Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.12.2007, 18:41.54

HDMI přepínač

Zdravím. Mám TV se dvěma HDMI vstupy a již jsou mi málo.
Chci si pořídit přepínač,který by pokud možno AUTOMATICKY přepnul to zařízení,které je v provozu. Díval jsem se na nabídku Bandridge, ale zaujal mě přepínač VIVANCO (4 HDMI vstupy, 1 výstup, cena kolem 4500Kč, přepínání automatické, nebo přepínači na předním panulu, nabo přiloženým dálkáčem).
Máte někdo s podobným switchem zkušenosti? Nezáleží na ceně, preferuji kvalitu a automatické přepínání. Děkuji za reakce,zorbas
uživatel
Zorbas
20.12.2007, 18:49.19

RE: HDMI přepínač

Vivanco - jako firmu nedoporučuji, mám nedobré zkušenosti i s levnějšíma záležitostma od této fi..
uživatel
CES
20.12.2007, 18:56.24

Neměl bys lepší koupit nějaký vhodný AV receiver? A přepínat to tímto způsobem, který navíc přinese zvuk, který je zvuk? Pak stačí jenom jeden HDMI na TV.
Třeba Denon nebo Marantz, nebo Cambridge 640R? Je to takové systematičtější řešení pro kvalitní systém, kdybych to řešil pro sebe, šel bych tudy.
uživatel
Antonín
20.12.2007, 19:14.21

Antoníne díky,

ale mám (asi 3 roky) receiver Yamaha RX-V 650, který mi po zvukové stránce vyhovuje, nemyslím, že pořízení nového (který by řešil problém s HDMI) by mi přineslo zásadní zlepšení zvuku. A navíc - ne vždy při sledování TV se "kino" používá. Manželka si třeba pustí jen zprávy nebo seriál na Nově a poslouchá zvuk s reproduktorů TV, přičemž obraz chce HD - tedy ze satu. Pak si děti pustí přehrávač KiSS DP 600 s pohádkou a také nepotřebují zapínat AV receiver. Nyní jsem si pořídil další hračku (malý linuxový multimediální síťový všepřehrávač "Popcorn Hour" také s HDMI výstupem. Raději bych ten přepínač. Dík
uživatel
Zorbas
20.12.2007, 19:30.18

Je mi to jasné.
Stál jsem v podobném stavu před časem.

P.S. Yamahu 650 považuju za velmi dobrý stroj v poměru cena/výkon, své doby nejlepší, akorát nemá ty HDMI switche.
Ten Cambridge zase nemá měřící mikrofon...což se v nepřesných místnostech hodí.
Stejně bych možná provedl výměnu...a sestavení tak, aby se to pozapínalo/povypínalo na jeden klikanec na ovladači. Mám to tak a ono se to pak chová jako jeden stroj, kanály si volí na satu, hlasitost a výběr zdroje na AVR, televizi vůbec neovládá jenom se zapne a vypne.
Jenom v nouzi se dá použít televizní ovladač a použít DVB-T tuner, který na universálu vůbec nemám, nebo některé speciální fce.
Co si dáš pod stromek? Něco je třeba :-)
uživatel
Antonín
20.12.2007, 19:44.07

MRKNI

w.Palmserver.cz-Aten VS-481HDMI 1.2 nebo w.VPCentrumElektronika.cz HQ 4:1 HDMI 1.3 DO,LCD 3990 Kč.
uživatel
spyko
20.12.2007, 21:02.24

dík

@spyko - Na ten HQ 4 jsem se díval, pochopil jsem z toho, že nepřepíná automaticky,takže by mi přibyl na stole další DO.
@Antonín - Zkoušel jsem různé univerzální a učenlivé DO s makrofunkcemi, nic nefungovalo bez problémů. Nové kino prozatím nechci,zkusím vyřešit ten přepínač, časem možná přestanu potřebovat ten KiSS, protože všechny funkce síťového playeru umí ta "krabička",včetně webrádií. Přehrávač placek brzy nebude třeba, všechny AV díla kopíruji a archivuji na harddiskovém serveru,což je nesmírně pohodlné.
Ježíšek mi naježí presovar,takový s displejem a čudlíky,automat. Takové piccolo po ránu zlepší náladu,bez HDMI switche se dá žít,bez kávy ne...
Díky všem za rady,zorbas
uživatel
Zorbas
20.12.2007, 21:36.34

Žijeme jaksi podvojně. Pod stromkem bude u nás nový kávovar AEG. Akorát není pro mne, ale pro moji ženu. Já mám rád turka, piju ho skoro padesát let ze čtvrlitráku, hezky čerstvě pomleté kafe, do třetiny hrnka. K tomu doutník a terasa...Jenom občas si dám preso taky, k cukroví je to lepší.
uživatel
Antonín
20.12.2007, 22:11.01

Jó taková Cohiba

to je tabáček. A představa,jak to ty kubánský holky šulají na stehnech...
uživatel
Zorbas
21.12.2007, 10:17.14

Nešoulaj. Pověra. Ani by to nešlo. Doutník je třeba ušoulat na rovném a tvrdém podkladě. Esplendidos je k mání na místě za 40 Kč. Otrava nikotinem jistá. Už mám na vánoce posledních pět. Není lepší doutník na světě než Cohiba Esplendidos. Ani Partagas Robusto.
Stejně by sis měl koupit pořádný reciver s HDMI switchem a pořádný učenlivý ovladač. Hele, ten Cambridge je přece jenom jiná třída než Yamaha - má nezávislé kanály se kustečným výkonem, což Yamaha ne. Doma řekni, žes ho koupil velice výhodně se slevou, v podstatě zadax a když se prodá Yamaha, tak ještě vyděláte. Nebo žes to dostal jako relmní vzroek do práce a tak...
Kameleony ověřeně ovládají všechno a umí i makro funkce srozumitelně.
Kiss potřebovat budeš ještě dlouho, protože nutně musíš mít hromadu placek v archivu, které přece na disk nenacpeš? Mně by to teď vycházelo tak na 4TB..a to je fůra peněz a elektriky mít to na discích....No a co s těmi plackami pak.
Jak to řešíš Ty?
Disky se navíc občas po...zejména přes USB jsem viděl už dva, kterým to přespalo náhodou tabulky a bylo, naštěstí to používám jenom pro přenos odnekud někam, tak jsem se jenom prošel znovu. U placky mám jistotu, že až začně blbnout (případně), takže to půjde nejspíše ještě vymučit, přečíst a vytvořit kopii.
uživatel
Antonín