Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.03.2008, 16:33.37

Společný satelit na panelaku přes rozvody STA

Dobrý den,
Chtěl bych se informovat, máme společny satelit na paneláku. Přes Společnou antenu nám jede ČT24,Eurosport. Kdybych si koupil domů nějaky modul Cryptovaci a kodovací kartu do něj mohl bych přijímat ty programy z té karty? Čili bych zapojil modul do společné anteny koaxialem. Nebo je to nutno propojit jinak s tím satelitem(parabolou)? Jsem v tomto laik proto se ptám. Děkuji za každou informaci.
uživatel
dabi
24.03.2008, 17:02.48

RE: Společný satelit na panelaku přes rozvody...

ne.
uživatel
mikim
24.03.2008, 17:04.46

re:Společný satelit na panelaku přes rozvody STA

Společným satelitem zřejmě myslíš asi zapojení dvou satelitních příjímačů kde je výstup z přijímače pomocí modulátoru přisloučen do STA. Obě dvě stanice o kterých píšeš jsou FTA vysílané z pozice ASTRA 19. V případě že chceš připojit další zařízení které umí pomocí karty dekodovat signál musíš investovat do dalšího přijímače se čtečkou zřejmě Cryptoworks a pak můžeš modulovaný výstup připojit do STA. Jediné co je dobré z důvodu autorských práv si u provozovatele zařídit povolení či sepsat smlouvu o šíření tohoto programu v STA.
uživatel
Modřina
24.03.2008, 19:50.50

No na panelaku máme satelit. Který je veden v STA (společné televizni anteny) Já nechci šiřit nic jen jsem chtěl využit tu parabolu co je na střeše a mít v bytě satelitní vysilaní čili být přípojen na tu parabolu. Protože ja jsem na severní straně, v přízemí a když hodím svoji parabolu na strechu tak bych ji musel stahnout 5 pater a do toho se mi moc nechce. Proto vymyšlím toto a ptám se zda to nahodou nejde tímto způsobem. Ale asi jak psal "mikim" to nepujde ale poptavam se tady mezi odborníky.
uživatel
dabi
24.03.2008, 20:16.09

Ne, nepůjde to ! Pokud máš možnost hodit si na střechu paneláku vlastní parabolu, neváhej, těch pět pater bude tak 20 až 30 metrů svodu, to není žádný problém, pořídíš si přijímač s kartou podle svého přání a nebudeš řešit žádné smlouvy ohledně autorských práv ani povolení u provozovatele STA. Jinak to nepůjde !
uživatel
Tondach
24.03.2008, 20:53.58

re :sta

Uvědom si,že skrze STA nepříjímáš "surový sat signál z paraboly",ale jak se tu již psalo,pouze vybraný program(poslaný dále do rozvodu),nastavený na sat přijímači někde "pod střechou paneláku"
uživatel
lubbik
24.03.2008, 21:23.48

Děkuji ... ja jsem si to myslel ... ale jen sem si to potreboval potvrdit. NE na strechu není problém si umistít vlastní parabolu ... tak a ted najit nejakou firmu co to primo umisti a hodí kabely ze strechy ke me dolu asi přes stupačky co?
uživatel
dabi
25.03.2008, 08:25.10

A nieje lepsie si namontovat parabolu na balkon alebo stenu vedla okna?
uživatel
PEPE8989
25.03.2008, 09:43.02

Nejlepší je opravdu zřídit satelitní rozvod

Je potřeba ale hvězdicově, pak budou mít na jednu parabolu všichni možnost přijímat satelitní signál. Až do počtyudružic 4, je to docela jednoduché řešení, které znamená akorát natahat dráty.
Kdyby do toho nechtěli jít všichni, tak bych ten panelák obešel a zřídil po dohodě s majitelem jakési družstvo, kam by postupně mohli vstupovat i další zájemci poodplacení vstupního poplatku a natažení drátu k ke přepínači na valstní náklady, abych zabránil lesu parabol na balkónech.

Čtyři družice by byly:
Astra1 19e
Hotbird 13e
Astra3 23e
Intelsat/thor 1w

Ono je to v nákladech skoro tootéž, co instalace pro jednoho, přibude akorát ten switch - což sice není zadax, ale taky ne milióny Kč. Ten by mohl zalatit buď majitel, nebo to satelitní družstvo. To už závisí na dohodě v místě.
uživatel
Antonín
25.03.2008, 10:38.24

v této konfiguraci satelitních pozic, je dobré investovat do Wavefrontiera 90.
uživatel
Saxon
25.03.2008, 11:22.07

Hele - ty to děláš...
Nechceš sem napsat typickou sestavu a její cenu, případně základní varianty? Sice pustíš do světa know-how, ale zase získáš zákazníky a do Karviné asi jezdit montovat nechceš? A pokdu jo, tak si na to udělej web a sem budem pak psát jenom odkazy.
Příp. strčit do ABC - něco jako Satelitní příjem v panelových a jiných domech s mnoha přijímači.
Zdá se mi, že se ty otázky opakují a zdá se mi, že ty lidi v těch velkých domech to řeší víceméně blbě (nebo přesněji blběji, než by mohli).
Samotného by mne zajímalo, jestli třeba neexistuje zařízení, kam by těch družic šlo píchnout více, třeba 8, na podobném principu jako EMP168 - že by se to ovládalo i diseqc 1.2.
uživatel
Antonín
25.03.2008, 12:07.08

antonín

s více jak čtyřmi družicemi do rozvodu bude asi problém.Popravdě řečeno,stejně to asi nikdy řešit nebudu,zájem bývá nejčastěji o dvě.EMP 168 si nerozumí s každým....z poslední zkušenosti vím,že třeba staré Technisaty přes 1.2. přepínaly spolehlivě,ale třeba takový Openbox po vypnutí vůbec nekomunikoval.Ani v 1.1. ani v 1.2.
Tuhle kombinaci družic chci dát ted do jedné bytovky v Č.B. a nechci tam cpát dvě paraboly,tak jsem se rozhodl,že tu toroidku vyzkouším.Peníze tam na to jsou,tak proč nezkusit...
uživatel
Saxon
25.03.2008, 15:49.31

Antonine vsetko je na satlex.de
uživatel
PEPE8989
25.03.2008, 16:13.02

Možná jsi to trošku nepochopil, nebo jsem to blbě napsal, mne to osobně vůbec netrápí, já nic nemontuju. V domě, kde bude bydlet kdokoliv kromě mojí rodiny, bydlet nikdy nebudu, sdílet se světem nocování hodlám najdříve na hřbitově.

Jestli mne něco zajímalo technické zvědavosti, tak to bylo vícedružicové řešení. Více než 4. A to zdá na satlex.de není, nebo jsem ho přehlédl.

Myslím, že se tady opakují ty otázky, a že by se to hodilo do místního ABC. Na satlexu si to asi neznalý člověk moc nepřečte. Ale třeba jo - koneckonců tady ten link už má. Ale jestli s tím máš zkušenost, článek do ABC by byl lepší.
uživatel
Antonín
25.03.2008, 18:05.32

Dnes jsme predavali bytovku, rozvod pro 22bytu, sat signal ze dvou druzic, pripraveno pro 3,staci doplnit parabolu (Digi) nebo LNB (Hotbird ?) Pred chvili skoncilo finalni mereni a funkcni zkouska. Kdyz by byl zajem, muzu nekam hodit popis vc. orientacni cenove kalkulace a fotek provedeni.
uživatel
J a
25.03.2008, 19:10.14

Na přepínání dvou Multiswitchů se používají relátka, které mají přepínatelné režimy ovládacích signálů.
Je nutné aby použité přijímače uměly jeden z těchto signálů (například tone burst).
Je tam ale jeden problém, nelze to provést v kaskádách.
Na přepínání družic se pak použijí kllasické příkazy 1.0 - A,B,C,D.

Pakliže existuje multipřepínač 17/20 , je možné ve vchodu o 19 bytech přepínat 8 družic.

Troufám si ale tvrdit, že 4 družice pro potřeby uživatelů ,,společných satelitů,, postačí.
Pak se kaskádovatelnosti meze nekladou.
uživatel
mirasat
25.03.2008, 19:10.14

Na přepínání dvou Multiswitchů se používají relátka, které mají přepínatelné režimy ovládacích signálů.
Je nutné aby použité přijímače uměly jeden z těchto signálů (například tone burst).
Je tam ale jeden problém, nelze to provést v kaskádách.
Na přepínání družic se pak použijí kllasické příkazy 1.0 - A,B,C,D.

Pakliže existuje multipřepínač 17/20 , je možné ve vchodu o 19 bytech přepínat 8 družic.

Troufám si ale tvrdit, že 4 družice pro potřeby uživatelů ,,společných satelitů,, postačí.
Pak se kaskádovatelnosti meze nekladou.
uživatel
mirasat
25.03.2008, 19:57.38

@ Ja Společný satelit

Prosím o pár informací o tebou provedeném rozvodu. Uvažuji o něčem podobném pro dům o 16 bytech. Zajímá mě hlavně použitý multiswitch, kabely, konvertory.
Předem děkuji za každou informaci.
uživatel
mstupen
25.03.2008, 19:59.38

@ Ja Společný satelit

Můj e-mail mstupen@quick.cz
uživatel
mstupen
25.03.2008, 20:57.02

Poslu ti to behem tohoto tydne, sepisu predavaci zpravu a technicke veci ti poslu.
uživatel
J a
25.03.2008, 21:34.44

Zaklad jsem ti poslal.
uživatel
J a