Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Žádný nebo nekvalitní signál

Mám parabolu s 6 konvertory již 12 let. Nic jsem od té doby neměnil, ani coaxial. Dnes jsem zapnul TV a ukazuje mi to ,,žádný nebo nekvalitní signál". Signál nemám na žádné družici. Čím to může bý? Může to být kabelem nebo přepínačem? Děkuji.

venca263
Registrace: 10/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Žádný nebo nekvalitní signál

kabel, ak ide kvalita tak prepínač....

zoly
Registrace: 9/2012

kvalita nejde

venca263

venca263

vylézt k lavoru napíchnout výstup u disequ no a pak se uvidí a postupovat pořád dole a dole.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

mam venku popraskany kabel tak to bude asi tym

venca263

skusim vymnenit kabel poradite mi jaky jsi mam koupit

venca263

kabel,teda...

zoly
Registrace: 9/2012

na vonku potrebuješ taky čierny napr. CAVEL 17PAtC, PE,

jopo166
Registrace: 1/2009

venca263

vcelku je to jedno hlavně venkovní ve většině případů je černý je jich víc značek

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

ja mnel bily ted jsem se byl podivat je hodne popraskany a byl tam 12 let

venca263

venca263

Z těch klasických bílých koaxialu je celkem kvalitní značka Belden. Ještě také Nordix, ale ten už se bohužel nevyrábí.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

Dobrý byl i Cavel, ale nevím jstli se ještě vyrábí.

sirda
Registrace: 11/2006

Pokud je to dost na slunci tak bílý Belden.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Omko ma slušny vyber kablou su tam aj beldeny

jopo166
Registrace: 1/2009

@venca263

Já to kupuju v Hornbachu a spokojenost. Hlavně pořádnej střední vodič a stínění.

MMorous
Registrace: 10/2019

@venca263

až polezeš na střechu,vem si sebou smetáček,nevím,kde žiješ,před pár dny jsem měl 14 telefonátů na stejnou závadu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Nech mi skuseni praktici odpustia tuto otazku, ale zaujima ma to:
Kabel nie je elektronicky pristroj, ze sa pokazi naraz.
Kabel predsa "odchadza" postupne, teda parametre signalu sa postupne zhorsuju, az to raz uz nejde vobec.
Chybna uvaha?

Jean Reno
Registrace: 2/2022

sirda

Koaxial Cavel se vyrabi, z těch klasickych bílých by měl být celkem kvalitní KF 114 Cu se středovým vodičem 1,13. Garance záruky parametru 15 let podle výrobce. Podle parametru by to mohl být typ koaxialu tak trochu nahrazující Nordix 407 Cu. Pak jsou samozřejmě typy Cavel venkovni, jeden z nich je uveden zde v diskusi.

HYPER
Registrace: 11/2010

@venca263

Tak, ako tu už "Jean Reno" naznačil, s čím absolútne súhlasím, t.j. koax sa nepokazí (nedopraská sa izolácia atď) zo dňa na deň. A hlavne ak používaš staré koaxy pri ktorých ani len netušíš po toľkých rokoch, že aké kvalitné boli.
Takéto veci sa majú robiť v letných mesiacoch a najlepšie z určitou predprípravou.
Ak sa na to vybodneš, tak proste sa ti to vypomstí v tom najnevhodnejšom čase.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Jean Reno

Za mě tak i tak. Jestli to má jouda hozený ze střechy přes okap a 2 dni bude foukat, může se prošoupat. Osobně jsem to měl taky jednou ze střechy na Němce, ale kabel jsem tahal stoupačkou, 7 poschodí až dolů a no problém. Slunce a mráz samozřejmě nahlodávají postupně. Někdy tomu pomůže hmyz nebo se někde uvolní eF-ko nebo spojka, netěsní, a nateče voda. Osobně ho mám doteď hozenej na balkoně - starej černej, asi 30 let a když něco zkouším, třeba ruční natáčení přes starýho Filipa -vše funguje a přepíná jak má.

MMorous

@mmiriboy

A myslet na to i z dlouhodobějšího hlediska. Dokud člověk je pohyblivý. Jsem rád, že jsem výměnu kabeláže provedl předloni. Sice už bych po operaci zase mohl. Ale kdo ví, jak na tom budu třeba za deset let.

krupino
Registrace: 10/2008

Pokud se tady někdo zeptá na koax, odpověď je pokaždé celý léta stejná: BELDEN a k tomu hromadu moudra. Mám rozvod po celém bytě, ve zdi, v lištách, na balkoně, a slovo Belden jsem nikdy nikde neviděl a ani mě to nezajímá.
Koaxy kupuju zásadně německý v Hornbachu s dvojitým stíněním. Teď koukám - jen pro info - na kabelu je napsáno - Koaxialkabel 90dB 75 Ohm, CE, doppeltgeschirnt
Prodávají 2 druhy 12,- a 15,-/m
https://www.hornbach.cz/s/KOACKABEL - tady si to může každý přečíst
Instalaci kabeláže TV/Sat rozvodu v extremních podmínkách doporučuji promyslet a vždy na jaře udělat zběžnou kontrolu, jestli kabel někde není načatý. Někde se izolace prošoupe nebo popraská dřív, jinde později. Samozřejmě že lepší je chránička, alespoň v kritických místech jako je obyb nebo kde hrozí prošoupání otěrem. Tady pomůže lépe obyčejná zahradní hadice, než nějaký Belden, nebo snad Belden je neprůstřelný ?

MMorous

@krupino

U mňa to bolo podobne, tiež som počas leta v minulom roku riešil kompletnú výmenu koaxov, F-konektorov, kontrolu - nastavenie parabôl a všetky ostatné veci okolo toho. Len taká pikoška - minul som 158m koaxu! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

základná vec kontakt F konektoru

tophunter
Registrace: 4/2010

@Jean Reno

jako máš pravdu,kabel popraská,furt koukáš,zaprší,něco zlobí,vyschne,super koukáš,trvá to pár let,koukání je méně časté,víc to zlobí,nic neřešíš,pak se to po.s.e.re totálně a začneš to řešit,ale vaříme z vody,venca už to asi ometl.i spojka na cestě je pecka,praská kabel,zatejká do spojky,a ta rezne,rok dva,až urezne střední vodič,finito R^ :laughing: R^

pierrepetr

@Jean Reno

ještě lepší je prasklý víčko LNB,ch.č.ije do nej,furt to chodí,až jednou najdeš louži za televizí,kabelem to ze střechy teče,jako hadicí až do bytu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra