10.12.2007, 21:05.53 | |
Jakou televizi v AngliiProsim o radu. Radi bychom si koupili novou televizi, ale nevime jakou si vybrat.Sledujeme ceske programy pres UPC. Signal byva priblizne uroven 60 a kvalita 70. Obraz zamrza pouze pri velkem desti jinak zadne problemy nemame. Telku potrebujeme trochu vetsi premyslime o 37, ale nevime jestli je pro nes lepsi koupit LCD nebo plazmu a jestli nevadi, ze telka bude HD ready kdyz UPC nevysila v HD kvlite. Take se nam moc libi ta podsvicena televize Philips. Bojim se, ze koupime drahou telku a pak nam to bude doma kostickovat. Prosim poradte. Dekuji Jitka |
![]() jitka |
10.12.2007, 21:19.39 | |
RE: Jakou televizi v Angliiano, nebojíš se bez důvodu, signál nic moc a UPC kapitola sama o sobě, vemte normální CRT |
![]() poky1 |
10.12.2007, 21:23.00 | |
RE: Jakou televizi v Angliipro UPC je vhodna max 51cm LCD nebo klasicka CRT ale ani tam bych neporizoval vetsi uhlopricku nez 81cm ..... pak uz je videt kazda kostka :))) |
![]() Chytrolin |
10.12.2007, 21:29.52 | |
RE: Jakou televizi v Angliividel som to na Plazme Panasonic 37" a dalo sa na to pozerať :-/ |
![]() dempsey |
10.12.2007, 21:37.53 | |
dempseyJá jsem se jednou díval na fotbal na něčem podobném, to bych Ti nepřál ;P |
![]() poky1 |
10.12.2007, 21:46.14 | |
RE: Jakou televizi v Angliino jasné že športové prenosy asi nebudú moc sexi ale bežný seriál alebo film z dostatočnej vzdialenosti :))) ------ :)))sa bude dať.Musíš mať na zreteli že kúpiť CRT v Anglicku už nebude také jednoduché,LCD a UPC neprajem naozaj nikomu a tak mi vyšla tá plazma.A zrovna táto je fakt čo sa kvality aj ceny týka "v porádku :8) |
![]() dempsey |
11.12.2007, 08:04.22 | |
Ahoj Jitko. :-)))Pokud chceš na UPC větší úhlopříčku, tak nejvhodnější je určitě CRTéčko. Pokud máš nějaký důvod k tomu, aby jsi CRTéčko nekupovala, pak je lepší LCD. Jako nejméně vhodná je plasma. |
![]() Enik |
11.12.2007, 09:09.17 | |
RE: Jakou televizi v AngliiTo je jako o Červené Karkulce.Nevěřte kecům neznalých lidí o CRT. Nekupujte radši žádnou televizi, než CRT skoro v roce 2008! Nekoukáte nikdy na filmy z DVD? Nemáte playstation? Nemáte kameru? nemáte fotoaparát? Nekoukáte na jiné programy, než UPC? Koupíte si jako auto Gazík, protože ulice, co vede k segře, je zrovna rozkopaná? Je to jediná ulice, kterou jezdíte? Bude rozkopaná na věky věkův? To je úplně stejně blbý nápad. Mimochodem UPC žádná velká kvalita není, vysílají šmejdsky, ale i v tom šmejdství se na to dá koukat i na větších obrazovkách, a to poměrně zblízka (Kraviny o pěti metrech rovnou přeskakujte, kdo něco podobného napíše, tak ukazuje akorát jedno: NIKDY to doma neviděl). Akorát to chce mít televizi s výborným upscale software, a ne nějakou levnou z "odborných"prodejen jako je Datart nebo ElectroWordl. Ty co tady píšou, že nedá koukat, většinou podobnou televizi nemají (vlastně nikdo z nich ji nemá a mluví z nich jenom závist hladového, který sytému nevěří). Je jistě lepší koukat na DVD, nebo ještě lépe na HDTV, ale film na HBO UPC se dá vidět taky. (btw. koukněte se někdy v kině na plátno očima hledajícíma podrobnosti, ostré hrany, šum, nekvalitu, abyste se nedivili). Koukám na Hitachi 55PD9700 (a to už se mnohem dělají lepší). Právě minulý týden učinil můj stařičký tchán rozhodnutí a prodal svoji 42" plazmu, kterou si koupil přes moje výslovné doporučování, aby si koupil aspoň 46", a koupil si novou 50". Nemá mne až tak moc rád, takže mu to dost těžko lezlo přes pysky...Obývák má asi 4x4m celkem. Kouká většinou na kabelovku, obyčejný DVD player a vlastní nahrávky z kamery. Rozhodnutí trvalo 3 měsíce. A měl štěstí, že se mu to podařilo dobře prodat nějakému pošukovi. Co když vy nebudete mít štěstí? Koupíte si televizi na cca deset let a z toho 117 měsíců se na ni budete dívat s vědomím, že jste udělali hloupost. P.S. HD ready neznamená HD, to se amrektingově nazývá FullHD. HDready je valstně televize vhodná pro DVD a schopná jakžtakž zobrazit i budoucí HD, ale ne úplně tak dokonale, jako FullHD. Kdybych si ovšem musel vybrat úhlopříčku nebo FullHD, tak raději zvolím větší úhlopříčku. |
![]() Antonín |
11.12.2007, 10:40.08 | |
RE: Jakou televizi v Angliiuž dlhú dobu som sa k tejto problematike nevyjadroval,preto že je naozaj subjektívne určiť ktorý obraz je lepší a ktorý horší.V zásade však - podľa mňa - platí :Tak dobre ako dokáže ten signál z UPC zobraziť plazma v cene cca.35000,-dokáže rovnako dobre LCD v rovnakom rozmere v cene okolo 50000,-.Mám 42"Pan. TH-42PA60 čo je vlastne lacák a ten bordel môžem porovnávať so známemeho LCD40" Bravia neviem akého čísla.Nemusím asi nikomu dlho vysvetľovať koľko stálo to LCD pred zhruba rokom.Neviem čo Enika vedie k tomu aby preferoval LCD s rozhodne horším zobrazovaním slabších signálov a vyššej nadobúdacej cene - problémom zabraziť čiernu farbu a kreslením machúľ na okrajoch napr.postáv v obraze-no je tých proti rozhodne viac-keď môj názor je na jeho príspevky skôr pozitívny a čo sa technických riešení týka zdá sa vysoko fundovaný. Proste kúpte v obchode niečo čo má fajn obraz a nerátajte s tým že to bude na 10 rokov. :))) |
![]() dempsey |
11.12.2007, 11:14.11 | |
to dempseyRád Ti odpovím. Na celou věc se zásadně dívám z pohledu normálního televizního diváka. Proto se ani nesnažím kontrovat Antonínovi, který se na celou věc dívá naprosto odlišně. Jeho pohled je ovšem minimálně o jeden řád dražší. Nicméně je pochopitelný. Pokud někdo bere TV jako společníka do bytu, pak je to něco jiného, než když z toho někdo dělá záležitost vysoce požitkovou. Drtivá většina lidí nemá zájem o koupi TV v cenách blížících se 100000,-Kč. Takže koupě špičkového přístroje s opravdu špičkovými parametry je pro normálního smrtelníka nemyslitelné. Lidé to prostě dát nechtějí, a také to nedají. Antonín je v tomto jedna z mála vyjímek. Je od něj ovšem trochu pošetilé si myslet, že bude dnes hodně takových, kteří ho budou následovat. Asi to bude k jejich vlastní škodě, ale následovníků moc není.Pokud jde o můj vlastní výše uvedený názor, pak je LCD vhodnější technologie na zobrazování obrazu s nižším datovým tokem. Kontrast už je dnes běžně na úrovni 10000:1, což je pro domácí sledování bezproblémová hodnota. Delší odezva pak právě "zlepšuje" vjem obrazu s nízkým datovým tokem. Tak to jen tak na vysvětlenou. |
![]() Enik |
11.12.2007, 15:06.21 | |
@AntoníneNení Ti špatně? :8) |
![]() poky1 |
11.12.2007, 15:31.35 | |
RE: Jakou televizi v AngliiNěkdy je - když čtu neinformované a nezkušené názory lidí, kteří píšou o věcech, které znají jenom z doslechu, z výstavy nebo z nějaké srandovní prodejny.Ale zase ne moc, protože já si 37" LCD nebo DVD player, copž jsou dvě největší zoufalosti dneška, kupovat nemusím. A moje prachy to tedy nejsou. V podstatě mi jenom vadí, že někdo napíše nesmysl. Jako by napsal, že 1+1=3. P.S. Slušná televize 50" nestojí 100000 Kč, ale zhruba půlku těch peněz. Je to dost, a já nikomu neradím, aby za to utrácel peníze. Nicméně to lze koupit a je to velice hezké na to pak koukat. |
![]() Antonín |
11.12.2007, 16:36.15 | |
RE: Jakou televizi v AngliiProč myslíš že nemám doma Vieru? Nicméně zadání otázky zní, TV v Anglii, od UPC, při dešti blbne:všeobecně je tato lokalita známá velmi krásným počasím a místní pláže jsou přecpané že? proto zněla odpověď CRT |
![]() poky1 |
11.12.2007, 16:59.41 | |
RE: Jakou televizi v AngliiNačež déšť zmizí.To jsem si já bloud vůbec neuvědomil. |
![]() Antonín |
11.12.2007, 23:32.18 | |
RE: Jakou televizi v AngliiUž ne 100000kč ale 50000Kč ?https://www.parabola.cz/forum/topic-13123/ Nějak slevňuješ Antoníne, no aby ne, rok od roku ty TV stejně klesají na ceně a jsou furt lepší. Akorát ten zdroj dat co se do nich pouští není vždy optimální žejo? Co se týče satelitu tak to je 10:90 v procentech (HD TV oproti zbytku). Nu dobrá, v případě Blue Ray je to lepší když jich několik máš. Mimochodem už si vyřešil tu sekající Novu HD ? Ta tvoje TV co máš má stejně rozlišení jen 1366x768! Proč si ale nekoupil Full HD ? Ale jak už si psal minule jsou už lepší TV a já dodám i levnější, no však si vlastně psal 50000Kč, oh má hlava děravá. Já bych za TV nedal ani těch 50000Kč, prt. si sám někde řekl že co se týče rozlišení TV tak to vůbec nepoznáš když do toho pustíš HD signál. Ještě přidej zas pohádku o tom proč je právě tvoje televize lepší a můžu jít spát. |
![]() Standa2 |
12.12.2007, 09:50.43 | |
RE: Jakou televizi v AngliiKdyž už se tak staráš o věci, po kterých ti celkem nic není...(slušně řečeno).1. Já mám televizi 55", a ta stojí přes 100kKč stále. Tady je řeč o 50". Koruna podle mého slavného výroku z roku 2000 bude na euro konertována někde kolem 20 Kč, takže televize a vůbec elektronika "zlevní" pro nás více než pro jiné. 2. FullHD jsem si nekoupil proto, že jsem kolenovrt. Podle mého názoru je dostatečné pro data, která používám 1366x768. Raději větší úhlopříčka HDready, než menší s FullHD (pro moje data, která jsou převážně 720x576). 3. Nepoznám rozdíl při HD datech 1080i mezi zobrazovačem 1366x768 a 1920x1080, nepoznám ho na první pohled ani u dat 1080p. Leda když to stojí vedle sebe. 4. Lepší než co? Moje televize je lepší, než levné televize z Datartu apod., protože má dobrý upscale software. Každá televize s dobrým softwarem je lepší, než televize se špatným softwarem. Software je klíčová vlastnost současné televize. Všechny televizory Hitachi od řady 9700 dále mají výborný upscale soft. Ten soft jsem nepsal já, takže gratulovat můžeš jinde. 5. Škubání televize NOVA v HD je chyba v jejich datech, a to já mohu vyřešit jen těžko. 6. Že bys nedal 50000 Kč? No a? Máme se rozplakat nad tvým těžkým osudem? Nebreč, třeba se to jednou zlepší. Já za tvoji situaci rozhodně nemůžu. Televizory nevyrábím, ani neprodávám, jejich ceny neurčuji, a sbírky na pomoc taky neorganizuju. Hlavně nezáviď. Bezpochyby je koukání na pořádnou televizi lepší, než na špatnou televizi, ale není to klíčový bod pro spokojený život. Když už chceš něco závidět, tak zdraví, hodné a schopné děti, milou ženu, to jsou hodnoty, o které se stojí za to prát. |
![]() Antonín |
12.12.2007, 12:52.45 | |
RE: Jakou televizi v AngliiDekuji vsem za odpovedi a rady. I kdyz z toho stale nejsem moc moudra a nevim jakou tu televizi koupit. Stejny problem jsme resili vloni pred vanoci a nakonec jsme si radeji zadnou telku nekoupili. Pomalu mam strach, ze to letos dopadne stejne. Souhlasim z Antononem, ze urcite nechci CRT. Uz jen proto, ze nabidka techto televizi je tu minimalni a ja pokazdy v obchode slintam po tech plazmach a LCD. Zatim se mi nejvice libi tato. Philips Aurea 42PFL9900D/10. Jaky je vas nazor. DekujiJitka |
![]() jitka |
12.12.2007, 14:55.50 | |
RE: Jakou televizi v Anglii1. Stojí 90000Kč, no už je to rok cos to kupoval asi ne?http://www.allcnet.cz/product_info.php?products_id=8683andosCsid=429a8b82893270a4ade36735161f04bb 4. Takže dobrý upscale podle tebe vyléčí i malé dat. toky jo? 5. Zajímavý že jiný s tím nemají problém s tou Novou HD třeba 008 a pepa12 jen ty https://www.parabola.cz/clanky/2892/digi-tv-poradne-vyhecovala-konkurenci-a-zakazniky/komentare/ 6. Neboj nebrečečím a nezávidím ti i když máš LEPŠÍ a VĚTŠÍ televizi. Jak si psal jsou i jiné priority, příští rok budu dělat novou střechu, ale znovu opakuji: ani 50000Kč bych za TV nedal. |
![]() Standa2 |