Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.12.2007, 21:52.08

satelit X pozemní signál

Jak tu někdo před časem psal, že pozemní vysílání je přežitek, tak jsem tento týden porovnal obraz DVB-T se satelitem u Primy od UPC a dokud bude na satelitu taková "kvalita", tak má určitě drát na střeše smysl.
uživatel
eduard
29.12.2007, 10:19.03

RE: satelit X pozemní signál

je dost oblasti kde plati rovnice 1program=1antena s vysledkem nevalne kvality. tam jednoznacne zvitezi i kvalita Digi a upc. a opravdu je krasne sledovat ty kvanta kabelu zdobici ruzna staveni a barabizny zakoncene u okna s xkrat provrtanym ramem :)
uživatel
bublajs
29.12.2007, 10:35.51

"Kvalita" programů na UPC a Digi TV se bohužel nedá srovnávat s ničím, včetně DVB-T... Jen málo satelitních platforem si dovolí vysílat programy s bitrate nižší, než 2 MBit/s a ještě to nazývat Digitální kvalitou.

Naštěstí CS Link vysílá programy, jako ČT, Prima a Nova HD ve slušné kvalitě, o tom zbytku se to bohužel říct nedá...

I Rakousko, které má nižší počet obyvatel, než ČR, má lepší a kvalitnější satelitní vysílání (ORF+Premiere). No co se dá dělat...
uživatel
Fantomas
29.12.2007, 13:19.47

@fantomas

jo,jo máš pravdu,ale DVB-T z Rakouska taky není žádná sláva!Pokrytí je slušné,ale datový tok je dost bída.Když porovnam DVB-T v Praze a z Rakouska,tak v datových tocích jsme na tom lépe.Z Jauerlingu mám luxusní příjem,ale v náročnějších obrazových pasážích taky kostičkuju.CSlink jsi popsal trefně.

Pokud koukám na něco pěkného co mám double,tak raději volím analog z Kletě.
uživatel
Saxon
01.01.2008, 21:25.17

No před časem tu někdo (střílím od boku, možná pierpier??) psal něco ve smysli, že anténu pro pozemní vysílání si může dát na střechu jen blb, když to všechno jde chytit ze satelitu. Oponoval jsem a ta Prima mne v tom jen utvrdila. To, že by bylo TECHNICKY možné mít jen parabolu je bez debat, ale v praxi to pak vypadá jinak. A co se týče těch drátů v rámech oken, tak já mám pozemní i parabolu a do místnosti vede jeden kabel, tak nevím. Ale i to je šaškárna, z estetického hlediska by bylo ideální místo antén, parabol a drátů mít něco jako IPTV od O2. Ale vždy je to něco za něco.
uživatel
eduard