Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.12.2007, 11:55.29

Prosím o fundovanou radu

Chci přijímat 13E+19,2E+23,5E+28,2E a pozemní dig. signál /u nás přijímáme K58 100%/. Na střechu je možné umístit 2 paraboly.Zapojeny budou v domě 3 receivery kombo. Mám nedobrou zkušenost s monoblokem. Chtěl bych kvalitní stabilní signál bez výpadků. Jak celou sestavu koncipovat-něco o tom vím, ale zajímal by mně názor člověka, který má v této oblasti praxi.Díky.
uživatel
francjin
22.12.2007, 12:11.48

RE: Prosím o fundovanou radu

Pouzil jsem na podobnou aplikaci EMME ESSE 100 cm Al parabolu s original brylemi pro 4 LNB v uvedenych pozicich.V pozadovanem pripade doporucuji osadit 4 x LNB Smart TITANIUM QUAD.DISEqC jsem pouzil 4/1 Golden Insterstar - v tomto pripade 3 ks.Koaxialni kabel nejlepe BELDEN H125 nebo RG6 ,kvalitni konektory (optimalne kompresni CX nebo krimplovaci).
Jako DVB-T antenu napr.sito (v pripade nizke urovne predzesilovac kanalovy 10 dB) a trojnasobny rozbok (-6 dB ztrata).Rozvod,pokud to jde,bych udelal separatne pro DVB-S a separatne pro DVB-T (u slouceneho rozvodu dela nekdy v okoli 50. kanalu LNB ruseni,mohl by byt degradovan DVB-T signal,v pripadech UPC kompletu to byla jista vec:)).
uživatel
hdpe
22.12.2007, 12:29.32

...tyhle čtyři družice, uplně spolehlivě našilháš na obyčejné 85cm parabole.Jako DVB-T anténu bycb použil klasickou Log/Per,třeba od Fragarro/síto zabírá moc místa na stožáru/.V horním pásmu má slušnou citlovost.Pokud potřebuješ nakrmit 3 Comba a na všech chceš jet DVB-S i Téčko.Fragarku bych posílil podle potřeby nějakým jedno či dvoutranzistorovým zesilovačem s malým šumem.U DVB-S je třeba zvážit zda použít 4 kusy Quad LNB,nebo 4 kusy Quattro s Multipřepínačem.Já bych zvolil verzi - multipřepínač pro čtyři Quattra LNB, jeden in DVB-T se switch nap. a čtyřmi výstupy pro účastníky/ EMP - P.142-UP/.
uživatel
Saxon
22.12.2007, 23:07.28

skus toto http://shop.olmi.cz/zbozi/253-wave-frontier-toroidal-55t
uživatel
1801