Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.06.2007, 16:25.38

Slučovače, rozbočovače??!!

Mohl byste mi někdo poradit, zda v případě, že ze střechy jsou staženy z několika satelitů jednotlivé kabely, je možné je nějakým způsobem =spojit= a tím je přijímat na jednom satelitním přijímači?
Díky.
uživatel
EU08
06.06.2007, 16:28.02

RE: Slučovače, rozbočovače??!!

Z několika satelitních antén zřejmě myslíš. Na takové anténě je rovnou první díl přijímače - to co se jmenuje LNB, takže to není pasívní anténa. Proto jednoduché slučování jako u analogové pozemní televize možné není. Je potřeba aktivní přepínač, třeba diseqc nebo multiswitch, to už závisí na tom, oč přesně jde. Například kolik přijímačů má být v provozu.
uživatel
Antonín
06.06.2007, 16:38.58

No, já tomu moc nehovím, ale jeden satelitní přijímač je např. nasměrován na Astru, druhý na HotBird (každý má svůj talíř) a do bytu je možné nám svést kabel pouze jednoho z nich. A já bych samozřejmě chtěla programy z obou a hledám, zda je to možné.
Díky za trpělivost.
uživatel
EU08
06.06.2007, 18:55.09

slučovače

Toto lze vyřešit bud tak jak píše Antonín čili mezi obě paraboly zařadit diseq přepínač na jeho vstup zapojit obě antény(paraboly) a výstup jde již po jednom kabelu dosat. přijímače, nebo další varianta je použít puze jednu sat anténu a nainstalovat tzv. multifeed tj.2 konvertory které jsou přichyceny pomocí specielního držáku v ohnisku paraboly spolu s přepínačem diseq . Ovšem obě instalace vyžadují odborníka aby vše nastavil !
uživatel
MON
06.06.2007, 21:20.09

Proč je do bytu možné svést jenom jeden kabel? Do každého bytu jeden? Kolik je bytů a kolik parabol? Kolik LNB je na každé parabole? Nebo satelit budou mít jen dva byty - jeden Astru a druhý HB? Ono to asi bude jinak.
Ať je to tak nebo onak, stejně budeš potřebovat někoho, kdo tomu rozumí a realizuje to. Najdeš v nebližší satelitní prodejně nebo na webu.
uživatel
Antonín