Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.01.2008, 19:22.06

plazma+x810

ma tu niekto plazmu ja mam panasonic a x810?co hovorite na kvalitu na Digi tv?cital som že 810 ma sony obrazovy cip pomaha to?
uživatel
ttl1
03.01.2008, 19:35.56

RE: plazma+x810

Já nemám srovnání.. tak nevím
uživatel
qwerqwer
03.01.2008, 19:37.11

to je tazko, posudzovat kvalitu na plazme podla Digi tv...cez vikend som znamym zapajal panasonic 42px70.. + open810 a na Digi to samozrejme nebolo nic moc,na druhej strane nic moc to bolo aj na inych staniciach...ak som ich chcel potesit,ze si kupili dobre :) tak som im to pretocil na rtl,sat1 ked davali reklamu...a najviac sa mi to pozdavalo na 15W tam ked som prepol NG Wild a davali prave novy dokument z prirody tak bolo jasne vidiet rozdiel toho isteho programu tam a na Digi tv... a ten sony cip...neviem zapajal som uz vela 810 starsie, novsie aj tie najnovsie s novym prednym panelom a ci som to dal na pioneer,philips,hitachi,samsung alebo na Lcd tv a to som mal scart kable za 100 aj za 1500sk...stale mi ten obraz nejako nesedi...no ale co by sme chceli za 3-4 tis...,ale je to len moj nazor. ;)
uživatel
satelit1
03.01.2008, 19:47.53

Plazma +

Pokial si kupite plazmu do 26" tak Digi sa to da pozerať s 3 metrou , no 28" a vic dochadza už viditelným problemom u SK a CZ tv ponuke. Ine to je u ponuke CE . Na plazmu doporučujem UPC
uživatel
DURAN
03.01.2008, 19:53.43

@duran
ty ses zblaznil?
Upozornuji, ze UPC je strasny na plazme, jeste horsi na lcd. Doporucuju CRT!!!!!!!!!! :((
uživatel
paolous
03.01.2008, 19:56.40

paolous

Prosim , prečitat moj prispevok pozorne čo pišem o velkosti TV .
uživatel
DURAN
03.01.2008, 19:59.58

@ttl1

Obrazová kvalita je asi 70 % z Vantage.Mal som možnosť porovnať.Ak môžem doporučiť,predať a kúpiť k Panasonic Vantage 221 alebo /čakám aj ja na to / Vantage 7100 HD. Ako som už písal, obrazové SD obvody u 7100 HD sú ešte lepšie ako na 221.
uživatel
Milan C
03.01.2008, 20:06.36

RE:

jj, Digi a UPC len pre mensie uhlopriecky- bohuzial taka je ponuka nasich platforiem Rv Rv
uživatel
Marian21
03.01.2008, 20:08.03

Na plazmě i na LCD je hnusný všěchno co není vysílaný HD.
Ostatní je kompromis,nalhávání si a utěšování se.
A kupovat si plazmu kvuli Digi nebo UPC ??? Lidi nemají rozum...
Na jednom jiném foru my odepsal jeden učstník že má plazmu 42 placů a obraz z Galaxie sport má super jako břitvu...
Ty lidi už opravdu ztrácí soudnost a lžou samy sobě...
uživatel
pat
03.01.2008, 20:12.33

tak tak ,svata pravda pat R^ a ten co ma obraz "jako břitvu" by mal zmenit dealera...
uživatel
satelit1
03.01.2008, 20:15.57

RE:

kamarat si kupil LCD pre Digi a ked som videl tu kvalitu obrazu, bolo mi do placu a kamarat nadaval jak je to mozny...tak asi tak. HD je HD...
uživatel
Marian21
03.01.2008, 20:16.43

@pat

Tak to si nevidel spojenie Vantage a plazma Panasonic. R^
uživatel
Milan C
03.01.2008, 20:19.13

Tak tak odešla my CRT jsem na mrtvým bodě.Oblézám neustále speciální prodejny,kamarády,předváděcí studia.
Drahé televize,levné televize,HDMI spojení scart spojení všemožný nastavení prostě to neukazuje.
Jak to není HD je to o ničem.vubec nevím ale co koupím.. Rv
uživatel
pat
03.01.2008, 20:22.28

@Milan C

v posledních dnech jsme toho viděl docela dost i hodně drahých zařízení znova opakuji oči mám v pořádku co není HD je o ničem a je to kompromis...
Koukám hlavně na fotbal a to je pruser uplně největší...
uživatel
pat
03.01.2008, 20:27.27

pat tak to sme na tom rovnako,mne moje sony32W86...este dobre sluzi ale chcem nieco vacsie,mam tu (mozno nevyhodu) :) ,ze mi rukami prejde dost plaziem a lcd a mam moznost si ich zobrat na par dni niekedy aj vyskusat ale uz som s toho dost mimo...a stale to mam postavene den,dva vedla toho sony a raz cumim vpravo,raz vlavo ...zatial vyhrava plazma ale stale to neni ono...
uživatel
satelit1
03.01.2008, 20:35.14

@pat

Jasné. HD je HD.Ale keď som porovnával môj CRT Philips 1OO Hz,72 uhlopriečka televízor,ktorý som dal synovi,a teraz plazmu Panasonic čo mám,tak som si o 20% polepšil v kvalite obrazu.Mal som sat Humax,X810,AB DSR 510 SKY ale z Vantage sa to nemôže zrovnať.SL,CL je super a aj Digi či UPC Direct je na tom celkom slušné.
uživatel
Milan C
03.01.2008, 21:06.39

Milan C

Jak pise Pat vyse ..... kdo utrati 20 a vyse tisic za plazmu nebo LCD, tezko si prizna, ze koupil spatne nebo se to na ty jeho vysneny placaty TV hraje hure nez na ty predesly.
uživatel
Chytrolin
03.01.2008, 21:07.12

@Milan C

Jasně máš na to svuj názor a Tobě se to líbí to je důležité.
Muj názor je že CZL a SL bohužel do slova ,,SUPER" má hodně daleko.A UPC a Digi Ty tomu říkáš že je to slušné já říkám že je to utrpení a trápení se..
Je to jenom velký to je vše !! Nemá to ostrost,detaily,hloubku prostě kompromis.
Je to jen muj názor neber my vážně R^
uživatel
pat
03.01.2008, 21:38.42

Kvalita

Také to potvrzuji.Co není HD tak na velké úhlopříčce je o ničem.
uživatel
lubin
03.01.2008, 21:39.20

Pánové - zatím tady nikdo nepřiznal, že i CRT TV mají chyby a kdo se dobře dívá tak mu to je jasný. Nehodnoťte "placaté" TV podle toho co je za obraz v obchodech, nebo někde na ne zrovna zdařené sestavě, špatně zapojené a třeba s nekvalitně nastavenou SAT soupravou. Běžte se podívat k někomu, komu to fakt super fachčí. A pozor tady už neplatí to České -" to je dobré" !!!!!
uživatel
CES
03.01.2008, 21:41.30

Milan C

Chcem sa Vas opytat ako Vam funguju karty Skylink a Gital na Vantage 7100 spolu.Mam openbox 820 a chcem ho vymenit.
Dakujem.
uživatel
trisk
03.01.2008, 21:45.55

@CES

tak nam dej adresu kam mame jit ..... zatim co jsem videl nebyla zadna slava.

Ano CRT maji sve mouchy, ale LCD/PLAZMA by mel byt technicky krok vpred .... ;)
uživatel
Chytrolin
03.01.2008, 21:59.23

adresa: Vladislav Rohr Palackého 1375 Rychnov nad Kněžnou 516 01 , tel : 6O3 112329, nejdřív poslat SMS.
uživatel
CES
03.01.2008, 22:52.36

To chytrolin

Potom poreferuj.
uživatel
Rasto
04.01.2008, 06:17.11

@trisk

Ako som písal, na Vantage 7100 ešte len čakám. Ale mám Vantage 121 aj 221 a tam funguje perfektne. Podľa referencií od dodávateľa resp.predajcu je to obdobne aj u 7100.
uživatel
Milan C
04.01.2008, 07:09.14

Asi se mi budete smát, ale pokud nemám dostatečný datový tok, stačí mi rozumě velká kvalitní LCD u které mohu sedět blíž... takže kdo nepotřebuje obrazovky velkých rozměrů a má málo místa, může mít kvalitní "malou" LCD a obraz je hezkej....
uživatel
kacenkin
04.01.2008, 07:53.13

@kacenkin

Ano !!! Ale to už je ustupek a kompromis o kterých píšu !!!
Aby to bylo hezké musím si koupit malou TV..
Aby se se na to dalo koukat musím koukat z dálky..
Aby se my to líbilo na DVD koukám na plazmu na UPC použiji CRT(šílenýb řešení)
Atd....
Znova závěr Plazma a LCD jsou na HD signál na nic jinýho.Vše ostaní je otřes,ustupek,obelhávání se,trápení,hledání kopromisu atd...
Přeju hlavně ostrý obraz...
I slavný HITACHI jsem viděl předevčírem 50 palců fotbal v SD kvalitě z SKY sport Italy byl ke zvrace**í.Žadné super hdmi kabely to nezachránili...
uživatel
pat
04.01.2008, 09:22.34

Pat, pokud nenapíšeš, který slavný Hitachi, vypadáš furt jako neznalý blbec.
Platí to o všech, co píšou slova plazma, LCD, výrobce, ale nenapíšou přesný typ. Například u Hitachi řada 5100 stojí a vždycky stála za veliký prd, a to je řada, která se v českých "odborných" obchodech typu Electroword jediná běžně vyskytovala.
Super HDMI kabely s věcí nemají vůbec nic společného. Už retardovanému Jeníčkovi jsem tady vysvětloval, že není lepší a horší HDMI kabel. Ty dráty se věcně liší jenom maximální přenosovou rychlostí. Ze satelitu, který vysílá i v HDTV pouhých 1080i, žádná jiná než nejnižší rychlost neleze. Drát nemůže nic zlepšit ani zhoršit.
Mimochodem pate, bylo by stejně (ba více) ke zvracení, kdybys měl obrazovku CRT téhož rozměru. Protože problém u fotbalu je komprese mpeg2. Nikoliv technologie zobrazování. Mpeg2 si neumí poradit dobře s obrazem s jednobarevným pozadím, kde je spousta malých pohybujících se předmětů různými směry a kamera u toho švenkuje ještě jiným dalším směrem. A to je skoro přesně fotbal. Aby tohle fungovalo v mpeg2, je potřeba opravdu veliký bitrate, jinak se kolem těch předmětů vytváří takové aury. Mpeg2!
Kdo nemá prachy, ať se kouká na CRT a DigiTV, to je služba pro sociálně slabé. Kdo má prachy, ať si koupí pořádnou plazmu 55" a více, připojí si k tomu HDTV přijímač, zaplatí si HDTV předplatné a kouká i na ten fotbal. BTW Sky Italy má HDTV kanály, neklame-li mne paměť?
Kromě toho může velmi elegrantně koukat na veškerá DVD, protože 576p je ke ke koukání taky prima - na to tady ti experti, co znají podobné televize akorát z návštěvy a z obchodu, kde závistí slintají, případně škodolibě se pošklebují pitomcům, co si koupí šmejdy.
Každopádně je to mnohem lepší koukání, než jakákoliv směšná minitelevize. Jenom je otázka, jestli na to kdo má, nebo musí spořit dva roky - pak to třeba nemá smysl tolik usilí věnovat jenom čumění na bednu. Ten přínos rozhodně není takový. Když má někdo plat 30000 Kč, tak by vůbec neměl o jakýchkoliv nákupech uvažovat. To, o čem píšu, stojí (TV+audio+sat+player) v průměrné kvalitě 200 kKč a nedá se to nijak obejít a spíše to bude stát o malinko více aplus k tomu tak 2-3kKč měsíčně na předplatné... Ale pak to rozhodně funguje krásně. Jestli to komu stojí za to nebo ne, je každého věc. Ale je veliká hloupost psát, že to nefunuje, a přitom na to akorát nemít. Nefunguje to za levno, to fakt ne.
uživatel
Antonín
04.01.2008, 10:20.32

Žiaľ musím naozaj súhlasiť. Pri veľkých zobrazovačoch naozaj platí za málo peňazí málo muziky.
uživatel
silverosbd
04.01.2008, 11:02.22

Antoníne měl jsem Tě vždy za arogantního frajera co si myslí že peníze má jenom on a nikdo už jiný ted tě mám ještě za blbe**ka.
I na tý tvojí super plazmě je fotbal v SD vysílání na zvracení a ani to nemusím vidět.Prostě to nefunguje.a kdyby jsi četl pozorně a nebyl jsi přitom vytočenej (živě tě vidím)..tak jsem se bavil a psal pouze o SD vysílání že stojí za prd a to stojí!!! HD Premiere,HD IT,HD SKY,HD Canal+ Scandid.atd.. Je samozřejmě jiná písnička to je jasné ale já psal o SD !!! a to je hnus !!!
A to že se to tobě líbí a je to Tvuj koníček a vrážíš do toho nesmyslné peníze nezamená že ostaní jsou chudáci a žebráci !!! to už jsem ti psal několikrát.Lidi sbírají kaktusy,plazy,známky,starožitnosti a jiné věci vráží do toho nemalé peníze ale určitě nebudou psát a těch co kaktusy nesbírají a koupí si jen kaktus za okno za 50kč že jsou chudáci a nemají na to..
Chovej se slušně nenadřazuj se nad lidi si obyčejná lůza jako 95 procent nás všech obyvatel to že máš drahou plazmu tě nestaví do role boháče....
A fotbal v SD kvalitě na ní máš na zvracení jako žebráci co mají palzmu za 30 tis.
uživatel
pat
04.01.2008, 11:23.15

@pat

Neviem, ale som asi starý slepý / neslušné slovo/, ale fotbal na plazme Panasonic 42 PV 70E je lepší ako na CRT 100 Hz 72 uhlopriečka.Ako som písal, mal som ich vedľa seba kým som CRT / 3 ročný/ nedal synovi.ˇHovorím o SD signále.Obchod a ich "kvalitné" pripojenie je na prd.Treba sa s tým doma pohrať, mať kvalitný sat prijímač s prepracovanými obrazovými SD obvodmi. A Vantage je na túto plazmu ako stvorený.
uživatel
Milan C
04.01.2008, 11:53.06

Antonio

ano mpeg2 MÁ JISTÉ PROBLÉMY S kostičkováním,při dynamickém obrazu.nicméně mám Thosibu(obyč.TV 55cm)s Goldenem8005 propojeno plnym scartem a např. ct4 sport.Nechci se chlubit,ale ten obraz mi připadá vysoce kvalitní.Když jsem viděl předváděčku HDred.tak rozdíl jsem i při vzdálenosti 2m od obrazu nezeznamenal.LCD do 20000kč sou šunky jako řemen oproti tomuto.V tom,že někdo umí pájet a číst si ze smart cadr v tom bohatství nevidim.Bohatství vidim ve slušnosti a né podcenovaním lidí co berou mín jak 30000 sorry
uživatel
cb21
04.01.2008, 12:20.19

@MilanC

ano je to Tvuj názor respektuju ho podstaný že se líbí Tobě.A jsi spokojenej.Mě to prostě v SD nelíbí a byl jsem Praze opravdu ve speciálkách kde Ti pustí ukážou ,,pomyšlení".I my bylo nabídnuto si palzmu zapujčit doma si ,,pohrát" a nastavit atd.. ani to nechci protože vím že fotbal v SD !! my hrát nebude tak jak chci.Tak se s tím nebudu tahat sem a tam...Na DVD nekoukám.
ale to už je muj problém.
Ale podstaný je že jsme slušný vzájemě a chováme se jako normální lidi.A je jedno kdo jaký má názor.
Přeju Ti at ti plazma dělá jen radost a jsi opravdu spokojenej.Cau
uživatel
pat
04.01.2008, 13:25.11

Neřekl bych, že podcěňuji kohokoliv, kromě hlupáků, což naprosto nesouvisí s majetkovými věcmi. Jenom vím, že za levné peníze to pořádně udělat nejde (a za drahé naopak jde). Utrácet převážnou většinu platu za čumění na bednu, považuji za nesmysl.
Vkládáte mi do pera svůj způsob uvažování a ten já prostě nemám.
BTW: Kdo kouká jedině na fotbal, tak skutečně nevyužije k ničemu velikou obrazovku. To je taky fakt. Dokonce to nemá smysl ani s objektivně zcela krásným obrazem v HD. Zážitek z fotbalu na 72 cm a 155 cm je docela podobný. To je lepší ušetřit za bednu a utratit ty peníze za cesty na stadióny.
Lístky do Švýcarska jsou pěkně mastné. (Myslím ty prakticky k mání, ne ty teoretické.)
uživatel
Antonín
04.01.2008, 15:10.24

@pat

Ďakujem,podobne.Tie posledné vety boli pekné. R^
uživatel
Milan C
04.01.2008, 16:07.51

@Antonine

Konečně jsi odpověděl normálně a musím s Tebou souhlasit konečně...I my skoro nepřímo naznačuješ že mě na ten fotbal stačí CRT i když bych strašně rád čučel taky na velkou ale já bych to opravdu nerozdýchal...
Mužu se tě zeptat jaký model Hitachi máš já se na ní někde kouknu jak to hraje.Tu co my prezentovali bohužel model ani velikost nevím ale myslím že to byla 50 placová.
Jen si pamatuju a to my prodavač neustále tloukl do hlavy a ukazoval že jde dálkovým ovládáním natáčet elektornicky plazmou na otočné noze.. :))
díky za případné info
uživatel
pat
04.01.2008, 16:25.15

No pánové, tady hodně píšete o HD kvalitě obrazu, u nás v RK je speciálka SONY - prodávaj už jen LCD, DVD a AUDIO. Na ty LCD TV ženou HD-DVD nebo "BLUERAY", ze SATU nic: no obraz je až,až super - neodpovídá skutečnosti, až přehnaně neskutečné, promiňte výraz "SUPER OMALOVÁNKA" nic proti gustu. Pro srounání : když dnes někde posloucháte muziku z CD,PC,...atd,na dýzách i doma,.... co myslíte, posloucháte ještě muziku nebo už umělí zvuk ?!?!? ZVUK!!! Tak to co u nás má ta SONY je už UMĚLINA. Doufám, že ze SATU bude HD OK.
uživatel
CES
04.01.2008, 18:21.38

55PD9700.
Důležité je to 9700 místo starší 5100.
Otočná noha je kravina povětšinou na nic. možná by někomu mohla pomoct, kdyby na to svítilo slunko, ale pochybuji. Já to používám akorát na to, abych se pohodlně dostal ke konektorům.
Fotbal v SD se ale dá sledovat pohodlně jenom tehdy, když je to aspoň v 720x576 a má to 5Mb/s. Já koukám na Premiere (SD, protože v HD hrají jenom bundesligu a ta mne moc nebere). Nic v UPC není, na čem by se fotbal dal hezky koukat. Sport1 je tak asi nejlepší, Galaxie je příšernost, nejen fotbal, ale cokoliv - třeba NHL.
Pro fotbal mpeg2 ovšem není vhodný - a nesouvisí to se zobrazením, je to blbě vždycky. Akorát na malé televizi to nevidíš tak moc. Na SkyUK HD hraje anglická liga. Z italské ligy a ze Španělska ovšem dobré obrázky nemám. SkyIt HD (pokud je) nemám, a na Digital+ je kvalita dost podobná s UPC.
Konečně jsi to normálně četl. Já si myslím stále totéž, protože s tím mám praktickou zkušenost.

2CES: reklamní omalovánky normální člověk prostě nesleduje. Není to k ničemu dobré. To umělé zobrazení není otázka televize, ale pitomých vstupních dat. Pitomých věcně, ne technicky. Pochop ovšem, že blbých lidí je 97 procent, takže je třeab dělat tržbu.
uživatel
Antonín
04.01.2008, 18:47.46

To Antonín

Tondo máš pravdu, i já to tak vidím. Když je řeč o tom fotbale,tak ok jsou Němci-live,v tom ostat.souhlas. Ale hokej teď WM 20 v ČR - mám obraz na plazmě jak na CRT a perfekt, až jsem překvapen.
uživatel
CES
04.01.2008, 19:10.15

@Antonine

Děkuju pěkně za vysvětlení !!!
super výpis pro mě...

Takhle to vydím i já když toho nejsem majitel..
Nastává my jako ,,fotbalistovi" co na to pořád kouká těžká doba..
Vůbec si nedovedu představit co koupím.
Dík za vyčerpávajíci odpoved
R^ R^
uživatel
pat
06.01.2008, 00:59.49

to Antonín

Zrovna v tom Electroworld (ne Electroword-jak píšeš ty) tu tvou TV vyprodávají za 70000Kč. Ale já furt říkám: plasma a LCD jedině na HDTV. Pěkně se to i rýmuje žejo?
uživatel
Standa2