Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nulová síla a kvalita signálu

Dobrý den všem,

prosím o pomoc ohledně problému se satelitním signálem. Zničeho nic mám nulovou sílu i kvalitu signálu, příjem přes parabolu s motorem, koaxiál délka přibližně asi 30 metrů. Nicméně motor funguje,parabola se otáčí.

Zkoušel jsem již několik řešení, nahradil jsem LNB konvertor i přijímač, zkoušel jsem i vynechat motor, ale stále nulový signál. Koaxiální kabel by neměl být poškozený, když se parabola natáčí?

Děkuji předem za jakoukoliv informaci.

Fil11
Registrace: 3/2025
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

@Fil11

špatne si sa dočítal že by nemal byť nulový, stačí že sa trochu pohne parabola alebo konvertor a si mimo družicu, parabola sa točí ale netušíš či správne, jediná pomoc nastaviť to s merákom i káblom k nemu tak máš všetko odskúšané, budeš vidieť obraz i zvuk na meráku

Duzu
Registrace: 7/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nulová síla a kvalita signálu

Ak je uhnutá parabola na nohe motora, myslím kúsok doľava, doprava, stačí to odskúšať tak, že sa nastaví tým motorom ak má tam zadané USALS na dajme tomu Astra 19 a v menu prijímača USALS sa dá ručne tlačítkami jemné doladenie východ-západ posúvať motor jedným, alebo druhým smerom, či naskočí signál. Samozrejme, ak je uhnutá parabola aj zvisle, tak to nezistí takýmto spôsobom.

vw1vw
Registrace: 1/2017
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra