| 10.02.2008, 17:46.15 | |
Formát obrazu na LCD a na PLAZMOVÉ TV -všiml jsem si,že na každé 16:9 obrazovce, ať je to plazma nebo LCD,je nahoře i dole černý pruh min.5 cm..Ptám se,na co je mi nová televize za tolik peněz,když výsledný obraz je stejně proužek přes polovinu obrazovky,druhá pulka,rozdělená na 1/4 je černá.Když dám formát 4:3, je výsledke zdeformované hlavy...dá se ten obraz nějak vyladit,nebo je to nemoc všech nových TV formátů? |
![]() Piller |
| 10.02.2008, 17:49.45 | |
RE: Formát obrazu na LCD a na PLAZMOVÉ TV -Ja mám LCD a obraz je v poriadku. |
![]() PopoDag |
| 10.02.2008, 17:53.39 | |
Piller:Záleží na tom, v jakém formátu je daný film/pořad pořízen. Pokud je to např. 2,35:1 tak je jasné, že tam ty pruhy budou vždy (to bys musel jít do kina, abys viděl jenom čistě obraz). |
![]() technikTKR |
| 10.02.2008, 18:08.58 | |
RE: Formát obrazu na LCD a na PLAZMOVÉ TV -Nevím jak ostatní, ale poslední plazmové Panasonici mají automatiku a načtou na celou obrazovku a ok. |
![]() CES |
| 10.02.2008, 18:10.26 | |
formát obrazuu většiny takových televizí je možné vybrat z různých úprav, tak aby obraz vypadal co nejlépe.V tomto směru hodnotím jako nejlepší Panasonic kde tyto změny jdou jedním talčítkem |
![]() jona |
| 10.02.2008, 18:17.00 | |
formát obrazutak, tak môžem potvrdiť plazma Panasonic Viera cez automatiku je to Ok. |
![]() dusanm |
| 10.02.2008, 18:48.49 | |
formát obrazuNavím,ale upravovat automatikou např.film na DVD který je ve formátu 2,35:1 je dost neštastné,to je vlastně ZOOM.TV reaguje na černé pruhy a obraz je vlastně proporčně znehodnocen.Pokud se pletu tak mne opravte. |
![]() hobo |
| 10.02.2008, 18:54.05 | |
RE: Formát obrazu na LCD a na PLAZMOVÉ TV -Sony Bravia LCD a taky uplne normalne R^ |
![]() kos |
| 10.02.2008, 20:38.28 | |
RE: Formát obrazu na LCD a na PLAZMOVÉ TV -hobo: Není to tak jak píšeš. U Panasonicu máš asi 8 možností režimu obrazu. Volba automatika se nejlépe využije u pořadu vysílaném 4:3, kdy ti upraví tento obraz na celou obrazovku, bez toho aby ořezal horní a dolní část a při tom ve středu obrazu zůstane kruh kruhem, hlasatelé nejsou roztažení. Mírné roztažení je při usilovném sledování možno zjistit po stranách obrazu. V případě, že přijde obraz ve formátu 16:9 není obraz nijak upravován. Když si přepnež na možnost 4:3, tak samozřejmě jsou pruhy po stranách, ale v okamžiku, kdy přijde 16:9 se autamaticky na obrazovce zobrazí obraz v tomto formátu. Mimo jiné tam máš možnost zvolit přímo 16:9, kde potom ale jsou pořady ve formátu 4:3 zkreslené. Funkce Automatika je vynikající funkce a myslím, že většina majitelů televizoru Panasonic ji používá nejčastěji.Má tuto funkci i jiný TV? Ještě dodávám, že přepínání do různých funkcí je jednoduché jedním tlačítkem. |
![]() F123 |
| 10.02.2008, 21:18.33 | |
F123Jo to všechno chápu.Prodal sem nedávno LCD Panasonik.která funkci auto měla.Nevím jak poslední modely at už PLAZMY či LCD této značky mají tuto funkci zdokonalenu,ale u té mojí cca 2 roky staré LCD to nebylo nic moc.Rozhodně kruh uprostřed nebyl kruhem a postavy byly také roztaženy.Ale já sem reagoval na to,že při sledování DVD v mnou uvedeném formátu to přeci nelze nijak upravovat a je žádoucí film sledovat s pruhy nahoře a dole.Takže pokud tam máš funkci AUTO a sleduješ DVD ve formátu 2,35:1 má obraz tyto pruhy zachovány?Potom je to v pořádku. |
![]() hobo |
| 10.02.2008, 21:23.40 | |
RE: Formát obrazu na LCD a na PLAZMOVÉ TV -Omlouvám se všem, co si přečetli můj předchozí příspěvek. Prosím, zamněňte všechna slova "automatický, automatika atd." slovem STŘED. Samozřejmě funkce automaticky u Panasonicu existuje,ale v mém příspěvku jsem popisoval funkci střed. Děkuji. |
![]() F123 |
| 10.02.2008, 21:42.29 | |
RE: Formát obrazu na LCD a na PLAZMOVÉ TV -No pokud chcete sledovat film 2,35:1, a nemít ani elipsové kruhy ani zoom, take jediná možnost je vyrobit televizi 2,35:1. Nebo si vybrat nejbližší možný vyráběný rozměr, a to je 16:9. |
![]() Antonín |
| 10.02.2008, 22:29.37 | |
RE: Formát obrazu na LCD a na PLAZMOVÉ TV -Ano, ve funkci Auto zůstanou pruhy nahoře i dole zachovány, pokud do Tv přijde signál v tebou uváděném formátu. Při funkci Střed nikoliv. Jak jsem psal je zde asi 8 možností, mezi nimi i ta která zobrazuje to, jaký signál dostane, to znamená bez úpravy. Pokud jsi měl LCD Panasonic Viera,koupený před dvěma lety (byla tuším novinka r.2006)tak tu TV znám. Před vánoci 2006 si ji zakoupil švagr, který je na toto antitalent, takže jsem mu musel dle návodu vše vysvětlit, tak tě ujišťuji, že u nových panasonicu je to úplně jinak - lepší.(Tedy mohu mluvit pouze o nových plazmách, u nových LCD nevím. |
![]() F123 |
| 11.02.2008, 16:01.10 | |
RE: Formát obrazu na LCD a na PLAZMOVÉ TV -Formát 4:3 pokud je vysílaný a zobrazuje ho televizor 16:9 a automatika z toho udělá 16:9 tak to je prostě roztažený tak že obraz je degradován. Jen formát 1,66:1 zobrazí televizor 16:9 korektně na celou plochu obrazovky. |
![]() Standa2 |