![]() |
|
Polské pozemní DVB-T jak naladitDobrý den,poradíte?Pro Oblast hlučínska.Jak naladit pozemní anténou polské stanice TVP 1,TVP2 POLSAT SPORT Chytám jen:Antena hd,Eska TV,Fokus,Polo TV,Polonia,Rozryvka,Když zadám hodnoty na vysílač Kosztowy nebo Skrzyczne nic nechytnu.... |
petr22
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
RE: Polské pozemní DVB-T jak naladitO jaké programy se ti jedná? |
Standa79
Registrace: 2/2025 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Polské pozemní DVB-T jak naladitNezapomeňte na dnešní výluky![]() |
hokejka988
Registrace: 12/2013 Příspěvků: 239 |
![]() |
|
@Standa79Pravdepodobne o tie, ktoré napísal v otázke.TVP 1,TVP2 POLSAT SPORT |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 346 |
![]() |
|
RE: Polské pozemní DVB-T jak naladitNa Parabole ale i na jiných stránkách běží reklama na Chytrou televizní anténu DVB-T/DVB-T2 se zabudovaným dekodérem. 360° příjem signálu - bez výpadků, bez komplikací.Přístup ke 3 000+ kanálům z celého světa.To musí být bomba ![]() ![]() ![]() |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 356 |
![]() |
|
@sonTa cena. A to se vyplatí... |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 870 |
![]() |
|
@petr22Klasika. Vezmeš anténu průzkumnici, nejlépe ňáký střední logáro bez zesilovače a měřák. Nastavíš si 41.kanál a nasměruješ v azimutu cca 63°. Pohybuješ se po stanovišti. V místě nejlepšího signálu vykoumeš uchycení antény (stožár, výložný rameno, atp.). Taky si proměř kolem definitivního místa rozložení pole, abys vybral vhodný typ definitívní antény, či soustavy. (V tomto případě by soustava neměla být zapotřebí.) Potom vyber anténu s co největším ziskem, která se bude celá nacházet v homogenním poli, které jsi proměřil. (Proto se někdy stává, že na některém místě anténa s menším ziskem dává lepší výsledek než některý dělo, který není celý ozářený.)Teprve potom, pokud není signál na odběrném místě dostačující, přichází na řadu zesilovač. O tom tu už bylo mnoho napsáno. Takže jen dbát aby nebyl přebuzen silnými místními vysílači a samozřejmě taky 5G, LTE, aj. sítěmi. Co je v této problematice nejdůležitější, to je výběr místa, kde je signál. To se může přihodit i na velice bizarních a teoreticky nepravděpodobných místech, neboť cesty páně a vysokofrekvenčního signálu jsou nevyzpytatelné. Amen. |
krupino
![]() |
|
RE: Polské pozemní DVB-T jak naladitZkošel jsi OPOLE KANÁLY.34,42,23.29.,pokud není v cestě překážka,bylo by to i přirozenější,skoro stejné jak Skrzyczne,Katowice.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 914 |
![]() |
|
OpoleKoukal jsem na terénní profil a na Opole v cestě nějaké kopečky jsou. Ikdyž velký výkon a vzdálenost nikoliv veliká by to mohly přebít, ale tady bych si spíš vsadil na Kosztowy. |
krupino
![]() |
|
spykotak opole nic |
petr22
![]() |
|
RE: Polské pozemní DVB-T jak naladitSměrovku jsem měl kdysi dávno na SKRZ.,a bylo to v poho,jenže z vys..nosti teď mám síto,abych lapil i naší pozemku,zkusil bych jseště nějakou,ale u tebe možná víc na Katowice,přeju zdárný pokus.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 914 |
![]() |
|
RE: Polské pozemní DVB-T jak naladitZnovu jsem šteloval anténu,možná s tím pohnul vítr.Kanály naskočily, mám u nich takovou pidi prodlevu,když na nich "listuju" trvá to trošku déle než naskočí :-)ale hlavně,že jedou |
petr22
![]() |
|
@petr22Bardzo dobrze. Gratulacje.![]() |
krupino
![]() |
|
![]() |