Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
25.01.2008, 10:32.55

co by jste doporučily za satelit pro starsi lidi

bylo by to na česke a slovenske programy.
tedy ctečka CW a karta TaT.
spis nevim jaky prijmač koupit za rozumnou cenu, česke menu aby to melo hlavne.
ja mam treba Humax CRCI 5500+ a ten je pro mne jednoduchy.
montaz by provedla firma programy jsem uz schopny naladit sam.

Na kolik tak muze vyjit komplet vše?
parabola Al,přijmač,kabely,konvertory...
muj rozpočet je kolem 5-6 max.7tis.
dik za tipy
uživatel
tompr
25.01.2008, 10:50.02

tompr

Ťažká otázka lebo každý Ti poradí ten svoj čo má doma,
ja by som doporučil Openbox 810 ,ovládanie je naozaj veľmi jednoduché a zápisy na karty prechádzajú bezproblémovo,cenovo je tiež podľa Tvojej požiadavky ,s AL parabolou 80 a LNB 0,2 sa do tých 6.000,-CZK určite vôjdeš.
uživatel
dylan
25.01.2008, 11:00.15

RE: co by jste doporučily za satelit pro stars...

aj ja plánujem vymeniť Humax 5500 za openbox x 810 lebo ten Humax už reaguje len na jednu kartu Rv
uživatel
Jupi
25.01.2008, 11:11.42

absolutně nejednodušší obsluhu mají základní modely Technisat.Jednoduché a strohé menu,jeden favoritní seznam,velká písmena v menu,spolehlivý provoz,komunikace s kartami na výbornou.U seniorů se setkávam pouze s kladnými ohlasy.TECHNISAT - DigitS2,MF4S CC,Digit STR1.
uživatel
Saxon
25.01.2008, 11:27.07

Abslotutní souhlas, TechniSat je to pravé ořechové pro starší lidi, doporučuji (prodal a namontoval jsem cca 150 ks TechniSat Digit S2 a ani jedna reklamace!)
uživatel
Dejf
25.01.2008, 11:31.09

mně shořel jeden ze cca. stovky nainstalovaných.Omko příjímač zdarma opravilo a jede dál.
Servis v Omku je u těchto příjímačů příkladný.
uživatel
Saxon
25.01.2008, 11:47.17

Protože je to pro starší lidi tak v žádném případě STB bez licenc. CW!! Já starším lidem s úspěchem dodávám HUMAX CR Fox II. Perfektní EPG (velké písmena), přehledný a jednoduchý ovládač ........
uživatel
Zip
25.01.2008, 11:51.18

KOPIE MASCOMU NE,HUMAX CRYPTO ONE JE SUPER
uživatel
kuldan
25.01.2008, 12:01.19

doporucuji mascom je to solidni prijmac
uživatel
pepee
25.01.2008, 12:15.04

diky jeste se chci zeptat prodejcu urcite se da v prodejne pripojit a ukazat jak velikost pismen ci menu..doufam, pokud je to seriozni prodejce nemel by byt problem.TECHNISAT - DigitS2,MF4S CC,Digit STR1 jak je na tom s EPG? oproti HUMAX CR Fox II
zvlada čestinu ok?
mne treba Humax CRCI 5500+ nezvlada plne cestinu ale prelouskam to ale starsi lidi by se to to radsi vyprdly nez to louskat.
dik
uživatel
tompr
25.01.2008, 12:39.47

já bych ješte poznámku, co vidím u mojí matky, nejdůležitější je ovladač , pokud ten nebude jednoduchý tak starší člověk se sním pěkně nazlobí a satelitní příjmač je už vcelku jedno.
uživatel
v.h
25.01.2008, 12:42.42

TechniSat DigiPlus STR 1X má kompletní češtinu (české menu,českou diakritiku EPG,velký maticový display 128x64,originální 2 čtečky CW + 1 CI slot,možnost použití DiSEgC 1 a 1.2,aut aktualizace SW ze satelitu (ne pro ČR),aktualizace seznamu programu ISIPRO,přehledné menu a výborné ovládání.Jen dej pozor,někdo ještě doprodává tento přijímač v původní verzi bez českého menu.Od 12.12.2007 je již k dispozici s českým menu např.na Omku,TV Digitálně.
uživatel
Jaros
25.01.2008, 12:45.49

Ještě dodávám,že se vyrábí v Německu.
uživatel
Jaros
25.01.2008, 12:59.05

EPG u Technisatů je bezproblémový.České znaky - bez chyby.
Akorát ten display u STR1 se moc nepovedl.Čitelnost - z blízka ano,ale z větší vzdálenosti mají problemy i lidé s dobrým zrakem..../večer je efektní,za sluníčka na nic/
Nápis "Made in Germany" je velmi působivý,ale podstatnější je ten bezproblémový záruční i pozáruční servis!!Pro montážníky tedy určitě!!!
Jediné co u Technisatů postrádam je modulátor a to by u některých seniorů mohlo znamenat problém.....
uživatel
Saxon
25.01.2008, 13:10.13

Každý doporučuje co má doma. Dej na zkušené montážníky jako je Saxon, Dejf,Jaros. Technisaty mají na ovládání jednoduchý DO, vše se zobrazí na obrazovce, perfektní, jednoduché a české EPG atd.Příkladná starost o zákazníky v OMKU.Pokud k nim máš daleko, mají i internetový obchod.
uživatel
F123
25.01.2008, 14:56.27

JEDINĚ

Mascom 1110 crci.
uživatel
spyko
25.01.2008, 15:21.57

kuldan

Co to je kopie mascomu?
uživatel
sirda
25.01.2008, 15:37.09

Doporučuju Mascom 1110cr-ci nebo Homecast 3000CR. Daji se pořidit od 2500kč.Tyto přistroje jsou velice jednoduche maji minimalně 3-favoritni skupiny jednoduche ovladani a v me rodině je použivaji všichni nad 45let.Samozřejmě vyhodne stroje pro pasivni divaky.Karty Tat nebo Gital v nich pracuji spolehlivě. :8)
uživatel
Hetfild
25.01.2008, 16:22.33

jednoznačně doporučuji Technisat - spolehlivost - kvalita - jednoduchost - ovladač v pohodě - original Cryptoworks - sděláno v CCC... néééééééééé v Německu - jak již bylo napsáno, co setýče záručních a pozáručních oprav je firma OMKO 1
uživatel
louli
25.01.2008, 20:29.34

Kde je marže je i servis !

Osobně jsem odpůrcem technisatů
Nejjednodušší a stabilní je opravdu MASCOM 1100CR a má modulátor
Ale zkusil bych jim tam vpálit třeba 7318, ať se také starší lidé trochu pobaví :)))
uživatel
nori
25.01.2008, 22:28.02

nori

jsem trochu starší vlastním MASCOM1110CI, když tam dám 7318 tak čím to pobaví?
uživatel
DANIMI
26.01.2008, 07:36.35

Co všichni máte s technisatama?? Tyto stroje se mi nelíbí jak designově (plastová krabička je děsná) tak po stránce logičnosti položek v menu. Ovládání taky nic moc, ergonomie i uspořádání tlačítek. Co se týče made in germany - to si opravdu myslíte, že za ty prachy to dělají v německu?? Kravina!! V německu to možná jenom balí. Samozřejmě je do očí bijící, komu asi patří tento server, nebo kdo jej sponzoruje, stejný případ je strašný kanál CS Link - monopol Omka a Gitalu. Ať se jdou bodnout!!

Jsou lepší stroje, než Technisat !!! Humax, Homecast, Mascom, Kaon ......, ale i horší - Opentel, Strong ...

@Saxon, Jaros atd :

vemte někdy něco jiného než Technisat, VO ceny nabízí i jiné fa než Omko (asi nic jiného neznáte) a většinou vždy lepší a hlavně s lepším přístupem k odběrateli!! Poradím Vám - VO se zabývá Impexa, Antenex, Mascom, Schvaiger ...
Co se týče reklamací - většina fa je řeší výměnou a reklamace je vyřešena do 7 dnů!!

@ all

je jasné, že výběr je obrovský, a jak už bylo řečeno, každý vychvaluje to svoje. Tohle vlákno s Technisatama mi hnulo žlučí, proto jsem se rozepsal. Výběr je vždy na platícím budoucím majiteli a je smutné, že u Saxon, Jaros apd nemá zákazník na výběr !!
uživatel
Zip
26.01.2008, 15:30.25

zip

Já montuju Technisaty,Topfieldy,Openboxy a i jiné.Nemontuju sráče jako Mascom,Ferguson,Opticum,Strong atd.S Omkem mam dobré zkušenosti,stejně tak s Olmi a Ivem.Že Ti hlo tohle vlákno žlučí, je mi u (nevhodné slovo)e!Antenex mi nepřipadá solidní.
Je mi jedno kde se Technisaty vyrábí,ale přesto se vyrábí v Německu.CS link TV je zajímavý program minimálně pro polovinu zdejších čtenářů/občas si přečti dotazy/.Já zase nemam rád kok..y,kteří akorát kritizuju a závidí.
uživatel
Saxon
26.01.2008, 15:37.52

zip

Já jsem tu nikde netvrdil,že jsou Technisaty nejlepší stroje na světě.Otázka zněla co nejlépe pro staré lidi,tak jsem uvedl
svůj naázor,svou zkušenost,uvedl jsem co se mi na nich líbí,co u nich postrádam.Pokud bude chtít zákazník satelit s vibrátorem,tak mu ho namontuju a mladé zákaznici klidně i nainstaluju,či doporučim jiné vhodné a vhodnější nářadí...
uživatel
Saxon
26.01.2008, 21:12.03

To: Zip

Plně se ztotožňuji se Saxonem.Nikdo tady netvrdí,že Technisaty jsou nejlepší přijímače.Pouze zde uvádíme naše zkušenosti s těmito přístroji a snažíme se odpovědět na zde položené dotazy.Odpovědi jsou určeny pro Tompra.Nevím proč takto reaguješ,takto svou odpovědí nikomu nepomůžeš,pouze vkládáš zbytečná vlákna do diskuze.
uživatel
Jaros
27.01.2008, 06:35.18

@Saxon, Jaros

Ovšem Vaše odpovědi vyzněly tak, že nic lepšího není než Technisaty. Taky uvádění Omka na těchto diskusích je do očí bijící, jsou lepší dodavatelé a vyhledání prodejce bych přenechal na tázajícím se, jsou tu reklamy, tak ať se snaží!!
Co kdo montuje je samozřejmě jeho věc, v tomto vláknu dominovaly Vaše přístroje, tak jsem jen uvedl možné alternativy.
Pro mě je na prvním místě podpora setting editoru, kvalitní konstrukce, podpora ze strany výrobce (aktualizace FW), protože dokonalý přístroj neexistuje ....
Pokud jsem Vám hnul žlučí svou odpovědí, nebylo to myšleno špatně! Tak Čau, ať se daří.

PS: Saxon
Ty sprosté slova byly míněny osobně? :(((
uživatel
Zip
27.01.2008, 11:16.28

zip

ne, nebyli.Akorát se mě to dotklo.
Budu mít nějaký osobní prospěch,když tu budu záměrně propagovat Technisat či Omko.....
Zdravím,S.
uživatel
Saxon
27.01.2008, 18:39.45

Saxon

proti těm verglům,které zde propaguješ je Mascom1110 zlatý přístroj.
uživatel
spyko
27.01.2008, 18:49.11

je mi smutno z takovýchto výkřiků do tmy.....
uživatel
Saxon