho nenutil, sam jsem mu rikal, ze je neznam ale on ho strasne chtel....
Moc dekuji.

Hypnos
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 924
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Hypnos

Iny firmware moze byt "lepsi" a to v tom, ze kedze je zly hw na 22khz bude opakovat povel aj desiatky krat
Nieco o tom viem este z doby, ked som mal Illusion prijimac, ten tiez opakoval povely 22khz viackrat, dedikovany box len na tocenie motorom frndzal na jednom poveli spolahlivo aj bez opakovania

sky59
Registrace: 1/2023
Příspěvků: 433
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

To samé mně dělá Cryptobox 750HD. Už jsem to dvakrát reklamoval a i vyreklamované přístroje se chovají stejně.

roman63
Registrace: 1/2012
Příspěvků: 113
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Hypnos

CB800 je nejhorší křáp které ABCOM stvořil na Ali CPU, to co popisuješ prostě dělá a jak moc se to projevuje záleží na kombinaci s konkrétním LNB/DiseqC... to nevyřešíš, resp, strávíš s laboracemi věčnost a s nejistým výsledkem. Zkus FW 1.18.23506, u mě asi nejlepší (používám na nahrávání - nešifruje nahrávky, tj. jsou přehratelné v PC... což je jinak u CB s Ali vyjímka). CB75x jsou lepší, ale opět je nutný správný FW, každý má nějaké (každý jiné) moouchy ;)

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 294
Odpověď v diskusním vlákně
 

roman63

to combo je dobrý v provedení v kombinaci DVB-T/T2 a satelit třeba Astra 19,2E atd. S jiným providerem třeba Telly nebo T-Mobile.cz s programy ČT jsem to nezkoušel, možná že je to stabilnější pokud by to mohl někdo potvrdit kdo používá příjem z pozice Thor a Intelsat10-02 0,8 a 1W.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lance

Já vyzkoušel snad všechny FW origo-neorigo vždy se stejným výsledkem na čt programech.Je to prostě křáp.V této cenové relaci i ten U-Clan kombo UHD zlatej. ;)

hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 7 381
Odpověď v diskusním vlákně
 

HD750, HD752

Cryptoboxy HD750 i HD752 s posledními firmwary někdy trpí další chybou, že pokud se při dokončení přehrávání záznamu nechá přístroj "dojet až na konec záznamu", tak se sám od sebe restartuje. Pokud se přehrávání stopnou ručně, je to OK tj. bez restartu přístroje. Starší firmwary jsem nezkoušel, jelikož nepodporují nový typ dálk. ovládání. Jak je to u 800HD netuším.

roman63
Registrace: 1/2012
Příspěvků: 113
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

staré 650hd a 600mikro mi nepřepnou správně pouze u přepnutí na jinou družici a současně na kanál ve V polarizaci. Bez switche no problem. Softy nic, asi 3-4 různé 4/1 switche a prdlačka, je to marný, je to marný..
Mám vyřešeno tak, že na začátku každého FAV seznamu mám kanál s H, tam nic dalšího nevymyslíš :-)
Mám sice dost dlouhý svod (přes 40m) a ještě tenkým beldenem, ale jakýkoliv jiný stb no problém.. nakrátko jsem nezkusil, ebat cocoty z NDR do hlavy.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 119
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

Tak moje zkušenost je taková nechci tu Cryptoboxy nějak hanit ale Amika jsou podobný přijimače ale takovýhle problémy u nich nejsou a teď k těm Cryptoboxům mám zkušenost i s 800UHD pak mám doma jeden pod pergolou na devět družic a pak kámoš má jednu 750 a vše jede jak má aspoň zatím u mě je asi už tři roky 752 nahrál jsem patch a už jsem s ním nic nedělal a jede.

kanon
Registrace: 2/2007
Příspěvků: 860
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

možnosti predčia problémy uvedeného boxu, za mňa ok

zoly
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 468
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ABCOM 8000 obcas žádný signál pri prepinan...

Stava sa to aj pri lepsich prijimacoch

A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 279
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra