, sekce: DVB-S přijímače | |
Satelitný tuner v SamsunguZnámy po nasťahovaní do domu si kúpil dva rôzne smart televízory značky Samsung. Obidva majú aj tuner DVB-S2. Ani po prihlásení do internetového konta Samsung nie sú v ich nastaveniach ani v "odborných nastaveniach" aktívne položky "SATELIT" (sú bledé). Už asi pred 15 rokmi som sa stretol u televízora s DVB-S (už nepamätám akej značky) s rovnakým problémom. Až po použití návodu som sa dozvedel, že satelitná časť je aktívna len pri lokalizácii prijímača vo Švedsku a nemecky hovoriacich štátoch. Po zmene lokalizácie na ktorúsi z týchto krajín to už fungovalo. V elektronickom návode "samsungov" som nič také nenašiel. Televízory sú lokalizované na Slovensko. Čo ešte treba urobiť, aby to fungovalo? V predajniach NAY, Planeo nevedeli poradiť. Ale spomínali, že musí byť vložený modul s kartou a zapojený kábel od paraboly. A čo voľné satelitné vysielanie? Majú azda pravdu?Ďakujem za odpoveď. |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
@fansatJedna hloupost za druhou.Nejprve je třeba nakonfigurovat družice (Nastavení-Vysílání-Satelitní systém, PIN 0000 a postupovat dále), nebo je nutno spustit automatické ladění a označit satelitní, případně zaškrtnout provedena. Největší hloupost je, že údajně musí být vložen modul a karta, naprostá hovadina. Konfigurace Samsunga na SAT je jedna z nejjednodušších, a na označení země samozřejmě nezáleží. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 276 |
RE: Satelitný tuner v SamsunguTy Samsungy jsou nové? nebo už je zkoušel někdo ladit? Pokud u Samsungu potvrdíš při prvním spuštění Dvb-t,do sat ladění se dostaneš jen přes tovární nastavení. |
Jirka1963
Registrace: 5/2017 Příspěvků: 79 |
@Jirka1963To není pravda. |
mediator12
@fansatUpresnim mmediatora12Najprv treba pripojit koaxialny kabel od anteny k tuneru TV |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 396 |
@fansatA mas zapojeny ten kabel co ti poradili aj v NAY ? |
A je to
@A je toTak to zkusím po krocích, demonstrativní příklad ladění Skylink.- samozřejmě připojit anténu parabolu do příslušného vstupu - v menu zvolit Vysílání - zvolit Automatické ladění - v položce Anténa vybrat Skylink (je možno vybrat z pozemního vysílání, operátora, obecný satelit, kabel) - v dalším políčku zaškrtnout Slovensko nebo Česko - poslední políčko (LNB) lze vybrat družice a přiřadit diseqc přepínač k jednotlivým LNB (pokud je potřeba - poslat dál tlačítkem Další V případě automatického laděněji to obdobné, pouze se vybere položka Satelit (nikoli Skylink), výběr družice, určení zda kódované nebo všechny atd, je ti poměrně intuitivní. V případě ručního ladění je to obdobné, akorát ruční ladění je pod položkou Pro pokročilé. Po naladění nějakého satelitního vysílání se objeví v menu List (seznam programů) - buď přímo tlačítko LIST nebo u moderních ovladačů dlouhý stisk podlouhlého tlačítka vpravo seznam programů, další nabídka, kde let tuner přepínat mezi operátorem, obecným satelitem, kabelem a pozemním vysíláním (každá z těchto položek musí být nakonfigurována aby se objevila). Nastavení satelitu lze následně změnit (opravit) v mezi Vysílání, Konfigurace satelitu. Pokud chci změnit nastavení satelitu, musím být na něj přepnutý Není to žádná raketová věda a rozhodně není tuto dávat tovární nastavení. |
mediator12
@mediator12Mam tiez Samsung TV a vsetko okTo fansat ma problem,jemu to treba vysvetlit a dufam,ze tvoj podrobny popis si aj precita |
A je to
@fansatA ještě jedna poznámka:při ladění nemusí být TV přijímač vůbec připojen k internetu, nemá to s tím nic společného. Zrovna tak například automatické naladění Skylinku nepotřebuje dekódovací modul, řekne si něj aý po naladění, respektive oznámí, že ho nenašel (pokud není vložený). |
mediator12
RE: Satelitný tuner v SamsunguU těch starších modelu je to trošičku jednodušší,menu je trochu jiné, manuálni ladění není v položce pro pokročilé nastaveni, tato volba se tam nenachází. Není ani v řadě 2015 J, JU, kdy už je v tv tuner s T2 a možnost zvolit operátora Skylink. Nachází se v nastavení kanalu. Da se v ručním ladění zvolit síťové vyhledávání a doplní nám to chybějící TP do tabulky, není potřeba automaticky vyhledavani. Tato volba pokročilé nastaveni je až od nasledujici řady MU atd. a menu je víceméně od té doby stejně nebo hodně podobné u mladších rad, kdy se zavedl systém tyzen v tv Samsung. Mě osobně se Samsung ovládá dobře při nastavení. Až na ty začáteční seznamy programu třídění od rády C,D, kdy to šlo po jednom a když se to uložilo na pozici kde se už nacházel program, tak ten původní se přesunul na pozici po programu, který jsem přesunuli např z desítky na pětku. U řady ES už to bylo u satelitního seznamu lepší, program se posunul o Radek níže, tak jak by to mělo být a pak už se to vylepšovalo na vicenasobne přemístění programu najednou, což urychlilo práci při seřazování. U pozemaku to zustalo většinou při starém. To ale tak nevadí, těch programu moc zas tak není a dá se to celkem zvladnout pokud ladíme ručně a seznam se nám trochu zase rozhodí. Dnes se dá upravený seznam i doplnit přes flešku. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 445 |
@HYPERTazatel psal, že koupil dva Samsungy, předpokládal jsem nové. Jasně že jsou rozdíly v menu podle verze Tizenu, ale u dnešních nových je to zhruba tak, jak jsem se snažil neuměle popsat.Děsím se ale toho jaké "odborné" rady poskytuje prodejce, nakopat do (nevhodné slovo) a příště jít jinam. |
mediator12
mediator12trochu jsem zabrousil do starších vod, jak šel čas, jinak je mi to jasný. Da se předpokládat, že šlo nebo jde o mladší modely s tyzen systémem. Ty doma ještě nemám, 🙂 jedu ještě na starší modely, u dvou led tv řada D a ES mám externí přijímače kvuli příjmu dvou satel. operátoru a třetí řada H jede satelitní příjem. Dokavad to maká, nic měnit zatím nebudu co se týče tv přijímače. |
HYPER
@mediator12Prečítal som si Vaše rady. Prijímače sú nové. Vybaľovali sme ich. Po ich zapnutí sa na obidvoch zjavil v oznam, že len po prihlásení do konta bude možné využívať všetky služby. Bez prihlásenia iba DVB-T a HDMI. Bolo urobené konto a prihlásenie doň. Fungoval internet aj rôzne aplikácie. Tiež si myslím, že nie je nutnosť byť pri nastavovaní satelitu pripojený do internetu.Ladil som už viacero značiek satelitných prijímačov aj televízorov s DVB-S. Z toho dôvodu som nepoužil AUTOMATICKÉ LADENIE. V tabuľke VYSIELANIE sú okienka AUTOMATICKÉ LADENIE, MANUÁLNE LADENIE, HbTV, ODBORNÉ NASTAVENIA - sú výrazné - aktívne. V okienku ODBORNÉ NASTAVENIA a v nej okienko SATELIT. To je bledé (neaktívne) a nedá sa do neho vstúpiť. Až tam nabudúce budem, skúsim to aj cez AUTOMATICKÉ LADENIE. Ďakujem za Vašu ochotu. |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
@fansatDoporučuji dát tovární nastavení a pak automatické ladění. |
čubernice
Registrace: 5/2019 Příspěvků: 102 |
@fansatZávěrem:- tovární nastavení kvůli naladění satelitu je hloupost a nesmysl. Smaže vše již nastavené (heslo k wifi, přihlášení k účtu Samsung, všechny seznamy programů) - při prvním spuštění není třeba wifi ani účet Samsung (kvůli ladění). Jak by asi naladili takový televizor lidé bez internetu ? Připojení k internetu je potřeba kvůli aplikacím a speciálně účet Samsung je zapotřebí pouze pro stažení aplikace, která není předinstalovaná, účet Samsung dále dovolí registrovat TV a udělat zálohu nastavení, sdílení fotek mezi televizory a podobně a dále je zapotřebí kvůli Smart hub. - položka Satelit bude aktivní až v případě, že došlo k naladění nějakých satelitních programů, slouží ke správě družic a nastavení LNB. - pokud chcete přijímat Skylink a používáte modul CAM803 je to ještě jednodušší, stačí vložit modul, spustí se instalační průvodce a za minutu je naladěno a je instalován profil operátora, který je viditelný v LIST programů jako Skylink. V tomto případě je dobré se rozhodnout, zda fassscan svěříte modulu či televizoru. pokud je aktivní aktualizace programů přes modul a zároveň vlastním televizorem, někdy dochází ke kolizi, proto je dobré jednu z možností deaktivovat. Kdyby byly stále problémy, pošli mi zprávu, dám ti telefon (WhatsApp)a zbytek doladíme přes telefon. |
mediator12
@fansatPokud s tím nepohneš, volej podporu SAMSUNG. :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 680 |
@fansatA co manuál ?Další věc - nevím jestli to už tady někdo psal, musíš mít přes imput/vstup zvolen správný vstup, diseq atd. a další věci co píší ostatní. Když se v tom nevyznáš, tak si někoho zjednej "Ladil som už viacero značiek satelitných prijímačov" chtěl bych to ladění vidět . . . |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 250 |
RE: Satelitný tuner v SamsunguA co manuál ?Další věc - nevím jestli to už tady někdo psal, musíš mít přes imput/vstup zvolen správný vstup, diseq atd. a další věci co píší ostatní. Když se v tom nevyznáš, tak si někoho zjednej |
MMorous
Satelitný tuner v SamsunguHledám tv. která má v nastavení paraboly možnost USALS mám Sony tv z roku 2019 která to nemá.Asi před třemi lety u známé která měla starší LGtv to měla |
pedro
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 450 |
@pedromíval to finlux,dlouho nikdo nechtěl motor přímo k TV,tak dnes nevím |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 247 |
3dny | |
@pedroV prodejně požádat o předvedení nastavení tv.Mám 3 značky ale aby jsem to mohl otestovat jestli ten Usals mají musel bych začít nové nastavení a ladění.Také jsem někde četl,že není dobré na tv používat Usals z důvodu zátěže napájení motoru.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 016 |
2dny | |
taky mám nový samsungProsím mám problém a nevím jak z toho v Tv mám DVT2 společná anténa A SATELIT napojený do tv ze své paraboly .Prosím jak přepínat SATELIT- DVT- T2 mezi tím na klasická DO ? TEN NOVÝ KOSMICKÝ NEPOUŽÍVÁM .Tlačítkem CH.LIST přepnu a zde musím pracně vybrat co vlastně chci . Jiný způsob jsem nenašel jak v televizi Samsung přepínat MEZI satelit -DVT-T2 .Prosím o radu |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 725 |
2dny | |
RE: Satelitný tuner v SamsunguInput na správný vstup, tedy konektor. Tak to dělám alespoň já na SONY |
MMorous
2dny | |
@MMorousděkuji vyzkouším . Ještě prosím má vliv vstup HDMI eARC na něco ? Třeba počítač , satelit exter, Kamera atd nebo je to stejný jako ostatný vstupy HDMI bez nějakých problémů ,pak to mohu dát kabel HDMI kam chci i když nic přídavného na zvuku nemám jen klasiku v TV ? DĚKUJI |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 725 |
2dny | |
Standa111u Samsung tv to jinak asi nejde, než přes Channel list a šipkou do leva tuším zvolit na možnosti a v položce anténa buď vybrat satelit nebo anténa případně kabel pokud má někdo kabelovku. Už to má zvlášť i LG, ale jeden čas dělali verze ještě s menu s moznosti, kdy se dal naladit dohromady satelit a anténa nebo anténa a kabelovka. Kde to mají společný jsou tv Finlux jak tu někdo psal. |
HYPER
2dny | |
@standa111HDMI ARC je AudioReturn Channel. Je uzpůsobený pro zpětný průchod audia z TV do Av Recieveru. Jinak je to normální Hdmi, já na tom jedu roky satelit VU a no problem. |
MMorous
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |