Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

ACR u smart TV

Vypínáte u svých smart TV funkci automatické rozpoznávání obsahu ACR, přes kterou vás TV šmíruje? Samsung - Viewing Information Services, LG Live Plus. A ještě ke všemu TV sleduje, jestli se díváte, kolegyně si stěžovala, že si zajde do kuchyně a TV se jí vypne.

torny
Registrace: 3/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ACR u smart TV

Nevěřím tomu, že se TV vypne když odejde do kuchyně.
Párkrát se jí vypla podle automatického vypnutí při nečinnosti a ona z toho dělá šmírování....

.......

jito
Registrace: 12/2005

@jito

Že prý Sony Bravia - čidlo přítomnosti. Nejprve prý vypne obraz a pokud se po 30 minutách nikdo nevrátí, přejde do stand-by. Vlastní zkušenost nemám.

torny

Ano, je tam tzv. Presence sensor. Ale samozrejme sa da vypnut.

UPC, Magio, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, HBO Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Oneplay, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

Jakékoliv domácí multimediální zařízení připojené k internetu znamená ztrátu soukromí. Ale to je známo už spoustu let...

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Varos107

Ano, právě proto se ptám, zda to někdo vůbec řeší, protože ty funkce se dají aspoň zčásti vypnout. Např. Samsung prý pořizuje snímek obrazovky každých 500ms a v pravidelných intervalech odesílá data - někam (zdroj tvguru). Tak by mě zajímalo, zda u svých vlastních tv to řešíte, nebo pokud instalujete u svých zákazníků, nabídnete jim vypnutí sledovacích funkcí?

torny

Nic takového zákazníkům neříkám, to je práce prodavačů, ti se živí hubou.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@torny

Tak jsem se na to podíval a opravdu je u starších modelů Presence Sensor.
A v nastavení to jde vypnout:
https://helpguide.sony.net/gbmig/ADXQ1001/eng/EX720_DS/ft_psensor.html

.......

jito
Registrace: 12/2005

@jito

To je taková věc s tím vypínáním. Ženský byly na kafi a jedna vyprávěla, že mají novou televizi a ta jim občas vypráví, co se děje na obrazovce a nevědí, jak to vypnout.

torny

Bouře ve sklenici vody... Tato funkce se dá vypnout a dál konfigurace znalý uživatel může na routeru na firewallu zablokovat určité domény. ACR je v manuálech zmiňované, takže se nejedná o nějakou "skrytou" funkci přístroje.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-N12 DAB CEOL * JVC RA-E814B * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@Dusan

Otázka zněla, zda si ji vypínáte, takže vypínáš jí?

torny

@torny

Ano já to mám vypnuté. Recommendation engine mi běží na Netflixu nebo HBO. To funguje na jiném principu.

ACR žádné screenshoty nedělá. Co dělá je tzv. fingerprinting, zaznamenává datový vzorek ze streamu s metadaty, které pak odesílá do cloudu.

Dusan

@Dusan

Díky. Právě proto jsem se ptal, zda lidé, kteří vědí o co jde, to vypnou. Přijde mi, že kromě zásahu do soukromí to musí zatěžovat i systém televizoru.

torny

@torny

Zásahem do soukromí bych to úplně nenazýval, protože tam není propojení s uživatelem, to fingerprint neobsahuje. Je to klasický sběr dat o sledování, něco podobného, co dělají peoplemetry. Myslím si, že pak tyto data prodají velkým online platformám, kteří potom dávají dohromady obsah pro daný region. Individuální divák je pro platformy z tohoto pohledu nezajímavý, pracuje se spíše s clustrem diváků podle žánrových kategorií.

Dusan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra