| 08.02.2008, 14:41.34 | |
humax ci-5100 a cs linkZdravím všechny, kteří sem zavítali,mám doma "dědečka" Humax ci-5100 z r. 2000, jehož prostřednictvím přijímám mj. i vysílání platformy CS Link. K dekódování používám CI modul SCM Cryptoworks z r. 2006, společně s kartou od Gitalu. Při příjmu přitom dochází ke sporadickým výpadkům signálu doprovázeným standardní hláškou o jeho nedostupnosti. Tyto výpadky trvají pouze několik vteřin, výjimečně až 1 min., přičemž k nim dojde v průměru jedenkrát za 1 hodinu provozu. Tento nedostatek přitom vzniká při příjmu libovolného z českých programů, bez ohledu na frekvenci. Postupně jsem jako příčiny těchto poruch vyloučil Disecq (vyměněn) i gitalku (zkoušel jsem i kartu T&T se shodnými výsledky), z čehož lze dovodit, že chyba je buď v samotném přijímači ve smyslu jeho spolupráce s modulem Cryptoworks (nekódované kanály nevypadnou nikdy) a nebo v uvedeném modulu. Pokud někdo stejný modul popř. i stejný satelitní přijímač k příjmu CS Linku nebo i jiných kódovaných programů používá, byl bych rád, kdyby se se mnou podělil o svůj názor na přičinu problému a s návrhy na možné řešení (mám "dědečka" rád a nerad bych se s ním rozloučil). Díky za každý vážně míněný příspěvek. |
![]() civlad |
| 08.02.2008, 21:46.13 | |
RE: humax ci-5100 a cs linkak mas moznost niekde zapozicat modul cryptoworks- irdeto od mascomu, ten sa mi javi lepsie. u humaxov vypadavanie modulov bolo bezne. u tohto modulu ide stahovat novsia verzia. |
![]() satan |
| 09.02.2008, 13:49.13 | |
re:RE: humax ci-5100 a cs linkDíky za příspěvek, moc mě ale nepotěšil :-(. Modul od Mascomu nemám k dispozici, snad modul od Philipsu. |
![]() civlad |