Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Chromecast 2 mimo provoz

Je celosvětový výpadek Chromecast 2. Pokud vás postihl, nedělejte reset zařízení, Google pracuje na odstranění závady. Bohužel jsem se o tom dočetl pozdě a reset už udělal. Nedokážu se připojit k wifi.

torny
Registrace: 3/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Chromecast 2 mimo provoz

Ani mne neide

satman5455
Registrace: 5/2013

Tak na moravě funguje😄

milde1
Registrace: 1/2025

Podařilo se mi sice zařízení připojit na wifi a zobrazuje pěkné fotky, ale streamovat na něj nejde.

torny

Funguje vše v plném rozsahu. Žádnou změnu jsem nezpozoroval.

milde1

@milde1

Jak ho máš dlouho? Já ho koupil hned při uvedení na český trh, ještě bez české lokalizace, cca před 15 lety.

torny

@milde1

A mas urcite Chromecast 2? Nie 3 alebo 4?

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@black13a

Jo sorry je to Chromecast 4. Dvojku mám v šuplíku.🤷

milde1

@milde1

A Ty odkiaľ vieš, že či to funguje, veď minule si už tvrdil, že nikdy v živote by so nechcel.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@torny

Určite je to Chromecast 2? Lebo na Chromecast 2-ke ešte nie je Google TV, neviem ako to mohlo celosvetovo vypadnúť. 2-ka je len na streamovanie z mobilu napríklad. Sám od seba nevie robiť nič.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@petersk

No dlouho mě ležel v šuplíku a když jsem nedávno posouval televize, tak jsem ho šoupl do dětského pokoje. V obýváku mám Nokia 8010 v1. V dětským mě vypadl satelit a nový už jsem tam nechtěl dávat. Je to pokoj pro mě a na přespání vnuků. Kluci už jsou dávno z domu.

milde1

@petersk

Jj, dvojka. Ono je to složitější, zjevně streamování obsahu z netu běželo přes servery Googlu, vyjádření z diskuze na am. stránkách Android police: One Redditor claims that the intermediate certificate authority for the Chromecasts (2nd gen) expired on March 9, 2025. Due to this, Googles servers are not validating these devices.
Když jsem nemohl po resetu zařízení připojit na wifi, musel jsem na telefonu změnit datum na 8.3. a připojení se zdařilo. Pořád běží ty krajinky Googlu, ale streamování se nespustí.

torny

@torny

Díky za info. Už chápem.

petersk

Dal jsem taky tovární reset a nechtěl se připojit tohle mi pomohlo: Dočasné řešení : Někteří uživatelé uspěli s tímto dočasným trikem, jak obejít problém s certifikátem:
V telefonu přejděte do Nastavení Datum a čas a vypněte automatické datum a čas.
Ručně nastavte datum na 8. března 2025 (před vypršením platnosti certifikátu).
Otevřete aplikaci Google Home a zkuste Chromecast nastavit znovu.
Pokud se připojí, přepněte datum telefonu zpět na automatické.
Poznámka : Toto řešení není zaručeno, že bude fungovat pro každého, a i když ano, některé aplikace mohou mít stále problémy s odesíláním. Stojí to za to vyzkoušet, ale možná to budete muset zkusit několikrát.

Badatel
Registrace: 1/2006

Takže teraz čo ? Už nikdy nebude fungovať?

satman5455

@Badatel

Jo, o té změně datumu jsem psal výše. Ale přes připojení na wifi a zobrazování fotek Chromecastem se při pokusu o streamování hlásí jako offline. Tobě se nějaké streamování zdařilo?

torny
Odpověď v diskusním vlákně včera

Už to jede R^ R^ R^

satman5455
Odpověď v diskusním vlákně včera

Ano, po zapnutí se Chromecast aktualizoval a opět funguje. Pokud bylo záměrem Googlu, abych si koupil nový přístroj, tak jsem si koupil Teslu. Néé, to auto ne.

torny

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra