Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.11.2007, 16:27.48

diseq přepínač a spojovaný koaxiál=problém ???

zdravím,vyskytl se mi takový problém,mám koax 25 m od STR1 k parabole multifeed s diseq chess 4/1 a ten koax byl uprostřed vadný,než jsem zjistil správné místo, tak jsem ho musel 3xpřerušit a znovu spojit ( 2xF proti sobě do F spojky).No a po téhle úpravě nějak špatně přijímač ovládá diseq - vidí jen astra 19,2 a "zasklívá" astra 23,5 a eutelsat 13 E.Při zkoušce přímo u diseq (na balkóně) vše OK.Síla signálu u všech 3 od 70 do 80.Quality 5,6 - 10,4 dB.Nemáte s tím někdo zkušenost? Může být spojovaný koax příčinou tohoto problému? Díky za radu.
uživatel
djpablocz
24.11.2007, 16:40.22

proboha neblbni a kup novej koax...

dyť to není tolik peněz....
Mo jistě, že to může být tím, v jakém stavu teď máš koax...
uživatel
kacenkin
24.11.2007, 16:41.01

RE: diseq přepínač a spojovaný koaxiál=problém...

Když už byl vadný v jednom místě,je předpoklad,že už to nebude žádný zázrak.Kabel bych určitě vyměnil za nový.V jedné dobře udělané spojce je podle mě útlum zanedbatelný,ale v dalších už se ztráty nabalují.Kabel je podle mého odhadu staršího data - raděj vyměnit za kvalitní a je na dlouho pokoj.Jen můj názor.
uživatel
hobza
24.11.2007, 16:53.42

Pokud bych měl vadný koax v délce 25m, tak ho vyměním. Systém 3x opakovaný omyl s výstrojí 3x spojka, 6x Fko a spousta času k tomu vyjde daleko méně výhodné a navíc nic nevím. Ryze česká povaha jak s problémem vyjebat za málo peněz. Z textu se dá usoudit, že nejsi až takový satelitní analfabet. Spusta z nás,kteří se tím zabýváme,víme,že
v těchto případech je těžké radit. 0sobně bych začal prví větou mého příspěvku a pak bych teprve žádal o radu. Abych se Ti trochu omluvil, i já mám takové sklony k tomu, aby to za mě někdo vyřešil pokud možno zadarmo.
uživatel
migr
24.11.2007, 17:07.54

RE:to nebylo o penězích

tady se vůbec nejednalo o peníze,šlo o to že je to částečně zasádrokartonováno,částečně pod obkladem,částečně to je zalepeno pod kobercem a já jsem na ty úpravy neměl vliv.Samozřejmě vím,že nejlepší by bylo ho celý vyměnit,k čemuž asi stejně dojde,jen mě zajímalo slovo odborníka : nepracuje to asi správně z důvodu toho a toho ...
uživatel
djpablocz
24.11.2007, 17:56.49

Ano, problém může být i v takovémto napojování koaxialního kabelu, přičemž nejde ani tak o ztráty úrovně signálu na spojkách, ale o degradaci kódovaných 22kHz impulsů, které se pro přepínání u DiSEqC protokolu používají.

Nicméně pokud použiju kvalitní koaxiální kabel a dobré satelitní spojky, tak by to neměl být ten hlavní problém. Tudíž pravý důvod může být i jinde, respektive to nejspíš bude kombinace několika důvodů (např. nepříliš kvalitní koaxiální kabel, nepříliš kvalitní satelitní spojky - eventuelně některá z nich může být i přímo vadná, špatně spolupracující přepínač, kterému stačí menší degradace (způsobená oním napojováním) a už má s přepínáním problémy).

Pokud nelze koaxiální kabel vyměnit, tak je možno ještě vyzkoušet jiné kusy F-spojek (např. koupit další tři a na střídačku je mezi sebou povyměňovat - ono totiž i u dobrých satspojek je tak 1 z 10 nějakým způsobem podělaná), eventuelně zkusit vyměnit přepínač za kvalitnější. Samozřejmě nic z toho nemusí pomoci a nejlepší řešení je určitě vyměnit onen koaxiál za lepší a v jednom kuse, ale to už tu bylo řečeno několikrát...
uživatel
gespa
25.11.2007, 09:24.40

pro gespa:

děkuji za odborný názor ,o který mi od začátku šlo
uživatel
djpablocz