Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Výběr nového satelitního Linuxového přijímače

Ahoj, jsem majitelem Octagon SF4008, mám možnost ho posunout v rodině. Navíc postrádá některé funkce. Rád bych si koupil něco lepšího, ale jak jsem viděl, a čtu v debatě VU+, jsou dlouhodobě nedostupné. Zaujal mě zde recenzovaný přijímač Gigablue UHD Quad 4K Pro. Moc zkušeností s touto firmou nemám, tak bych rád znal vaše názory či návrhy. Podotýkám, že bych chtěl na předním panelu malé LCD. Musí umět Blind scan (Octagon to bohužel neuměl) a možnost snadného vložení HDD na nahrávání. Noa systém používám openATV s nástavbou full hd glass. Nerad bych too měnil. Jaké jsou nyní dle vás nejlepší možnosti? Jinak jsem předplatitel Skylink a používám certifikovaný dekódovací modul Irdeto. Díky všem za případné návrhy. Poslední dobou bych řekl, že trh s lepšími satelitními přijímači je nějaký slabý.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

@mmiriboy

Nikdy jsem to zatím nepotřeboval a někdo, kdo by mě napsal rozumný návod jsem nenašel. Jinak si systém až na čtečku vždy rozjedu sám.

PC1

@jonatan

chce to na skylink,takže sa stým zatial trápiť nemusí. čítať recenzie je jedna vec a druhá vec je ked to dotrepe domov až potom zistí čo nefunguje... :laughing: skúšal som na oboch Gigablue CAM jak od Digi tak Skylink + antiksat RTVS,Plustelka karty samozrejme o oscame nebol problém. Ved nech si každý kúpi čo jemu vyhovuje. prajem vela štastia. R^

maradona
Registrace: 8/2018

@Gustoh

Ktorý prijímač máš na mysli, prosím ťa, keď píšeš, že má WiFi?
Nemyslím wifi s použitím wifi adaptéra.

RudoM
Registrace: 5/2020

RE: Výběr nového satelitního Linuxového přijím...

Zkus tv sat nitra duo skladem

brumla
Registrace: 3/2006

@Gustoh

Tak ten wifi nemá. Max s adaptérem na wifi do usb.

Petor58
Registrace: 11/2021

@maradona

Takže myslíš, že Gigablue UHD Quad 4K Pro je tedy chyba? VU+ jsou nedostupné a o ničem dalším z vyšší kategorie nevím. nechci nic , co už je na trhu x let a je zastaralé.

PC1

@ PC1

Este mam otazku, ako nutne/dolezite je hned kupit prijimac novy? Resp. ten co mas musis v rodine posunut hned?

Ak by to pockalo 2-3 mesiace, objednal by som si v AGEMe Duo4KSE, kde ho ale zaplatis az ked by bol. Nie dopredu. Medzicasom by som si sledoval ostatne weby ako ellano resp abcom apod. Ak by Duo4KSE sa objavilo, kupis hned tam. AGEM by si zrusil nasledne. Vo vysledku by si bol v AGEMe v poradovniku aspon kym by ho dostali.

Ak je to nutne hned, siel by som do toho GigaBlue..

P.S. Ja som si tiez dokazal nastavit kopu veci, s citackou na OSCAM som maturoval, ale dosiel na to. Potom som bojoval s L2B, az som na to opat dosiel.. Citat/studovat, skusat a ucit. Das to, len to potrva, tak ako mne.. R^

Mopky
Registrace: 11/2009

@Mopky

Podle informací, co mám, je ve většině prodejen VU+ nedostupný. A jeho dodávka je takříkajíc asi, možná, snad. Noa Octagon bych do měsíce rád předal dál. JO a u Gigablue mají poslední kusy a další neví kdy budou. Je to vážně bída. Je prý je problém s čipy a údajně prý i možná stoupne cena.

PC1

@PC1

Gigablue UHD Quad 4K Pro toto je novinka ......ten presne nemám ,mám predošlý model. podla infa čo je na nete tak má ten istý procesor ako jeho predchodca 7252S tuším že ,ak sa mýlim tak ma opravte. čo som čítal tak má pridané len USB-C portov, Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.4 ,4 GB DDR4 RAM + 8 GB eMMC flash . cena výbava super. ked Gigablue vypustil nový model tak sa už konečne dočkáme aj na nové ovládače pre tento procesor a tým by sa vraj mal odstrániť problém s tým HEVC-265 u Antiksat. Gigablue už tom vie ,má dvôjsť k naprave s novými ovládačmi. ja osobne som s ním spokojný ,kludne by som si ho kúpil znovu.obraz ako britva, rýchli,podpora týmov máš na výber je tam len image openxxx žiadne VTI,BH,Merlin,GP ......pre to nie je ,takže ak ti stačí aké kolvek Open tak prečo nie ,má to už 4-ggb ram,takže verým že to bude tiež rýchlik.recenzie treba brať s rezervou, ak frčíš na skylinku a máš kartu irdeto,ice tak žiadny problém nemá. osobne som tam mal v oscame 2X Skylink 0624 a 0653 +to čo som písal a šlape ako hodinky. ak to objednáš cez net tak 2týždne máš na vrátenie tovaru bez udania dôvodu.ak máš možnosť nejakého predajcu po ruke tak by som si ho išiel osbne pozrieť a vyskúšať,ak nie tak sa poradiť s predajcom. prajem vela šťastia. R^

maradona
Registrace: 8/2018

@maradona

Moc děkuji za informace. Takovou vyčerpávající odpověď jsem si představoval. Za mě se většina drobných chyb vyřeší každou další aktualizací. Osobně mě hodně zajímá. VU+ je momentálně nedostupné a jak to bude dál, nikdo neví. Mějte se moc hezky.

PC1

@petersk

Co si si slahol? Kecas z cesty, alebo ako sa hovori cez Kosice

sky59
Registrace: 1/2023

RE: Výběr nového satelitního Linuxového přijím...

osobně dlouholeté zkušenosti s VU+ ať už Zero nebo Zero 4K nebo Uno 4k, jsem spokojený s kvalitním obrazem a nastavením na 10bit ve spojení s tv Sony 10bit HDR takže za mě jednoznačně VU Uno 4KSe a vyšší

Vu+Uno 4 K Se

Laik
Registrace: 5/2007

@PC1

Vieš, ja narozdiel od teba používam už dlhé roky na 3ks linux stb internú čítačku. A jedno viem určite, t.j. doteraz som od nikoho nežiadal podrobný návod, ako to spojazdniť. Všetky info okolo toho sa dajú naštudovať na rôznych fórach, len samozrejme treba trochu chcieť! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@sky59

Octagon má zase chipset Quad Core 64Bit 1,6 GHz 15000 DMIPS a flash paměť 8 GB eMMc, 2 tunery a wifi, to je taky dvakrát víc oproti tebou uvedenému Zero 4k s Dual core 1,5 GHz 7000 DMIPS, pamětí flash eMMc 4 GB, 1 tuner a chybějící wifi.Má ale CI. ;)

RAFI007

@RAFI007

Nechcem si porovnsvat kto ma vacsi, ale kolko RAM ma octagon? To je to najdolezitejsie, wifi vyriesis zastrcenim usb stiku. CI ma zero4k

sky59
Registrace: 1/2023
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra