| 07.02.2008, 09:13.05 | |
TOPFIELD TF7700HSCI,zkušenostiPřijímač je skoro rok na trhu,došlo k nějakým zlepšením,zajímá mě,zda je příjem přes SCART lepší,než u běžných přijímačů(v někt.foru jsm to četl).Budou nějaké změny v sw,nebo se vyplatí počkat spíše na nějakou novou versi (bez nahrávání)?. |
![]() PEHU |
| 07.02.2008, 13:19.55 | |
RE: TOPFIELD TF7700HSCI,zkušenostiKvalita obrazu v 1920*1080i na HDMI(nic jiného stejně nemá smysl) je špičková,takže tady není co zlepšovat.Z konektoru SCART jde stejná "kvalita" obrazu jako ve slušném SD receiveru(dáno omezením 720*576). |
![]() táhlovej |
| 07.02.2008, 17:47.59 | |
Topfield 7700Na ofic. stránkách Topf. sice slibují že bude brzi fw s pvr funkcí ale nic se zatím neobjevilo, poslední verze fw je 10064 ale i u ní ještě nefunguje autom. nastavení formátu obrazu.Jinak jsem spokojen zejména s hd zobrazením přes HDMI na full hd tv. |
![]() MONY |
| 07.02.2008, 19:04.00 | |
MONY:Nějak nerozumím tomu automatickému nastavení formátu obrazu.Po HDMI aspon u mne přepíná TV vše,pokud je vysílán příznak.Pokud není je to 4:3.A to i u CS LINK a UPC. |
![]() hobo |
| 07.02.2008, 19:29.15 | |
Topfield 7700Cituji výsledek testu v sat. magazínu č7 2007"Pro tv s obrazovkou16/9 není možné nastavit jakým způsobem zobrazovat pořady v obr. formátu4:3- vždy dojde k roztažení na celou šířku obrazovky(deformace obrazu). Samozřejmě u tv si to můžu upravit jak chci.) |
![]() MONY |
| 07.02.2008, 19:42.39 | |
MONY:Jo tak to jo,ale to je aspon pro mne triviální záležitost.kterou mám stejně na TV nastavenou na režim Panorama,nějak mi nesedí koukat na černé pruhy po stranách,byt nedeformovaného obrazu.Proč dělat z uhlopříčky 106cm něco jako 55. |
![]() hobo |
| 07.02.2008, 21:12.49 | |
Topfield 7700Tento přijímač je vydáván za vlajkovou loď receiverů této značky bez PVR.Podle všeho ale ani za téměř rok se nezbavil všech původních neduhů.Je to asi také tím,že firmy neustále chrlí nové výrobky a pak nestačí pokračovat v podpoře stávajících.Mně šlo hlavně o přístroj,který by zlepšil i příjem na SCART,protože si zatím nehodlám pořídit TV s vyšším rozlišením(příjdou velké změny).Jsem přesvědčen,že nějaký receiver to dnes umí zde zlepšit(zřejmě nějaká forma upscalingu),ovšem nemohu to zpětně dohleedat).Protože budou velké změny a novinky i v receiverech(čipy druhé generace a...),asi to celé nechám nějakou dobu stát.Stejně zatím podpora vysílání HDTV je zatím mizivá. |
![]() PEHU |
| 07.02.2008, 23:28.16 | |
PEHUproč řešíš SCART?Kup si ho, nahrej poslední sw a pak ze sebe dělej chytrého.SD obraz se v posledním sw přes HDMI podstatně zlepšíl včetně přepínání poměru stran.Tak si ho nech stát včetně jeho neduhů, když nemáš na televizi, která to umí, abys to zjistil. :))) :))) :))) |
![]() RAFI007 |
| 08.02.2008, 03:28.27 | |
RAFJseš úplně vedle,nemám důvod si můj vysoce kvalitní TV měnit kvůli HDTV za nějaké plasmy,nebo LCD.Není to ani přímo otázka peněz,člověk si musí počkat na nějaký větší zlom v technice,nelze reagovat na kdejaký pokus trhu.Topfield mě zatím zklamal a počkám si,jak se vše vyvine.Na nějaké kecy od věci nejsem zvědav! |
![]() PEHU |