Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.12.2007, 17:34.34

JAEGER MOUNT HQ 1224 POZOR!!

Ve snaze instalovat nějaký spolehlivý motor pro otáčení na exponované místo na střeše,po špatných zkušenostech s prodávanými motory u nás ,jsem objednal výše uved.motor v BRD.Předem jsem se snažil získat u tamních firem bližší informace o funkci,marně.Vesměs bylo odkazováno na málo informat.stránky na intru.Sám jsem např.musel svízelně zjistit,že nabíz. varianta 1224EL s táhlovým motorem je absolutní techn.nesmysl(motor nelze nezávisle ovládat,jde nastavit jen,komplikovaně a jednorázově-jiný sensor)Nakonec jsem přes příbuzné(u nás se to neprodává) objednal v BRD jedndušší versi 1224 SMR pro antenu Gibertini AL 125.Měl to být připravený set-Po rozbalení to bylo na vrácení,návody o něčem jiném,nesrozmitelné,chybějící něm.překlad-a to hlavní-dodatečné montážní prvky pro antenu NEPASOVALY.Protože je mi jinak antena líbila a nechtěl jsem obtěžovat příbuzné s vrácením,nakonec jsem jí (pomocí dílenského vybavení vč.svářečky) instaloval.Následovalo další OBROVSK0 zklamání,motor měl ihned vělkou vůli.Za vinu je(kromě konstrukčních vad)hlavně zbytečně rychlý chod a tudíž malé zpřevodování.Je to OBROVSKÁ škoda,motor je jinak dobře proveden.Udělal jsem další pokusy ke zmírnění tohoto nedostatku,zatím marně.Dnes vládne u nás menší vichřice,antena je natolik nestabilní,že jí NENÍ MOŽN0 VŮBEC PROVOZOVAT.Vrácení po lhůtě 14 dní a ev.demontáži(v zimě obzvlášť)je prakticky nemožné.Před koupí tohoto zařízení alespoň VARUJI VŠECHNY EV. OSTATNÍTNÍ ZÁJEMCE!!Jsou to vyhozené peníze(sestava ,bez dopravy kolem 2OOEU)i práce!Ještě,že to k nám (snad)nikdo nedováží.Dočkáme se nějakého opravdu funkčního zařízení pro velké anteny????
uživatel
PEHU
02.12.2007, 17:41.54

RE: JAEGER MOUNT HQ 1224 POZOR!!

Ja mám 150 cm a tiahlový mot.18 palcov a dá sa to ovládat automaticky! Tak tu nepíš Pičoviny!
uživatel
PopoDag
02.12.2007, 17:46.46

RE:

je to tady toto chtěl jsem si to dovezt s polska
http://www.hollex.pl/index.php?page=prodandkat=9andid=834
uživatel
habr
02.12.2007, 17:50.16

hmmm proč všechno dělat jednoduše když to jde složitě...
Zajímalo by mě jaké maš špatné zkušenosti s prodávanými motory u nás...Jestli ten motor koupíš v BRD,DDR,CCCP,nebo jinde...tak jsou to většinou stejní výrobci.
Myslím že oblíbený a cenové přijatelný SG 2100 by Ti za cca 1300kč posloužil stejně jako ten ,,perfektní" z BRD.Mě už ,,jezdí" asi 5 let.
uživatel
pat
02.12.2007, 17:50.32

RE:

nějak mi tam nejde přetahnout korektně ta adresa je to v sekci silowniky i obrotnice za 700zl Obrotnica Supermount SMR-1224
uživatel
habr
02.12.2007, 17:51.29

Popo

Podle tvého slovníku,jsi asi nějaký píčus.Píšeš ÚPLNĚ o něčem jiném.Je mi jasné,že se to udělat s profesionálním závěsem ,táhlovým motorem a ovládáním spolehlivě.Ale já píšu,ty píčusi o něčem jiném,o KONKRETNÍM prodávaném kompletním zařízení-Piš radší na Slovensku,tam ti snad budou rozumět!
uživatel
PEHU
02.12.2007, 17:54.11

RE:PEHU

Tak je to ono co na hollex.pl,dik za odpověd
uživatel
habr
02.12.2007, 17:57.15

varianta 1224EL s táhlovým motorem je absolutní techn.nesmysl(motor nelze nezávisle ovládat,jde nastavit jen,komplikovaně a jednorázově-jiný sensor
Tvoje slová,Zobud sa!
uživatel
PopoDag
02.12.2007, 18:00.03

Pat

Všechny u nás dostupné motory jsem již vyzkoušel,po nějaké době se projevila vesměs velká vůle v převodech a nestabilní nastavení.Také ovládání pom.DiSEgC nebylo vždy ideální,případné korekce nastavení s mým zařízení prakticky nemožné.Je to zcela individuální-já jsem musel např. instalovat antenu na střeše domu,na kopci v oblsti nechráněné proti silným větrům.V letošní lednové vichřici se mi právě tenhle doporučovaný SG2100 poroučel(porušené převody).Zbytečně bych si nedělal problemy,kdybych neměl vlastní zkušenosti.Šlo o dobře míněnou radu,jen blbec jí pohrdne!
uživatel
PEHU
02.12.2007, 18:04.31

Re popo dag

No,snad to jde i bez nadávek.Pokud jsi takovou soustavu nemontoval,nebo jí snad dokonce používáš,tak tady zbytečně nepindej.Pokud chceš mít OPRAVDU potíže,tak si tuto soustavu KUP.Jinak nevím,o co ti vlastně kráčí.O další debatu s tebou nemám ZÁjem,je to jen ztráta času!
uživatel
PEHU
02.12.2007, 18:05.14

@PEHU

Je to Tvoje zkušenost já mám opačnou za 5 let jsem na SG 2100 nesahal.
Ale nevím proč hned nadáváš Popodagovi že je ,,píčus" a mě naznačuješ že jsem blbec...
My za to nemužem že máš problém
uživatel
pat
02.12.2007, 18:05.37

RE:

tak jsem si to našel sam a naštěsti to co prodavaji polaciza 5000kč neni ono ma někdo tady to co se prodava u nas je to takove monstrum ale je do 2000kč gisow.cz/satelit/it-popup_image-pID-2229.html
uživatel
habr
02.12.2007, 18:08.22

RE:

smazat na odkazu mezeru za D
uživatel
habr
02.12.2007, 18:16.58

Pat Re

Nikdo ti tvé zkušenosti nebere,pokud jde o popodaga,použil jsem jen jeho slovník .S tematem je úplně mimo.Pokud jde o termín "blbec",nejednalo se o nikoho konkretního-jen o toho, koho nezajímají zkušenosti druhých.Vytýkat mi,že mám s mým zařízením potíže,no to je již úplně mimo hru.Příště si asi rozmyslím,zde něco uvádět.Ať se každý spálí sám!
uživatel
PEHU
02.12.2007, 18:54.43

Pozicioner

Kdysi jsem mel parabolu (Chlumec) 140 a jel jsem na 18 i 21 " ale pouzival jsem soupravu Nokia 2200 vse makalo supr po celem orbite , motory jsou uz dnes jen na zavirani vrat co mam doma , posledni ofset 145 jsem sundal pred asi x lety dnes me staci na pohyb 105 pres reciver . I 15" motor jsem mel na ofset 125 Sveda makal za jedna . ahoj .
uživatel
badera
02.12.2007, 20:29.30

S metrovou parabolou používám k plné spokojenosti a bez jediné závady motor HH100 nejméně deset let.
uživatel
Jenulka
02.12.2007, 21:32.13

RE:dotaz

A jaky motor byste pouzily na 150 cm parabolu a uhel azimutu 95E-61W??? Co VY TED NA TO??
uživatel
Tobolka
02.12.2007, 21:33.42

@PEHU

Montoval jsem kamarádovi Gibertinku 125 s motorem STAB HH120(oproti 100ce má prodlouženou nohu a zesílenou konstrukci).Pro spolehlivý provoz jsme instalovali distanční podložky(zadní stěna paraboly v krajních polohách se již dotýkala skříně motoru).Pro zvětšení tuhosti celého systému je nutno použít minimálně dvaapůlcoulku silnostěnnou(vodovodní pozink).Pro Tebou používanou,asi nejlepší běžně dostupnou anténu je toto asi nejlepší řešení(kromě "náchodské klasiky").
uživatel
táhlovej
04.12.2007, 15:30.47

pouzivam uz asi 3 roky vetci variantu motoru smo36 a po malem predelani mam rozsah 90e -45w a na kazde strane asi 20 stupnu rezervu . motor je delany pro anteny do prumneru 4 metry .i po 3 letech je uplne bez vule chodi potichoucku a pomalu nic lepsiho jsem nemnel
uživatel
sta