| 23.03.2008, 16:03.43 | |
Datový tok dá se někde zjistit?Nazdar všichni!Dá se někde zjistit datový tok mám Vantage 221 combo na tom jde pouze rozlišení obrazovky,ale třeba na sky star je to někde?Děkuji všem |
![]() dastr |
| 23.03.2008, 16:16.01 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?pokud si dobře pamatuji,tak datový dok můžeš zjistit v programu ProgDVB,se kterým si SS2 jistě dobře rozumí..... |
![]() Saxon |
| 23.03.2008, 16:54.43 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?Některé verze ProgDVB to neukazují.Už kdysi jsem psal, že jediný opravdu vypovídající způsob jsou dlouhodbější průměry - pokud to měřidlo umí, pak je to ok, co já vím, tak všechny ukazují jenom aktuální data, což nevystihuje úplně přesně nic (i když ono stejně na nějaké přesnosti asi moc nešupí). Používám postup: Nahrát určitou dobu (min 10 min) několika různých typických přenosů (film, zprávy, sport). A pak to porovnávat. I když ani to není úplně ideální měřítko kavlity. On není kodek jako kodek, a mohlo by se stát, že lepší kodek bude plodit hezčí obraz z menším tokem. A těžko někde spočítáte věci jako je podivuhodný postup Galaxie, která vysílá sice 16:9, ale když porovnáte původní obraz třeba na Sky nebo Premiere, tak zjistíte, že to je nejdříev oříznuté na 4:3 a pak ještě jednou na 16:9. Obraz je podstatně horší, a přitom se tok až tak moc neliší. |
![]() Antonín |
| 23.03.2008, 17:43.36 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?altdvb to ma v sobe jako plugin |
![]() bublajs |
| 23.03.2008, 17:45.45 | |
technisatpřístroje celkem dobře dat. tok naměří a ukáže...měl jsem ho nějakou dobu a vše podle provideru jakš takš odpovídalo...Ale Vantage nevim,,,jestli je na něj neof. soft s měřenim dat. toku :-/ |
![]() cb21 |
| 23.03.2008, 17:56.37 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?To: bublajs--FUJ.Otevři si kodeky které používáš.mám dojem že Elecard,Cyber link a jiné video i audio kodeky mají svoje měření. Ale u všech je rozdíl jak píše Antonín.Je to pouze informativní k přesnému měření atd.Je to jako s ukazateli signálu.Úroveň kvalita. |
![]() zizi |
| 23.03.2008, 18:16.18 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?Rozdílem mezi kodeky jsem já myslel rozdíl na vstupní straně - tedy když to napíšu přesněji není mpeg2 kodér jako kodér. |
![]() Antonín |
| 23.03.2008, 18:20.44 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?zizi a jak velkej rozdil si myslis ze bude ? 1 nebo 2 procenta ? muzes svoje tvrzeni nejak prokazat kdyz je podle tebe FUJ ? |
![]() bublajs |
| 23.03.2008, 18:57.49 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?ALTDVB to má v sobě jako vPlug ???? Nemá, má to kodek!!O rozdílech v bargrafu u jednotlivých kodeků je samozřejmá věc. Všechny programy DVB u Free vysílání nepotřebují Vplug od p.Vahida ale kodek a reneder. TO:Antonín, Máme ještě renedery k výstupu. |
![]() zizi |
| 23.03.2008, 19:05.15 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?zizi ?? o vplugu pises ty a souvislost radsi nebudu ani hledat. kodek nema s datovym tokem zadnou souvislost. datovej tok je datovej tok a na to nema zadnej kodek vliv. je uplne jedno jesi mas kodek XX ZZZ nebo YY vzdycky do toho potece datovej tok, kterej zmeris nejak. podle zvoleny metody bude rozdil v jednotkach procent maximalne ale ne v radu FUJ, jak pises. |
![]() bublajs |
| 23.03.2008, 19:36.55 | |
RE:Datový tok dá se někde zjistit?TO: bublajs: ALTDVB to ma v sobe jako plugin.!!! Rozlišení obrazovky ano,datový tok ne.Jestli nebudeš mít vhodný kodek,nebude obraz,o kvalitě a datovým toku, nemluvím ani kdyby jsi se ...A jestli do rec. poteče datový tok na plné pecky a ty tam nemáš vhodný kodek tak se stane zase že se ...... znovu. Protože každý bargraf Ti je na nic když to rec.nedokáže převést na tv zobrazovač. A otom byla moje glosa?? |
![]() zizi |
| 23.03.2008, 19:39.34 | |
zizizikolika bitové ty převodníky?dik |
![]() cb21 |
| 23.03.2008, 19:49.26 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?zizi, datovej tok zmerim v altdvb uplne bez problemu, pokud to mereni neni jako plugin, tak je primo soucasti. pokud hodlas zpochybnovat mereni ktery to dela, tak prosimte vecne . jinak mi zcela unika, jak si presel od topiku k tomu k cemu si presel ... asi nejaka predvelikonocni haluska ... |
![]() bublajs |
| 23.03.2008, 20:36.04 | |
RE.Datový tok dá se někde zjistit?Nemám zájem,ani problém utíkat od topiku,:pokud mereni neni jako plugin,tak je jeho součástí.př.Auto má benzin je jeho součástí?Jinak hezké velikonoce a pomlázku. |
![]() zizi |
| 23.03.2008, 20:47.20 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?no to je videt, ze nemas problem utyct od topiku stejne jako zjevne umis i jiny veci. on ten datovej tok totiz zmeris i bez toho altdvb nebo progdvb kdyz na to prijde a vysledek se nebude lisit skoro vubec . |
![]() bublajs |
| 24.03.2008, 08:36.24 | |
RE: Datový tok dá se někde zjistit?Problém měření podobnými ukazateli je v tom, že buď nedělají průměr a ukazují aktuální hodnotu, což u VBR přenosů pak moc přesně nevypovídá (znovu se ovšem vracím k tomu, že přesnost není nijak moc důležitá). Nebo průměr dělají, ale není jasné, za jak dlouhý interval. Nebo je ten interval krátký.zizi: pro změření datového toku nemají dekodéry, tedy to co je v PC, sebemenší význam. Enkodéry jedině jakýsi nepřímý - při stejném datovém toku mohou být lepší nebo horší. |
![]() Antonín |