| 30.11.2007, 10:14.40 | |
dotaz na kódování...třeba pro Antonínastále se tu mluví o DIGI, D+ a dalších přecházejících do N3, o tom, že to je jen obchod, ...tohle chápu, ale co ne, je přechod na jiný bezpečnější systém.Proč tedy N2...3 není např. nahrazena za Videoguard, Conax...za systém, který dnes pokud se nemýlím funguje u Sky Italy, Sky UK a severských států bezpečně? Vím...je to drahé, náročné na výměnu...ale vezmu-li obchod...budu-li podnikat, budu se snažit systém zabezpečit bezpečně, aby mi z mého zisku nikdo nekradl...pak nebude-li mi fungovat N2, nebudu moc uvažovat o N3 a možná své investice budu směrovat k bezpečnějšímu zabezpečení - třeba Videoguard, byť zpočátku velmi drahé investici, nevrátí se mi to zítra na zisku od řádných plátců?...kde je v mé logice chyba? předpokládám že např D+ není ztrátová spol. a přechod do bezpečnějšího...je ziskem a ne ztrátou a ne čekat, kdy bude soft na EMU a pak si mohu měnit kódy x krát za den... pokusí se mi tento, pro mne nepochopitelný obchod někdo vysvětlit? díky předem za kvalitní odpovědi od profíků, kteří tu stále jsou :-))) |
![]() Skye17 |
| 30.11.2007, 10:49.59 | |
RE: dotaz na kódování...třeba pro Antonína1. Cena2. možná - vždycky když nějaký dobrý balík (třeba D+) jde v EMU, kouká se na to víc lidí a když pak přestane jít, tak si to určitě někdo i koupí...(seriály jsou mor :) ) Navíc nelegální příjem se týká naprosté menšiny diváků, většina lidí o tom nemá ani šajn a kouká legálně... |
![]() Fantomas |
| 30.11.2007, 10:52.43 | |
RE: dotaz na kódování...třeba pro AntonínaNení nahrazena proto, že abonent D+ dostal přijímač s dekodérem Nagravision. Výměna přijímačů by byla ohromně drahá... |
![]() J_N |
| 30.11.2007, 11:09.19 | |
RE: dotaz na kódování...třeba pro AntonínaSouhlasím zcela s Fantomasem.Navíc jednu věc: žádný z těch systémů není apriori bezpečný. Karty jsou vydány všanc a zpětný kanál to nemá. Jde jenom o to, kolik úsilí se tomu věnuje a kolik peněz stojí zařízení, které je k tomu nutné. |
![]() Antonín |
| 30.11.2007, 11:24.25 | |
RE: dotaz na kódování...třeba pro Antonínaa moze to byt aj otazka ako su postavene zmluvy, medzi fy ktora poskytuje kodovaci system a s tym suvisiaci servis a poskytovatelom vysielania |
![]() amantius1 |
| 30.11.2007, 11:43.44 | |
RE: dotaz na kódování...třeba pro AntonínaOK, díky za osvětu.Jak je to tedy v současné době např. s těmi Sky? Ať UK či Italy? Je to nákladné-náročné rozlousknutí, předpokládám, že to spadá do zajímavé-poptávané oblasti. Co třeba přesun TPS z Hotbrd. na Astru, když Francouzi nejsou na Astře prolomeni, jak moc toto bude a je zajímavé pro hack? |
![]() Skye17 |
| 30.11.2007, 19:28.56 | |
RE: dotaz na kódování...třeba pro AntonínaVzhledem k tomu, že Sky UK patří mezi nejatraktivnější balíky, pracuje se na systému NDS Videoguard už dlouho, ale zatím bez výsledků. Problém je to technický, většinou když se podařilo hacknout nějaký systém, bylo to kvůli chybě v zabezpečení karty proti vyčtení klíčů. To je taky záležitost třeba Conaxu nebo nových verzí Cryptoworks, kde byly tyto bugy odstraněny a i když systém je dávno hack, nejsou klíče, takže nám to je na dvě věci...NDS zatím není ani tak daleko, co já vím, tak se akorát podařilo obejít "marriage" karty, která standardně funguje akorát v jednom konkrétním přijímači, se kterým je dodaná. Po sloučení francouzských providerů CanalSat a TPS se kóduje v systému Seca Mediaguard 2 (a na přechodné období taky v různých verzích systému Viaccess), na který už byl komerční hack (asi ne kompletní, ale chodilo to), ale po změně už nefunguje... |
![]() Fantomas |