Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.02.2008, 14:23.42

Jak ochránit sat. přijímač a plazmu ?

Jde o ochranu ze sítě 230 v -použít belkin nebo apc ?Je rozdíl jestli"jednozásuvkovou ochranu a roztrojku " nebo vícezásuvkovou ochranu ???Dík za názory Všem.
uživatel
bony
05.02.2008, 15:38.50

RE: Jak ochránit sat. přijímač a plazmu ?

Asi tak.
Nevím jak to vypadá na konkrétním místě.
Nicméně třeba u panelákového bytu s jednofázovým elektroměrem (jednofázovým hlavním jističem) jsem dával:
Do rozvaděče v bytě - 1x jiskřiště (B) + 1x vyměnitelný varistor (C)
Do bytu rozmístil zásuvky s varistorem (D) tak, aby byla zachována alespoň základní zásada o ,,ochraně,, 5m na každou stranu.

Všem přítomným odborníkům se omlouvám za značně zjednodušený výklad.
Nehodlám to tady již nikterak rozvíjet.
Nehodlám ani komentovat různé ochranné ,,rozpětky,,......

Hezký den
mirasat
uživatel
mirasat
05.02.2008, 16:59.48

No, ono ani neni moc co dodat, snad jen ze pokud nejsou ty ochrany B,C nema extra velky vyznam samotna ochrana D.
uživatel
J a
05.02.2008, 17:17.47

saltek dělá zkooridinovanou ochranu B+C v jednom přístroji
uživatel
markriz
05.02.2008, 18:04.32

Každopádně chce to používát přepěťovou ochranu 24O V + k tomu mám ochranu na vstup 75 ohmu na anténu - doporučuji.
Typ nepíšu nemám krabičku.
uživatel
CES
06.02.2008, 09:35.07

Nejlepší ochrana je koupit přístroj s pětiletou zárukou a případně uzavřít vhodné pojištění. Ony ty B,C,D jsou hezké, ale situace, proti kterým chrání vzniknou málokdy tak, aby nebyly kryty nějakým jiným pojištěním. Naopak vznikají situace, proti kterým to ve skutečnosti nechrání.
Jenom názor staříka. Nedělejte si proto vrásky, Kdo chce vezme si poučení, kdo nechce, netrapte se, nainstalujte B,C,D, já se taky netrápím.
uživatel
Antonín
06.02.2008, 09:41.32

antoníne,pokud ti elektroniku odpráskne el.výboj,tak Ti to nikdo na záruku neopraví.V tomto bych raději volil pojištění domácnosti.
uživatel
Saxon