Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
07.02.2008, 18:10.18

opět nulový bod

omlouvám se, že se stále ptám, ale měl jsem nulový bod 19,2 , dnes mi poradili v prodejně se satelitní technikoou , ze pro jižní Čechy ( konkrétně ČB ) je nulový bod na 13 stupních - Hotbird - naladil jsem ho tedy na Hotbird, ale Digi TV mám třeba pouze 35 procent, včera jsem měl 78 procent, když jsem měl nulový bod cca. na 19cce. ikdyž jsem pak dával nulový bod zpátky na 19ku , Digi TV jsem měl jen kolem 20ti procent - nemohl jsem se trefit a vůbec nechápu, jak jsem mohl včera dosáhnout 87 procent Digi TV, Astru 19,2 jsem však měl asi jen 72 procent.. Všechny satelity, pokud mám vše dobře nastavené by měly mít alespoŇ 70-90 procent, či se mýlím? nulový bod mám pro jižní Čechy nastavit tedy kam? děkuji. neporadíte jinak jak dosáhnout na Digi TV lepší kvality signálu, když budu mít nulový bod na 13 či 19? sám vím, že Digi TV na 1cce není tak výkonný... děkuji
uživatel
someday
07.02.2008, 18:20.56

RE: opět nulový bod

je zbytečné tady opisovat pořád stejný postup.
Ten postup nastavení funguje a je ověřený.
Ty ho musíš pouze ve všech bodech dodržet.
Pokud to někde ošidíš, tak budeš mít horší signál a nebo žádný signál.
Pokud budeš řešit konkrétní problém, tak sem napiš.
Nevím ale jak ti můžeme pomoci s tímto.
Buď to nainstaluješ znovu a správně a nebo to zadáš firmě.
uživatel
colombo
07.02.2008, 18:26.47

to chápu, mně jde jen o ten nulový bod o nic víc
uživatel
someday
07.02.2008, 18:38.16

Nulový bod si přesně určíš třeba podle www.mapy.cz
tam si najdeš svoje město (bydliště), pak stiskneš tlačítko GPS a u ukazatele myši se ti objeví dvě čísla. Druhé číslo je pro tebe důležité (je to např. 14°29minut) to znamená že tvůj nulový bod je 14°29minut a protože na této pozici žádná družice není, musíš ladit podle nejbližší. Tou družicí je Hotbird 13°E.
uživatel
colombo
07.02.2008, 19:54.00

Nulovy bod je vtedy ked mas parabolu nastavenu presne na zemepisny JUH. Motor musi byt nastaveny na 0° - AZIMUT.
uživatel
x-ray
07.02.2008, 20:04.52

Řekni Saxonovi nebo Mirasatovi jsou z ČB.
uživatel
poky1
07.02.2008, 20:14.36

premeraj poriadne či máš drřiak na parabole kolmo zo všetkých strán,lebo ak nie čím ďalej od nulového bodu půjdeš bude sa parabola odkláňať od orb.dráhy alebo ju pretne len na niektorom mieste,ak je to dobre nastavené musí orbit kopírovať.
uživatel
ddd
07.02.2008, 21:02.48

skus

16E......ČB-14,50E...-..49,00N,azimut 178ˇ,elev.-33,76... :)
uživatel
mat
08.02.2008, 02:59.19

Dyt je to tak jednoduché. Nulový bod vypočítá přijímač na zakladě vámi zadaných souřadnic. tzn. manuelně motor na vlastní stupnici natočit na nulu. Smontovat parabolu + motor tak aby LNB se pomyslne protínalo v jedné přímce s 0 na stupnici motoru.Přijímač nastavit na usals,zadat vaši zem. šířku,délku dále v přijímači zvolit družici je jedno jakou,potvrdíte ok a přijímač sám natočí motor na váš nulový bod. Ted už jen lovíte s tímto smontovaným kompletem signál na vámi předem definované družici.
uživatel
miravopi
09.02.2008, 19:16.44

miravopi

priatel nastavoval si parabolu ? myslíš že príjmač má aj ruky na nastavenie paraboly do nulovej polohy.
uživatel
ddd