Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.02.2008, 15:10.33

Sprostí prodejci UPC

Po třech týdnech jsem přijel na návštěvu k rodičům manželky a nevěřil jsem vlastním očím.Na domě na spadnutí satelit UPC.Oba mají důchod 7000kč,musíme jim finančně vypomáhat a satelit do baráku?Dozvěděl jsem se že,agent UPC tvrdil že za 2 měsíce končí vysílání analogu z Ještědu!!!Tedy jediná možnost příjmu je satelit UPC za 700kč měsíčně.Nejen takové hnusné jednání ale museli zbytečně koupit novou televizi proto že reciever UPC nemá modulátor.Co vy na tyto ůžasné praktiky říkáte?
uživatel
jito
10.02.2008, 16:02.02

RE: Sprostí prodejci UPC

No, hruza. Bohuzel to vrha spatne svetlo na UPC. Na druhe strane muzou smlouvu vypovedet a to hned a min. proto, ze pri podpisu byli uvedeni v omyl (a vypovedni lhuta je i bez toho 1mesic). Take jsem zaznamenal podobne navstevy v nekterych obcich.
uživatel
J a
10.02.2008, 16:20.07

@jito

no ja bych to videl tak ze tchan ctel videt nejake mlade pipky na husler tv tak se nechal ukecat.
himl hergot kdyz neco nechcu tak mi to nenamluvi ani 300 agentu, a nehraj tu na nas divadilko se socialnima kecama.
a co se toho tyce jsou phillipsy cerne ktere maji modulator a taky uz min 150 let se delaji telky se scart nebo cinch ext vstupama a navic jen hnub neinvestuje do rodicu svi zeny, taka moderni crt telka je u nas v tescu za 3 litry,
uživatel
Vlado Fogo
10.02.2008, 18:33.44

Súhlasim s Vladom.
uživatel
letas
10.02.2008, 19:44.09

Sprostí prodejci UPC

Souhlasím s nározem VLADA a když to jsou tvoje rodiče,nebo manželčiny tak se ukaž,třeba tu platbu vem na sebe,nebo to vypověď a udělej jim obyčejný dig.SAT.card ASTRA3 23,5 Zaplať jim to namontuj,ať se starouši ke konci života mají lépe.Já jsem to takhle svým rodičům kterým je 80 let/rodiče manželky/ udělal.Tak se snaž.
uživatel
hery
10.02.2008, 19:45.25

Konečně se ozval prodejce UPC.Chci vás vidět až vám bude 70 let,jak budete chytrý!A ten DSR 4101 nemá modulátor.Proč kupovat novou televizi,když stará funguje.
uživatel
jito
10.02.2008, 19:50.08

jito

Nejsem žádný UPC agent,je mi 60 let a živím se běžně jsem technik,ale vím jak se mám ke svým rodičům chovat.Ty bys nejraději podle toho co píšeš byl rád kdyby si ten barák už mohl prodat viď........,takovýto mám strašně rád ty bych nejraději nak...
uživatel
hery
10.02.2008, 19:53.56

je to sprostota a ještě větší ty kecy tady těch prodejců UPC
uživatel
carleone
10.02.2008, 19:58.15

Zajímavé reakce.Zatím se řeší jen to,kdo na co má a ne to jakým způsobem se vtírá UPC.Nejsem tak blbej,abych nevěděl že za 5000kč mám komplet na Czechlink.Ale takhle si vymýšlet je sprosté.Nebo si Heri taky vymýšlí aby měl kšeft?
uživatel
jito
10.02.2008, 20:04.00

jito

Dělám sat.příjmy jako koníček,mimo svoje zaměstnání na stavbách v celé ČR,že mě to baví a pomohl jsem rodičům,kde byl poměrně špatný signál za to se nestydím,vždyť moje děti mi pomohou taky,aspoň si maslím že jsem je tak vychoval je jim už taky 34 let.U nás to v rodině takhle chodí,víc Ti k tomu už nebudu psát.To že jsou agenti vtíraví to máš pravdu,tak to vypovězte,ať si to odvezou a něco těm Vaším rodičům udělejte,a zbytečně tady nedělejte rozruch.
uživatel
hery
10.02.2008, 20:20.12

jito:

Hlavně ty tvoje blekoty vůbec nejsou ničím podložené a klidně sis je jako agent Digi mohl vymyslet ;P
uživatel
technikTKR
10.02.2008, 21:55.11

Ono mít příjem pro dva lidi 14000kč každý měsíc není ani tak špatné na to,aby jsi jim musel finančně vypomáhat.Starší lidé mají menší finanční nároky než mladé rodiny.
Se stejným nebo menším příjmem žijí v ČR rodiny se 2 dětmi,kdy žena je na mateřské a pracuje jen manžel a byt mají pronajatý.Nemají vlastní domek byť na rozpadnutí a musí tedy počítat v rozpočtu i s nájmem.
Tak nám tu neplač a jestli jim pomáháš jak říkáš,tak to buď plať a nebo zruš...Takové výlevy citů tu myslím nikoho na technickém fóru moc nezajímají.
uživatel
Fero Ch
10.02.2008, 22:19.07

Lidské jednání

u agentů upc?Prachy chcou měsic dopředu,jinak vyhrožují a ještě nedodržují smlouvu.Poštvi na ně ČOIku,je to banda.
uživatel
spyko
11.02.2008, 02:52.56

Ať je jim kolik chce,pokud jsou svéprávní,tak za svoje rozhodnutí mají zodpovědnost sami,buď jsou pro a platí a nebo daJÍ VÝPOVĚĎ A NEBREČÍ,ŽE PODEPSALI smlouvu z vlastní blbosti,ať jim je kolik chce,jejich blbost.V každém věku se musíme učit a přispůsobovat nástrahám života,je to smutná realita,ale nic jiného nám nezbývá.
uživatel
pierrepetr
11.02.2008, 02:58.37

A ještě něco ,pokud jste ve spojení a máte k sobě důvěru,mohli taky zvednout telefon a poradit se s tebou,dobře vám tak,to jste rodina?To vám přeju,vaše blbost.
uživatel
pierrepetr
11.02.2008, 08:18.49

No te prsk :) Tak ti nevim, jestli jsou tvoji rodice tak stari nebo tak manipulativni, ale neco si nechat vnutit jen proto ze to nekdo tvrdi bez toho, aby jim k tomu neco dal precist nevim nevim! Mim rodicum je obema uz hodne pres 60 a takovyhle zprominutim "blbouny" by si do baraku nepustili. Je teda fakt ze Sat uz maji pres 4 roky, takze nejakou Digitalizaci neresi.
Dalsi vec nac kupovat novou TV, kdyz existuji modulatory mimochodem co tu popisujes tak bych rek ze by stacil monofoni modulator kterej sezenes do 300 nebo nejaky postarsi video !
Dalsi vec ktera tu uz byla zmina je to ze pokud nejs spokojeny se sluzbami UPC (je mm z jisty duvodu jen UPC a CL ale to jsme nepatri), tak to normlne vypovezte lhute je mesic. Dalsi vec na UPC lince si je mozne stezovat na dealara UPC ja to nikdy nepotrboval, ale vim o kamradovi ktery si takhle stezoval a deler se mu radsi oklikou vyhyba. Vesmes to neni vec UPC jako takove, ale deleru a jejich mravniho kodexu, toho jake maji techniky a podobne!
uživatel
linuxik
11.02.2008, 09:58.18

RE:Sprostí prodejci UPC

No pánové myslím že zase tak ostří na něj být nemůžeme.On se nás jen ptal na názor na praktiky UPC.Nic víc,nic míň.Že se tohle občas starším lidem stává je přece celkem normální a to nejen v sat.technice.Prostě podepíšou nějakou kupní smlouvu na cokoli aniž o tom něco vědí.Búhví co budem v jejich věku vyvádět zase my.Já bych ti doporučil jednoznačně smlouvu vypovědět,UPC zrušit a jak píšou ostatní namontovat jim obyčejný komplet na CS-Link.A uvidíš,že pak budou úplně spokojeni.O bandě jménem UPC si taky myslím svoje,ale to nemá cenu tady rozebírat.
uživatel
BIDLO
11.02.2008, 10:01.29

@jito

Stálo ti to za to? Copak jsi opravdu nečekal, že jediné čeho ti zde dostane, budou škodolibé kecy?
uživatel
Radek
11.02.2008, 16:53.45

Běžná praxe prodejcu D2D

To, co zde popisuje "jito" je běžná praxe prodejců z firem, které pro UPC sjednávají klienty. Běžně mají v patách montéra, který sjednanou smlouvu vzápětí zrealizuje. Bohužel, spousta starých lidí je důvěřivá a té pohádce snadno uvěří. UPC jsem několiktát na tento způsob prodeje upozorňoval, avšak řešit to nehodlá (proč by také mělo, že?). Smlouvu je možné okamžitě vypovědět (nebyla uzavřena v kamenné provozovně) a zařízení odevzdat v servisním místě. UPC takto vypovězené smlouvy akceptuje. Technikovi TKR musím potvrdit, že toto se běžně děje a "prodejci" umí použít i težší kalibr. Sám jsem se s jejich školením setkal a bylo to smutné. A pierrepetrovi přeji, aby byl vždy i ve vysokém věku dostatečně mentálně svěží a aby nikdy nenaletěl. Pokud jsem to dobře pochopil, tak prodejci uvedli kupujícího vědomě a úmyslně v omyl....
uživatel
Bloud
11.02.2008, 22:26.27

Bloud

i starej a mentálně zaostalý člověk má děti nebo sousedy nebo kamarády,pokud je svéprávný,tak to asi nebude s tím zdravotním stavem tak zlé,ale synek stojí za h.vno,když své rodiče nepoučí o nástrahách dnešní doby
uživatel
pierrepetr
12.02.2008, 07:20.15

pierrepetr

Vůle vaše, pane veliteli, vůle vaše... :-) Sofistikovaný systém UPC nedává šanci pro nějaké konzultace - prodejce a technik se potkávají ve dveřích. Tak prý to je správné a tak to má být....
uživatel
Bloud