| 12.11.2007, 23:02.53 | |
Sneh na antene.Kto poradi ako riesit problem so snehom na parabole? Stale chodit na strechu a ometat tanier ma uz stve. Predpoved pocasia na najblizsie dni nie je tiez najpriaznivejsia.Dik. |
![]() arthur |
| 12.11.2007, 23:43.28 | |
RE: Sneh na antene.natacaj ho kym nebude uplne kolmo.Inac pomoze iba metla.Ja som to nakoniec poriesil ofsetkou na balkone a uz je pokoj. |
![]() bajar |
| 12.11.2007, 23:46.57 | |
RE: Sneh na antene.hispasat je na to super |
![]() maxelko |
| 12.11.2007, 23:49.38 | |
RE: Sneh na antene.jen vůl a nebo vyčuraná firma,která chce mít práci do budoucna ,to cpe na střechu |
![]() pierrepetr |
| 13.11.2007, 00:25.29 | |
DEJ TO ZA OKNOA basta |
![]() fram |
| 13.11.2007, 00:34.57 | |
RE: Sneh na antene.nebo pod peřinu |
![]() pierrepetr |
| 13.11.2007, 06:58.03 | |
to pierrepetrjj u nás v ulici má řada lidí paraboly od místních profi-firem a za to umístění bych jim nakopal prdel... a o tom, jak mají veden koax radši nemluvím.... profesionálové chacha ... |
![]() kacenkin |
| 13.11.2007, 07:12.53 | |
RE: Sneh na antene.@kacenkinTo se bavíš o profesionálech od Digi TV !! žejo. @pierrepetr střecha je u většiny montážníků poslední možnost !! Ty si myslíš, že Ti budou chodit ometat sníh za kilo každý den ??? Používej hlavu, než sem něco napíšeš. Jinak parabola se umisťuje tam - 1. kde je signál 2. kde si přeje zákazník 3. kde není ohrožena padajícím sněhem ze střechy .... |
![]() Zip |
| 13.11.2007, 07:25.04 | |
to Zipnejenom DIGImontéři... ale tvůj příspěvek hovoří o přání zákazníka, tento parametr jsem si neuvědomil... ano to by hodně vysvětlovalo.... blbost některých lidí je bezmezná... |
![]() kacenkin |
| 13.11.2007, 07:27.00 | |
RE: Sneh na antene.urobit privod teplej vody k parabole /hadici/ a ked je sneh tak pustit vodu aby zmyl sneh.Jeto jednoduche ale funkčni... |
![]() TELEFONIST |
| 13.11.2007, 08:02.38 | |
RE: Sneh na antene.Tento problem mam na kablovkach kde je parabola napevno. Voda by mi pomohla ale asi iba raz a potom by zamrzla v hadici. Ma niekto skusenosti s vyhrievanou parabolou? |
![]() arthur |
| 13.11.2007, 08:10.13 | |
RE: Sneh na antene.každej to nechce na novou zateplenou modní fasádu. |
![]() kuldan |
| 13.11.2007, 08:12.43 | |
tady na prabole zazněly tyhle návrhy:- zvonek na 12V, který upevněný na paraboe sníh setřese- silný reflektor v blízkosti, zapneš a teplo pomůže - parabolu natřít nemrznoucí směsí, která bude usazování sněhu bránit Nic z toho neřeší můj problém, kdy mi sníh zůstává na LNB :( |
![]() kacenkin |
| 13.11.2007, 08:13.30 | |
Už to tu bylo také několikrát.Celkem účinným opatřením je nástřik paraboly a hlav LNB silikonovým olejem nebo podobným přípravkem. Takovou věc je ale dobré dělat když je sucho. Teď už to není vhodné. Ten nástřik by měl být na čistou a suchou parabolu. Ten sníh pak toloik nedrží, a nepřimrzá. |
![]() Enik |
| 13.11.2007, 08:24.51 | |
RE: Sneh na antene.to pierrepetr: Víš ono taky nemálo lidí nebydlí na samotě bez stromů a tak je někdy ta střecha nutná. Pokud to je bez motoru , ještě se skulinka najde, ale s motorem to je horší. A pokud ten motor je, tak by sníh jak už bylo řečeno neměl být problém a pokud ano, tak by snad vážně nebylo od věci parabolu třeba navoskovat - signál by to snad ovlivnit nemělo, nebo se pletu? Takže negativum umístění na střeše bych viděl z důvodu seřizování a v případě velkého fičáku, určitě ne kvůli sněhu. |
![]() eduard |
| 13.11.2007, 08:33.24 | |
@ eduardTen vosk je velmi dobrý nápad. Rezistin na auta by to měl bohatě zvládnout! |
![]() Enik |
| 13.11.2007, 08:37.24 | |
RE: Sneh na antene.A co topné spirály? Používají se běžně proti zamrzání v okapech! |
![]() migr |
| 13.11.2007, 08:47.20 | |
možnosti1) olej na vaření, ideálně ve srpeji (myslím, že podobnou službu by udělal třeba i silikonový olej, vosk ve spreji apod.)2) http://www.wx2100.com/ 3) http://www.wedgiecovers.com/ 4) http://www.icezapper.com/ 5) No a taky by možná pomohl polep paraboly, ale to je s otazníkem - ideálně něco jako "teflonový" povrch. Dělají se polepy kdy parabola vypadá jako fotbalový míč, nebo třeba smajlík, ale nevím z jakého to je materiálu. |
![]() eduard |
| 13.11.2007, 08:49.44 | |
RE: Sneh na antene.Řeším stejný problém, ale mám dojem, že na parabolách VANTAGE se sních drží méně nebo vůbec. Už při montáži jsem si všiml jiné povrchové úpravy, než u jiných parabol. Má někdo podobnou zkušenost_????? |
![]() zolik |
| 13.11.2007, 09:12.12 | |
RE: Sneh na antene.Jen pro zajímavost,kdyby někoho napadlo vylepit parabolu folií podobnou alobalu,tak si koleduje o vypálení konventoru.Už jsem,takový zázrak viděl. |
![]() hobza |
| 13.11.2007, 10:06.12 | |
SníhA proč ji nemáznete sádlem před zimou a máte po starostech se sněhem!:))) |
![]() AB DSR-322 |
| 13.11.2007, 10:41.47 | |
RE:migrTo som tiez zvazoval, no cena takehoto zariadenia prevysuje niekolko nasobok ceny paraboly, a ja tento problem musim riesit u cca 20 parabol. Vdaka za reakcie vsetkym. Skusim to s tym silikonovym naterom. |
![]() arthur |
| 13.11.2007, 10:48.35 | |
RE: Sneh na antene.Nevýhoda olejů, vosků apod. bude asi v tom, že časem bude na parabole nános a bude nutné to vydrhnout. A na přikrytí by možná klidně stačil pytel na odpadky, ale zatím to musím zaklepat - jak roky se starým analogem bez motoru, tak teď s motorem (i když na začátku zimy je brzy na hodnocení) to bylo v pohodě. Jedině když hustě sněžilo, ale to bylo spíš tím, že ten sníh rušil signál, ne že by vadil na parabole. Myslím, že u offsetů je to v pohodě. Ale jestli s tím má někdo problém, tak ať koupí třeba olej WD40 (který využije určitě i jinak) až bude sucho, tak ať to nastříká a myslím, že přes zimu bude mít klid a v létě zbytky oleje a špínu vydrhne. |
![]() eduard |
| 13.11.2007, 10:56.38 | |
RE: Sneh na antene.No a další, i když netradiční možnost je koupit novou parabolu. Možné se pletu, ale nová parabola má povrch, který odpuzuje sníh lépe než řekněme deset let stará. Pokud je problém se sněhem dvakrát za zimu, tak to za to asi nestojí, ale kdybych musel ven obden a tohle to vyřešilo, tak by to snad za tu dvojku nebo kolik stálo. :) |
![]() eduard |
| 13.11.2007, 15:54.21 | |
ZipVím o čem mluvím,až se budeš nudit,udělej si procházku městem,koukni se hlavně na rodiné domky a uvidíš kolik parabol na střechách může být umístěno jinde.Osobně má moje firma stovky montáží,na střeše jich je jen několik,prostě to jinam nešlo.Opakuji"jen vůl a nebo vyčuraná firma,která chce mít práci do budoucna ,to cpe na střechu" |
![]() pierrepetr |
| 13.11.2007, 19:56.35 | |
RE: Sneh na antene.Ja svojich zákazníkov od montáže na vrch strechy odhováram práve kvôli tomuto problému |
![]() jklajban |
| 13.11.2007, 21:48.44 | |
RE: Sneh na antene.1) Je to na ploché střeše. 2) Zharada není malá, ale stromy máme my i sousedi a vadily by asi už teď, v horizontu pár let stopro. Leda by to snad šlo s nějakým "stožárem", ale když pominu silný vítr, tak to snad bude v pohodě. Ale uznávám, že je asi hodně domů, kde to jde dát jinam. |
![]() eduard |
| 13.11.2007, 21:58.52 | |
RE: Sneh na antene.Ještě bych dodal, že je střecha jednodušší v tom, že normální anténu je přeci jen lepší hodit na střechu než na zahradu mezi stromy a pokud je u ní na střeše i satelit, nemusí se tahat kabel ze zahrady (od satelitu) na střechu a z ní zase do domu (od satelitu a antény). |
![]() eduard |
| 14.11.2007, 00:06.18 | |
RE: Sneh na antene.kdo si dnes dává satelitní příjem z 95% i na české a slov.stanice,antény stejně záhy zkončí a kdo si dá satelit,nepřemýšlí o DVB-T,taky proč.Tak na co antény,zrušit,zahodit ,pokud má více tv,tak rovnou přejít na satelit,stejně až zhasne analog,nepůjde do DVB-T,to je cesta zpátky,kterou by uviděl na obrazovce,sice to je nákladnější než DVB-T setopbox,ale stejně většinou bude muset investovat do úpravy antén,nakonec ten setopbox zaplatí znovu při přechodu na mpeg4 :) :) :) |
![]() pierrepetr |
| 14.11.2007, 10:12.40 | |
RE: Sneh na antene.Ja mam ten isty problem, ale asi to buducu rok dam na ram balkona, lebo je s tym iba robota. Alebo kupit parabolu s vyhrievanim, to by bolo najlepsie :), len ju najprv navrhnut a patentovat, aspon som o takom niecom este nepocul. |
![]() ivo77 |
| 14.11.2007, 11:53.11 | |
RE: Sneh na antene.to ivo 77: Koukni na odkazy, které jsem dal výše. Nebo si kup offset s motorem a někam na papírek si napiš číslo programu, na kterém budeš mít Hispasat a k tomu poznámku ODSTRANĚNÍ SNĚHU. :-)to pierrepetr: Kde bereš jistotu, že nové programy budou na satelitu? A pokud budou, tak je taky možné, že za jejich příjem zaplatíš (byť třeba jen jednou za životnost karty) Gitalu nebo TaT cenu antény. Tak to já raději tu anténu. A to nemluvím třeba o situaci, kdy může signál ze satelitu vypadnout (technická závada) a v tu chvíli anténa za pár stovek jako pojistka bodne. Nehledě na to, že husté sněžení jinak poznamená příjem přes sat a jinak přes anténu. |
![]() eduard |
| 15.11.2007, 22:35.14 | |
eduardAno mám jistotu,že za vše se musí platit,pokud vypadne satelit,tak i antény,protože většina pozemních vysílačů bere signál ze satelitů,ale kde bereš tu jistotu,že se v budoucnu nebude platit DVB-T? |
![]() pierrepetr |
| 17.11.2007, 10:46.37 | |
RE: Sneh na antene.No ale jde o to, že za pár šupů máš prostě o další možnost navíc. A co se týče počasí (silný vítr, husté sněžení), tak tam snad komentovat sat x anténa nemá smysl. A co se týče toho, co bude na pozemním, co na satu, co se kde bude a nebude platit ... to je zatím myslím velká neznámá a spíš si umím představit, že nová TV půjde na pozemní a ušetří peníze za sat, než naopak. Ale uvidíme. Pořizoval jsem to teď, tak jsem tu anténu vzal, za dva roky bych se třeba rozhodoval jinak, nevím. |
![]() eduard |