![]() |
|
Výpověď televizní službyDobrý den chtěl jsem se zeptat Jak to je u výpovědi televizní služeb protože když to chtějí elektronický chtějí číslo smlouvy což mě netrápí ale pak chtějí ověření podpis jenže já tiskárnu nemám mám jen notebook a mobil tak by mě zajímalo kdybych ten podpis napsal na papír a pak ho vyfotil uznají mi výpověď nebo ne když to takhle udělám jak vy vypovidate smlouvu elektronický děkuji za odpovědi |
Lupinohelp
Registrace: 2/2024 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
@LupinohelpAk by si mal moznost elektronicky to podpisat tak by im spadla sankaFunguje to tak, ze uploadnes pdf subor a stranka ktora uz ma tvoje udaje len prida na koniec pdf digital signature, tento podpis si potom mozu na tej istek stranke overit, ja pouzivam rakusku oficialnu pre vsetky statne organy, aj v cesku to musi existovat |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 586 |
![]() |
|
@Lupinohelpnapiš rukou podepiš,vyfoť a pošli |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 351 |
![]() |
|
@LupinohelpJa mám už niekoľko rokov vo svojom PC uložený obrázok na ktorom je môj rukou podpísaný podpis. A ten podpis vložím do potrebného dokumentu z mojim podpisom cez Skicár v PC.VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 103 |
![]() |
|
RE: Výpověď televizní službyA nepomohla by datová schránka ?Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 983 |
![]() |
|
@JimmyTakto napověděl Copilot - Datová schránka je ověřený komunikační prostředek, takže její vlastnictví často plně postačuje k právnímu uznání dokumentu. Pokud posíláte výpověď televizní služby prostřednictvím datové schránky, obvykle není nutné elektronický podpis dokládat - samotné použití datové schránky funguje jako ověření identity. |
ostplus
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
RE: Výpověď televizní službyvypovedať jednoducho nezaplatím na ďaľšie obdobie, je v podmienkach za to nejaký postih? |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 352 |
![]() |
|
RE: Výpověď televizní službyDělám to jak píše mmiriboy. Podpis modrou propiskou vložím pod text a v editoru zedituju do jednoho formátu. Nevím jak teď, ale modrá barva se kdysi vyžadovala i na originálech. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 478 |
![]() |
|
RE: Výpověď televizní službyJak píše pierrepetr, napiš výpověď, podepiš, vyfoť mobilem a pošli. Kolegové mobilem skenovali i faktury a neměli problém.DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Výpověď televizní službyJeště lepší je poslat do písemně doporučeněDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Výpověď televizní službyPokud potřebují ověřený podpis tak třeba akceptují ten přes službu Bank iD SIGN.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@MMorousPrepáč, nechcem sa do toho miešať, lebo ak niečo napíšem tak začne do mňa rýpať niekto. Takže radšej to napíšem Tebe, Ty to pochopíš. Ak niekto, firma, úrad alebo je v nejakom zákone určené, že niečo musí byť podpísané overeným podpisom tak sú 2 možnosti. Overený podpis znamená podpis overený pred notárom. Takže nejaký ofotený podpis a pod. vkladané cez PC na nejaký dokument hociakou farbou nie je overený podpis. Druhá možnosť je certifikovaný elektronický podpis, ktorý je aj v Čechách aj na Slovensku na občianskom preukaze. Elektronické zaslanie dokumentu je v Čechách cez Dátovú schránku ana Slovensku cez slovensko.sk. Takže v týchto službáchs i najdeš úrad, firmu ktorému chceš niečo poslať /ak tam nie je tak bohužiaľ to treba poslať na papieri, overený tak ako píšem hore/. Takže najdeš firmu,službu priložíš dokument. Podpíšeš dokument elektronickým podpisom /Tvoj osobný podpisový certifikát je na OP/. Potom podpíšeš celú správu a pošleš. Potom príde do schránky, že druhá strana to prevzala. Je na podpisovanie aj iné možnosti, podpisové certifikáty vydávajú aj súkromné firmy. To je na karte tiež.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 556 |
![]() |
|
@MMorousEšte doplním, že v Čechách je Dátová schránka a ešte je aj Portál občana.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@DuzuPokud nedáš výpověď a máš smlouvu,vznikne Ti dluh |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
@peterskUrčitě máš pravdu, obojí jsem osobně a není to tak dlouho prováděl.Tak za prvé: Ověření podpisu se V ČR vyžaduje vyžaduje u důležitých dokumentů, jako například kupní smlouva na převod/koupě nemovitosti. Naposled jsem to dělal v kanceláři na radnici za poplatek 100,-. Smlouva tím nabývá na platnosti a pak jí dáš do podatelny na katastr. Ověření je možné udělat i na vybrané poště. Za druhé: Výpověď služby ve smyslu naší diskuse /Vodafon/ jsem napsal na počítači volným stylem, žádný formulář, ale je třeba uvádět jasné a srozumitelné údaje / jméno, bydliště, název a evidenční číslo smlouvy, datum/. To vše doporučeným dopisem, aby se adresát nemohl vymlouvat, že výpověď nedošla. A poslal jsem to přímo na centrálu do Prahy. Adresát by měl příjem výpovědi potvrdit a potom následuje výpovědní lhůta podle smlouvy atd. Poslední výpověď internetové služby, když jsem přecházel k O2, jsem dělal před rokem na přepážce a ověření proběhlo emailem na kontaktní telefonní číslo s ověřením pomocí kódu, podobně se to teď dělá takhle i v bankách. U výpovědi pojistky na auto - několikrát - proběhlo vše E-mailem. Při korespondenci ohledně vyřízení pojistné události z pojistky bytu /před rokem/ ve výši cca 50 000,- jsem to řešil čestným prohlášením ve Wordu s vloženým modrým podpisem. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 478 |
![]() |
|
@MMorousNo jasné, ale v pôvodnom príspevku je reč o overený podpis. To, že výpovede ako jednotlivé firmy robia je zase druhá vec. Ako si overujú svojich klientov je ich vec.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
![]() |