Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

satelit Badr 26°E

Jdou vám Dubai Sporty na Badru, tzn. frekvence 12130/V ? Měla by tam stačit 90 cm parabola, pokud se tedy něco nezměnilo ... (vždycky mi to šlapalo a teď najednou Jirásek) Díky za reakci.

lapom
Registrace: 9/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

RE: satelit Badr 26°E

Ešte k 26, Dubai šport ide na cryptoboxe 62 percent, mbc 59 perc. Merak sa mi teraz nechce pripájať. Parabola 100

satan
Registrace: 1/2006

Jde i o to, jaký LNB quad ultra Black je použit. Jsou dva a mezi nimi je zásadní rozdíl v ozařovaci. Ten který se momentálně ted převážně nabízí je s ozařovacem o průměru 4,9 cm a ten druhý starsi je s ozařovacem 5,9 cm. A to muže mít také zásadní vliv na příjem těchto slabších tp z Badr8. Kolle a lapom, který typ používáte vy. Pokud nepotřebujete příjem na dva až čtyři přijímače, tak bych to zkusil s legendárním ultra black pro HGLN s jedním výstupem nebo twin.

HYPER
Registrace: 11/2010

Pro lock C/N tp 12130/V je minimální hodnota 7,9 dB a více.

HYPER

Môžem zajtra zmerať, lebo máme teraz rozpozerany film.

satan
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

Mám väčšiu parabolu, Kovosat 120 prime focus + tiahlový motor, sever Slovenska, takže len pre informáciu.
Z frekvencie 12130 V naladené:
Dubai TV HD, SAMA DUBAI, Dubai One HD, DUBAI SPORTS 1 HD, DUBAI SPORTS 2 HD, DUBAI RACING 1 HD, DUBAI RACING 2 HD a dve rádiá.
SNR: 42 % , AGC: 73 % , 8,5-8,8 dB. Zgemma H7C.

Frank11
Registrace: 2/2009

Ešte podotknem, že uvedené hodnoty boli pri veľkej oblačnosti s občasným dažďom.

Frank11

@EnoSat

Ja to tlacitko na vyhladavanie prave dost vyuzivam, ale ako som spominal, zaujal ma realny prispevok od @A je to - v tomto case, teda nevyhladaval som v archive, ale priamo som sa spytal a nakoniec sa aj nieco dozvedel, preto sa ta debata trochu otocila k 5W, ale to snad az tak nevadi.

kolle

@HYPER

Prave toto neviem presne povedat. Je pravda, ze mam ho uz viac rokov, mozno 5, mozno aj viac. Viem len, ze je to Inverto Black Ultra Quad a momentalne na nom pouzivam 3 vystupy. Ako by sa to dalo preverit? Netusim, ci mam z neho este niekde obal, alebo ci by som niekde nasiel, kedy a u koho som ho objednaval. Ma obdlznikovy tvar.
Nasiel som teraz IBU single HGLN u znameho predajcu (ma taky uholnikovy tvar, predpokladam, ze ten starsi mal taky ovalny - asi ten rozdiel si myslel), len spominas, ze tieto novsie nie su tak kvalitne, co do zisku prijmu, ak to dobre chapem? Ak by som to teda chcel vyskusat a pohrat sa s tym.

kolle

@Frank11

Mozes, prosim, blizsie napisat Tvoju lokalitu? Asi to bude dost rozdielne aj v ramci Slovenska. Inak s tou Kovostkou 120 Ti asi idu komplet vsetky frekvencie z EMENA BSS a FSS pri 26E, alebo nie? Ta 12130 V je uplne najslabsia alebo su este aj ine?

kolle

Kolle

Tak to bude ten starší typ pokud má kryt obdélníkový tvar s výstupy f konektoru a bělejší krytku na ozařovací, kdy se ještě prodával. Dnes se dá ještě v této verzi spíš sehnat typ quattro, což je pro multiswitche. Mám ještě jeden tenhle Quad náhradní a asi na něj dojde, ten co mám na parabole Emme esse 85 je starý sedm let a na vertikálních polarizaci na Astre23,5E mám slabší kvalitu na některých Tp už pár měsícu i po kompletním přeladění na Astra 3C alias Astra5B. Ten IBU single Black Pro se ještě dá sehnat má také bílou krytku ozařovace o průměru 5,9 cm. Mam ho taky v supliku. Ten novější typ má krytku spíš jakoby bílou malinko do pruhlédna o průměru 4,9cm, podobné to měl třeba Sharp konvertor, který dodával k parabolám kdysi rumunský Digi u nás a u vás na Slovensku. A tvar u těch novějších IBU s výstupy f konektoru ma z boku takový trojúhelníkový výběžek, když se podíváš na obrázek. Parametry jsou stejný co udávané, ale kvalita součástek muže už být rozdílná. Navíc každý kus je také malinko rozdílny a to muže také sehrát roli spolu s použitou parabolou. A každé místo příjmu taky uz je rozdílné o pár desítek kilometru při příjmu slabších Tp z různých footprintu pokrytí. Tyhle LNB mají podle mě tak trochu nevýhodu v barvě krytu, který je černý a v letních měsících se více ohřívá a tím dochází například k vyschnutí kondenzátoru uvnitř elektronické desky. Takže se skracuje doba životnosti konvertoru. Měl jsem i twin, který mi odešel na vertikálu už pul roku po záruce před pár lety, kdy jsem přijímal slabší Tp z pozice 10E na parabole TM 85. To se muže stat. Je to taky i o štěstí na koupený kus.

HYPER

@kolle

Stredná Orava.
V prehľadoch odporúčané priemery 100 cm:
frekvencia 11,919 H - SNR:41 , AGC: 71 8,2 dB.
frekvencia 11,958 H - SNR:51 , AGC: 73 10,2 dB.
Odporúčané priemery 120 cm:
frekvencia 11,977 V - SNR:43 , AGC: 72 8,8 dB.
frekvencia 12,073 H - SNR:51 , AGC: 74 10,2 dB.
frekvencia 12,523 H - SNR:51 , AGC: 74 10,2 dB.

Nejako špeciálnejšie sa o príjem z tohto satelitu nezaujímam, to len do diskusie pre ilustráciu a porovnanie príjmov.

Frank11

@HYPER

Ten starsi typ mam na Gibertini 105, ale to nechcem davat dolu, lebo je tam 4 ks ako multifocus a mam to na fix na hlavne pozicie. S tou ciernou farbou mas pravdu - tiez si myslim, ze je to nevyhoda na silnom slnku (a to ziarenie je asi rokmi intenzivnejsie v ramci klimatickych zmien), tak hoci to vypada efektne, ale asi to naozaj znizuje zivotnost tychto lnb. Ano, presne ten uholnikovy tvar - nazval si to presne trojuholnikovy vybezok - som nasiel v predaji aktualne. Tiez sa mi zda, ze niektore hodnoty zisku mi v ramci rokov poklesli v ramci prijmu. Lebo v podstate vsetky lnb, ktore aktivne pouzivam, su aktualne Inverto BU. Pouzival som Invacom (ten bol dobry), neskorsie Golden interstar (ten bol horsi) aj napr. noname z Lidla a postupne presiel na tieto IBU typy. V sufliku mam ale tiez viac, napr. oranzovy Televes. :-) Dakujem Ti za podrobne info a tipy.

kolle

@Frank11

Dakujem Ti za podrobny vypis frekvencii a hodnot.
Co sa tyka lokality, tak to sme na tom zhruba podobne. Len mas lepsiu prijimaciu techniku ako ja. :-)
Skoda, ze nemas zapnute sukromne spravy, spytal by som sa este na minimalne 4 pozicie, ktore ma zaujimaju a predpokladam, ze si ich skusal, ale nechcem tu velmi provokovat v tomto vlakne.
Inak, na Oravu chodievam ale trochu vyssie - do Niznej, mam odtial dost velku cast rodiny. Teraz sice uz pomenej, ale ked mam moznost, vzdy sa tam rad prejdem, je to super kraj.

kolle

Kolle

Jasně, Nemáš zač. Mám ještě v supliku náhradní Quad Premium tři kousky a jeden novější Premium twin s ozařovacem 6.9cm, ty se moc na multifokus pro rozestup do šesti stupnu na klasickou 80-85 nehodí, jeden RED twin. Na parabole mám ten jeden starší Premium Quad na pozici 19,2E a RED Quad na pozici Astra28,2E. Ten náhradní nemám, vzal jsem ho na zkoušku. Ten novější Premium jsem zkoušel na Thoru0,8E pár dní, kvalita na Tp z Intelsatu 1W byla o něco slabší než s IBU twin. Zatím maká dobře sedmým rokem. To jsem ho měl na pozici 42E asi rok a pul a po přechodu na Thor kdy jsem si vzal Digi cz/Telly kvůli PL a LM.

HYPER

Oprava: má být Thor 0,8W.

HYPER

12130 mer 8,7
11270 mer 6,9
12523 mer 9,5