Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.12.2007, 22:07.14

protažení kabelu kolem oken

Plánujeme nová okna. Vrtat do nich nám nepříjde moc praktické, stejně jako v případě vyměny kabelu něco vysekávat apod. Jak to máte vyřešené? Husí krk a "ucpávku" nebo poraďte nějakou vychytávku. Mistry světa prosím aby vydrželi nereagovat a šli o dům dál, ostatním předem děkuji.
uživatel
eduard
28.12.2007, 22:11.31

RE: protažení kabelu kolem oken

ja osobne pouzivam okenni pruchodku a spokojenost

http://www.omko.cz/index.php?kod=KASPRUOKNO&uid=cee59c74581f315b&lg=cz&bp=JmFtcDt1aWQ9Y2VlNTljNzQ1ODFmMzE1YiZhbXA7bGc9Y3omYW1wO2lkbT1obGVkYXQmYW1wO3Z3PTEmYW1wO3RleHRpPWNISjFZMmh2Wkd0aA==
uživatel
lukasd
28.12.2007, 22:12.50

já jsem provrtal těsně podle zdi okení rám (v rohu) 8mm vrtákem a kabel protáhl - no problém...
uživatel
hlek
28.12.2007, 22:17.48

Nejlepší je ta okenní průchodka R^
uživatel
Casio
28.12.2007, 22:27.38

Nová okna, která mají těsnit a průchodka přes kterou bude táhnout, to je divné ne? Po usazení a zapěnění oken, se před zednickýma pracema protlačí přes zaschlou pěnu kabel a nechá se zazdít. Pokud je nutné kabel stále vytahovat (nevím z jakého důvodu) pak nezbývá než ta průchodka s ucpávkami. Mám firmu na montáž plast. oken a se zákazníky tohle řeším denně.
uživatel
pakusi
28.12.2007, 22:43.49

A co útlum? Tak či onak nevypadá to dobře -koaxiál přes okno. Kdysi jsem to ale měl taky tak jak psal hlek. Pak jsem to vyřešil do místnosti přes půdu -dolů do obyváku -přesně v rohu od stropu na zem vysekal drážku na husí krk (ten největší 40mm?) a "zabetonoval" no nahodil a zafilcoval. Sice prach a bordel z toho trochu byl ale je pokoj. Vedu tím i telefon a další 2 koaxy.
uživatel
Standa2
28.12.2007, 22:44.14

Pod parapet trebas instalovat plastovou trubku pozadovane svetlosti,utesnit silikonkem a je to.
uživatel
hdpe
28.12.2007, 22:55.52

pakusi

Okenní firmy mě ani nepřipomínej,je to o lidech ,kteří pro ni dělají,já jsem měl před výměnou,vyvrtal jsem pod okny díry ,nastrkal husí krky a udělal rozvod signálu do třech místností,přijeli dementi,vypáčili staré rámy a s kombinačkamy v ruce se sápali ošmikakat koaxy,ještě,že jsem byl u toho
uživatel
pierrepetr
28.12.2007, 22:56.22

Okenná priechodka je podľa mňa nepraktická. Ja to riešim prevŕtaním cez stenu tesne pri podlahemierne šikmo znútra smerom nadol aby nezatekala voda. Samozrejme nie všade je to možné.
uživatel
jklajban
29.12.2007, 00:08.26

Súhlasím s posledným príspevkom, keď som menil okná tak som nechcel aby mi káble(mám ich viac)špatili nové okná, tak som to prevrtal z inej strany tesne nad podlahou šikmo a dal som tam lištu,samozrejme pokiaľ sa to dá.
uživatel
dreamb
29.12.2007, 09:26.16

Vedľa okenného rámu som pri osádzaní okien dal plastovú inštalačnú trubku. Mám to pri dvoch oknách a keď priechodku nepoužívam mám ju zaslepenú polistyrénovou zátkou z obidvoch strán. Vonkajšia je natretá fasádnou farbou a lícuje s fasádou. Už cca 3 metre od steny nepoznáš rozdiel. Pri otvorenom okne sa k priechodkám dá vždy z miestnosti dostať.
uživatel
huvo
29.12.2007, 10:46.26

@lukasd

Tu pruchodku ani zadarmo,ztráta signálu až 20%,před montáží oken husí krk
uživatel
Prosat
29.12.2007, 10:52.10

Jen nechápu proč by měl být problém provrtat okenní rám co nejblíže ke zdi a z místnosti nepatrně šikmo ven. To okno přece neznehodnotí, ani plastové, ani dřevěné. A kdybys zanevřel na satelit, moderní tmely dokáží otvor dokonale vyspravit.
uživatel
Nervoš
29.12.2007, 13:52.31

Okenní průchodka má na 2 GHz útlum jako prase. Nejlepší je vložit husí krk mezi zeď a okno při montáži.
uživatel
kubisek
01.01.2008, 21:17.51

Díky za rady, jasně že to není kdovíjak náročná operace :-) ale mám tak nějak vyzkoušené, že je lepší se poptat předem, než se pak zbytečně drbat. Třeba ta ztráta průchodky, co uvádite, to by mne asi nenapadlo.
uživatel
eduard