| 21.12.2007, 08:45.37 | |
Dream a Plasma SamsungVčera som sa stal majiteľom plasmy Samsung Q 96HD. Mám ju prepojenú scartom s Dreamom 7000S. Z obrazu som nemilo prekvapený.Je neostrý(ostrosť nast. na 100%), trocha zašumený,no nič moc. Pri prepínaní z CVBS na RGB v AV nastaveniach v Dreame nepozorujem žiadny rozdiel.Pritom, na CRT, ale i LCD bol obraz prepnutí do RGB( v Dreame) omnoho lepší. Je to možné prepojiť nejako inak s tým, že by sa obraz zlepšil? A hlavne, pri prepojení scart-scart nefunguje PIP. |
![]() ptr |
| 21.12.2007, 08:49.21 | |
RE: Dream a Plasma Samsungje to smutne, ale crt ma stale najlepsi obraz. Pokial si nekupis full hd tv a vsetky programy nebudu vysielat v HD rozliseni, tak plazma i lcd je nanic |
![]() Director |
| 21.12.2007, 08:53.30 | |
RE: Dream a Plasma SamsungJestli má plasma komponent tak to dej přes něj. V dreamu to je na těch pinech ve scártu co je RGB a v menu dreama vybereš YPbPr |
![]() Vlada |
| 21.12.2007, 08:53.48 | |
Re:Dream a PlasmaPhilips CRT 32PW9551 32" + Ferguson HF 8800HD a všechny plasmy a LCD jdou do kytek. |
![]() jirc |
| 21.12.2007, 09:57.41 | |
RE: Dream a Plasma Samsungten ferguson HD ma pre CRT velky prinos :) |
![]() kukino |
| 21.12.2007, 10:04.16 | |
Re:Dream a PlasmaPřes HDMI port si nemůžu stěžovat ;)Souhlasím,že 32" je málo,ale za slušné peníze chci slušný obraz a to u LCD a Plasem nelze bohužel zatím říct ;P |
![]() jirc |
| 21.12.2007, 10:04.33 | |
RE: Dream a Plasma SamsungNa 32 palcích jistě žádná plazma smysl nemá. Leda snad v autě.2ptr: Pokud nepozoruješ žádný rozdíl mezi CVBS a RGB, pak budeš mít někde nějakou chybu. Nejspíše to vůbec nemáš propojené RGB a myslíš, že máš. Ovšem ani tak bys neměl vidět šum v kompozitním video. To je divné, kde by se ten šum bral? Vadný výstup DM nebo vadný vstup Samsungu? Velmi neobvyklé. Celé nastavování dělej na ZDF. Je to stabilně nejlepší obraz v SD. Mnoho jiných stanic vysílá blbě už vstupní data. Vypadá to, že bude zdroj problémů dvojí: - levná televize, nevím, co kromě ceny na značce Samsung vidíte a proč to kupujete, když Panasonicy Viera jsou o třídu lepší (zejména upscale soft) a jenom a malinko dražší. - neznalost při práci s těmi zařízeními, kabeláží apod. Takže klasický kvadrát. 2Director: Mohu tě ujistit, že smysl to má. Akorát to stojí peníze. |
![]() Antonín |
| 21.12.2007, 10:19.48 | |
RE: Dream a Plasma Samsunghlavne by som nedaval ostrost na maximum, mas to zle nastavene...na SD stiahni ostrost a pohraj sa s tym a uvidis zmenu ja k hrom R^mam tu plazmu doma So samsungom som podstatne viac spokojny ako s panasonicom...preto samsung o dizajne ani nevravim :bigeyes: |
![]() hopkok |
| 21.12.2007, 10:33.07 | |
RE: Dream a Plasma SamsungAni spokojenost, ani design nemění nic na tom, že Viery mají výborný soft (do 600e výše), o třídu lepší, než to, co prodává ve zhruba o 10kKč levnějších Samsung.Aby bylo jasno: Já žádnou z těch televizi nemám, ani je neprodávám. Každý si může koupit, co se mu líbí. |
![]() Antonín |
| 21.12.2007, 11:02.01 | |
@directorNemáš až tak pravdu.Pri súčastnom vysielaní treba mať sat so 100 % obrazovým obvodom a to každý sat nemá.Ja mám Vantage a ten je super a k tomu TV plazmu Panasonic.To je 100 % kombinácia.Mal som CRT 100 Hr Philips ale tento obraz na plazme je lepší. |
![]() Milan C |
| 21.12.2007, 11:10.29 | |
RE: Dream a Plasma Samsung... a Samsung plazmu by som nikdy nekupoval. Behal som asi pol roka po obchodoch a všade som si dával predviesť plazmy / už ma všade vyhadzovali :))) / a najlepšie vyšla plazma Pioneer potom ďaleko nič a potom Panasonic... R^ |
![]() Milan C |
| 21.12.2007, 11:26.42 | |
RE: Dream a Plasma SamsungHopkop má pravdu. Prosím Vás, čo tie panasonici tak strašne vychvalujete.Mám doma aj panasonic aj samsung plazmu. Skôr by som sa priklonil k samsungu- nižšia cena a rozdiel žiadny. Napojené ich mám cez openbox-810, takže môžem porovnat obraz z jedneho zdroja. Pip na samsungu ide len cez HDMI. Cez skart nejde. tod vsio. |
![]() peter37 |
| 21.12.2007, 11:33.05 | |
Milan Cnemáš pravdu. Podľa renomovaných časopisov za rok 2007: 1 miesto Pioneer, 2 miesto Samsung a až tretie miesto panasonic, 4 miesto LG. |
![]() peter37 |
| 21.12.2007, 11:40.05 | |
@peter37...môže byť.Ale ja som si ich dal po "záverečnej" v jednom obchode postaviť vedľa seba, nadstavil na max najlepšie a vyšlo mi poradie: 1. Pioneer /ale strašná cena /2.Panasonic PV 70E a PX 70EA a potom Samsung.A Samsung to bola jedna mazanica. |
![]() Milan C |
| 21.12.2007, 11:44.13 | |
RE: Dream a Plasma Samsung...ešte som zabudol.Openbox a Vantage čo sa týka obrazu je milión a jedno.Mal som openbox,Humax,AB DSR 51O SKY a teraz Vantage. Vantage to je, čo sa týka obrazu,hlavne k plazme 1OO%.Takže aj na to treba prihliadať. |
![]() Milan C |
| 21.12.2007, 11:49.41 | |
Milan CAle ja ich mám doma a môžem porovnávat 24hodín denne!!! |
![]() peter37 |
| 21.12.2007, 11:57.28 | |
@peter37Ja ti to neberiem,len si požičaj Vantage 121 alebo 221 zapoj na plazmu a uvidíš...a inak príjemné sviatky Ti prajem. :) |
![]() Milan C |
| 21.12.2007, 11:59.04 | |
Milan Cpustal si uz do tej plazmy a nejake HD? |
![]() kukino |
| 21.12.2007, 12:08.21 | |
@kukinosamozrejme,nedalo mi to.Mal som požičaný Ferguson 8800 HD a to bolo "podívaníčko".I keď len jeden voľný program v HD. SD obraz u Fergusona a Vantage bol rovnaký.Ale s SD obrazom na plazmu len Vantage... |
![]() Milan C |
| 21.12.2007, 12:15.00 | |
@Milan Cja som pozeral tri filmy, mal som k plazme pripojeny notebook a spojene len cez VGA, ale ten rozdiel bol poriadny. |
![]() kukino |
| 21.12.2007, 13:21.14 | |
RE: Dream a Plasma SamsungDocela zajímavý materiál LCD/plazma/CRT nabízí na hitachi.com. Mimochodem jejich plazmy v českých obchodech nejsou (a když tak prastaré typy), nejsou ani v těch žebříčcích. Což malinko zpochybňuje hodnotu těchto zkoumání.Jednu opakovanou radu pro výběr: vybírejte pokud možno pro signály, které hodláte používat. Noste si sebou svoje oblíbené DVD, neváhejte přivléct ani třeba přijímač a kabely...ono to všechno není jedno. Kromě subjektivity názoru se může projevit opravdu ledacso. Taky si vyzkoušíte to připojení - abyste pak nedopadli jako ptr. 2petr47, nedovedu si představit, že podobné srovnání dopadne tak, jak píšeš. Co to je přesně za typy, co máš doma? Jak přesně to je připojené k tomu přijímači? (Do kterého vstupu, jak nastavené, jaké kabely?) Je to zajímavé k čemu jsi došel, vrtá mi hlavou, jak je to možné. 2all: texty v časopisech a novinách, bývají občas dost bláboly, komerčně prolepené, nebo úplně blbé. Buďte opatrní. Uvedný příklad pořadí značek třeba hned diskvalifikuje neuvedení přesných typů. Největší blbosti jsem zatím viděl v Blesku někdy minulý týden. Přinesl mi to ukázat soused, psala to nějaká holka/baba. Hrůza. Tam nebyla pravda skoro nic. |
![]() Antonín |
| 21.12.2007, 13:44.31 | |
RE: Dream a Plasma SamsungNejdřív se zajímej o to jak máš Samsunga nastaveného ve všech modech, potom Ti musí jít výstup ze Satu RGB a v TV nastavit RGB - scartem, DVD tam vyšli componenten - je to Y,Pr,Pb. Narovnej si kontrast, jas, ostrost,a color - nepřehnat ať jí moc nevypaluješ. Každý signál ze satu je jinačí - záznam, film, Live - dat. tok.. Já mám Panasonica PX7E a tak týdem jsem to rovnal, až to bylo ok. Do CRT už bych nešel. Jen se podívej o kolik nají plazmy Samsung větší spotřebu v el. příkonu než Panasonoci a porovnej s LG, ...atd. Ať Ti to šlape. |
![]() CES |