Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.06.2007, 13:10.18

Obraz natáhlý do výšky

Dobrý den, včera mi namontovali DIGI TV, jsem tedy naprostý začátečník. Možná se zeptám pro vás na naprostou banalitu, ale opravdu bych to potřeboval vědět - o co jde: když mám zapnutou ČT1 nebo ČT2 a když se tam zrovna vysílá širokoúhlý program, tak mám celý obraz vytáhnutý do výšky (na např. Spektru ne). Když se na ten samý program podívám přes anténu, vše je OK, tedy nahoře i dole obrazovky je černý proužek. Ptám se - je to normální stav, je chyba v nastavení satelitu a nebo u mě ? Děkuji za případné odpovědi.
uživatel
sun
06.06.2007, 13:22.11

Obraz natáhlý do výšky

Důležité je co máš za TV. Taky musí být v přijímači nastaven tzv. Letterbox
uživatel
alda10
06.06.2007, 13:33.31

RE: Obraz natáhlý do výšky

TV - Panasonic TX-25AD2P. Na přijímači mám 3 volby - AUTO, LETTER BOX a STŘED - já mám nastaveno AUTO. Zkusím teda ten LETTER BOX, uvidíme.
uživatel
sun
06.06.2007, 13:38.28

re sun

Digi tv vysiela 16.9 uplny, Na terestrialnych vysielacoch je to nastavene na letter box, bud si to nastav na primaci alebo na telke na letter box caf.
uživatel
Pufo
06.06.2007, 15:41.04

Bordel DIGI TV

Na totéž jsem se dotazoval nedávno já. Problém je ten, že Digi Tv vysílá jen to, co příjde =zvenku=, tedy pokud se vysílá 16:9, je obraz natažený na výšku a ačkoliv samotný Humax od Digi umožňuje přepínat formát, přijímač na to nereaguje a jediná možnost je přepnout na TV do režimu 16:9. Je to asi stejný paskvil, jako vysílání Primy v sobotu ráno (Autosalon). Problém nastane v případě, že TV =neumí= přepínat do režimu 16:9, to potom nelze jinak, než koukat na =protáhlé ksichty= :-))
uživatel
PeVy
06.06.2007, 16:15.35

RE: Obraz natáhlý do výšky

Ještě by šlo si koupit současnější televizi.
uživatel
Antonín