24.03.2008, 14:39.09 | |
Slučování signálů - domovní zásuvkaZdravím všechny, trochu jsem rekonstruoval obývací pokoj a do zdi resp. do krabice jsem z vnějšku domu přivedl dva kabely, jeden od antény na DVB-T a druhý od paraboly. Koupil jsem si zásuvku s konektory TV+R + F-konektorem pro sat.přijímač. Zřejmě chybně jsem se domníval, že tam bude zvlášť svorka pro sat, ale zřejmě do baráku má jít je jeden kabel, tzn. sloučený sat + TV + Rádio ? To bych snad i zvládl, ale já mám anténu na DVT-T napájenou po kabelu od TV, to už je trochu komplikované, oddělí se nějak v té zásuvce těch 5V od satelitního signálu ?Díky za Vaše zkušenosti.Petr Š. |
![]() Petr Š. |
24.03.2008, 14:44.18 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkahmm to asi těžko do Lnb jde po koaxu 13v/18v ........parabolu napoj zvlášt (měl jsis udělat 2 krabice a 2 zásuvky) |
![]() Karlos1 |
24.03.2008, 14:51.38 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkarozeber zasuvku a napoj koaxy přímo na konektory |
![]() pierrepetr |
24.03.2008, 14:54.21 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkaJestli to je jenom jediná zásuvka na obou vedeních, pak bude skutečně nejlépe použít jenom konektory a zbytek vykuchat.Kdyby to byla součást nějakých složitějších vedení, pak to tak jednoduché být nemusí (i když to bude fungovat i tak). |
![]() Antonín |
24.03.2008, 15:25.36 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkaUž nějakou věčnost používám zásuvky TV+R+SAT.Na půdě mám sloučený slučovačem TV+SAT signál do jediného koaxu.Sloučený je analog +sat,u pozemního Digitálu nevím,asi by to nedělalo dobrotu.Nemám s tím žádné zkušenosti.Napájení zesilovačů na TV mám nad slučovačem. |
![]() hobza |
24.03.2008, 15:28.08 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkaJeště dodatek:točím s motorem a nemám žádný problém.Slučovač musí mít propustnou cestu pro napájení sat. |
![]() hobza |
24.03.2008, 16:18.25 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkai takové účastnické zásuvky existují.http://www.omko.cz/?kod=APUZEU2SATTV |
![]() Saxon |
24.03.2008, 18:35.30 | |
Zlučovač signálov domová zásuvkapozri sa na zlučovače aj na www.rtv.sk, kde ich aj vyrábajú a na konkrétne frekvencie |
![]() antonius |
24.03.2008, 20:15.29 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkaNejlepší je před sloučením zajistit napájení pro DVB-T pomocí 5V adaptéru (např. na půdě). V extrémních případech to ovšem jde napájet i po koaxu (buď z adaptéru, nebo ze sat. přijímače), ale to už tady rozepisovat nebudu jak, jen podotknu, že je potřeba jen pár kondíků, diod, tlumivek a stabilizátor. Ti co tomu rozumí, ví oč jde. :))) |
![]() Zip |
24.03.2008, 20:24.56 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkaa v rámci vykuchání zásuvky také pilku na železo, či nějaké štípačky a opatrně oddělit "země". Ono to slučování a následné oddělování je sice elegantní, že jde všechno jedním kabelem, ale přináší to zbytečné ztráty a všelijaké, těžko určitelné interference a jiné "ptákoviny". |
![]() Tondach |
24.03.2008, 20:41.27 | |
petr štakovéhle slučování nepřináší žádné výhody.Pokud máš dva kabely,tak každej ukonči příslušným panelovým konektorem a bud štasten.Já mám doma do každého pokoje nataženy koaxy čtyři a jsem spokojen.Ta zásuvka z Omka co jsem Ti doporučil,je vlastně uplně klasická koncová TV/RADIO/SAT s ještě jedním solo panelovým eFkem s možností upnutí druhého koaxu.Pro tebe ideální konstrukční prvek... |
![]() Saxon |
24.03.2008, 23:13.57 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkaco kabel to konektor,nic nemusíš řešit |
![]() pierrepetr |
24.03.2008, 23:15.46 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkanebo se vykašli na účastnickou zásuvku a rovnou na kabely dej koncové konektory a šup s nimi do přijímačů |
![]() pierrepetr |
25.03.2008, 12:58.20 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkaTo chodí : musíš koupit slučovač ALCAD typ ME-214 a hybrid slučovač . 1) Do hybrid slušovaše sloučíš rádio a TV s napájecím zdrojem , ze slučovače napojíš Alcad vstup TV+R a sat kabel na SAT vstup. 2) Výstup TV+SAT+R natáhneš jedním koaxiálem do Tvé účast zásuvky. Mám doma a chodí to OK. |
![]() CES |
25.03.2008, 21:33.53 | |
RE: Slučování signálů - domovní zásuvkaTen ALCAD ME214 je opravdu hodne dobrej, jen to radio bych slouci selektivnim slucovacem (REST VKV-TV). Kvalitnimi komponenty neni co pokazit. |
![]() J a |