| 02.01.2008, 20:21.05 | |
Digi dual - mono?Kamarát mi tvrdí, že mu ide Digi na druhom televízore, kde nemá receiver, len mono ...to vážne, alebo má niečo zle zapojené? |
![]() MarianS |
| 02.01.2008, 20:28.04 | |
RE: Digi dual - mono?Prijimac neznam,tudiz varim z vody a predpokladam,ze nizkonakladova platforma nezabuduje do pristroje modulator,ktery umi DUAL-STEREO-MONO a tedy predpokladam mono modulator.- Pokud ma 2 TV zapojenu pouze koaxialnim kabelem bude to asi mono - Pokud se vyrobi kvalitni snura SCART ,trebas 10 m bude to podle vkusu resp.osetreni audia na prislusnem odbavovacim pracovisti soudruhu z Rumunska,tedy trebas stereo. |
![]() hdpe |
| 02.01.2008, 20:32.38 | |
RE: Digi dual - mono?Takže nikto, kto to má doma a prakticky by to potvrdil?....to je fakt trápne, ak to ide naozaj na druhom TV len mono...to je technický regres do 50.rokov minulého storočia... |
![]() MarianS |
| 02.01.2008, 20:33.35 | |
RE: Digi dual - mono?ale myslím, že je to spojené telefónnym káblom...štvorlinkou? |
![]() MarianS |
| 02.01.2008, 20:38.49 | |
RE: Digi dual - mono?Ptal jsem se kolegy,telefonni ctyrlinka je poze pro infra cidlo DO,at kamarad proste zkusi 2 tuner na scartu nebo cinchi a bude "doma",opakuji znova,ze pokud je to propojeno beznym koaxialnim kabelem,pak v pristroji predpokladam modulator MONO.Kvalitni modulatory s prepinanim MONO-STEREO-DUAL se cenove mohou pohybovat okolo cca 4 - 8 000,- Kc,popr.pouze deska s filtry a procesorem trebas 2 000,- Kc ,tudiz to pristroje Digi TV urcite nemohou mit. |
![]() hdpe |
| 02.01.2008, 21:17.08 | |
RE:Digi dual-mono?Nevím jestli to odpovídá skutečnosti,ale je běžně nabízen stereo modulátor,tuším MD5S,o kterém prodejci tvrdí,že je modulovaný zvuk stereo!Stojí od 1800-2000Kč.Ale opravdu nevím,zda je to pravda.Např OMKO nabízí stereo modulátor SIGNAL stereo,stojí asi 1200Kč,má tři vstupy cinch plus SCART a přitom zvukový výstup je mono.Tak nevím čemu věřit. |
![]() hobo |
| 02.01.2008, 22:28.20 | |
RE: Digi dual - mono?99 % sat příjmačů má mono modulátor. Nebavím se o profi mašinách. Abych byl upřímný ještě jsem neviděl ani sat ani video se stereo modulátorem. |
![]() George |
| 03.01.2008, 09:17.53 | |
sm 150mám doma modulátor z Omkahttp://www.omko.cz/?kod=MODAVM160 a ten je tutově stereofonní. |
![]() Saxon |
| 03.01.2008, 11:58.16 | |
RE: Digi dual - mono?Mono je opravdu vedeno od modulátoru.Soused má duál tuner od Digi TV.Přes Scart ten druhý tuner fungoval,ale druhý TV má přes celej barák a tam vede jen koax+4.linka k IR čidlu.Měl problém v tom že nebylo kde zapojit DVD přehrávač,má jen jeden Scart.Přijímač má 2 Scarty ale jen pro TV+AV cinch. |
![]() Baron |
| 03.01.2008, 16:27.57 | |
Saxon:Tak tento modulátor je tutově mono.Nedávno jsem ho vracel do Omka a technik při telefonickém rozhovoru přiznal,že ho zkoušeli a je mono a hlavně jsou mono všechny ostatní co mají na skladě.Velmi jednoduše je to patrné při přepnutí jakéhokoliv analogového našeho programu,kde okamžitě naskočí logo znak sterea a po přepnutí na zvuk z tohoto modulátoru ejhle nic!!! |
![]() hobo |
| 03.01.2008, 19:06.33 | |
hoboTed jsi mě teda dostal,kamaráde.Jěště si pamatuji na dobu,kdy jsem ho instaloval a pamatuji si,jak mi na TV nehrál pravý reproduktor.Odešel jsem ke šnůře,po které jsem do modulátoru posílal audio a zjistil jsem,že pravý cinch měl utžený živý fous.Po přiletování, pravý reproduktor na TV začal hrát!!Vyzkoušim to ještě jednou a pak Tě zastřelim!! :) Jede ve stereu pouze v normě B/G.Stereo modulátor podle mně znamená,že dokáže namodulovat na nosnou,dva separované mono signály.Víc od něj nečekám,tedy žádnou indikaci na display. Zatim,čest práci. |
![]() Saxon |
| 03.01.2008, 19:41.04 | |
SaxonTak ten co sem měl já hrál pro změnu pouze v normě DK a když sem vytáhl jeden zvukový cinch zvuk se vubec nezměnil a bylo jedno jestli pravý nebo levý.Jinak přes sluchátka to bylo mono jako vyšité.Potvrdil mi to i technik přímo z Omka.Pokud kupuju něco,co má ve svém popisu stereo tak chci stereo a hotovo.Je mi jedno jestli to bude stát 1200 nebo třeba 4000Kč.Ale at tedy do nabídky na internetu napíšou mono a já si to nikdy nekoupím.To si to mužu pouštět zadarmo přes deset let staré video a jeho modulátor. |
![]() hobo |
| 03.01.2008, 20:08.47 | |
RE: Digi dual - mono?jasný,ale ta 150-tka má i na předním panelu jasně napsáno - A/V Stereo modulator B/G.No nic,vyzkoušim to ještě jednou.S |
![]() Saxon |