| 08.04.2008, 08:23.51 | |
Problem se zvukempripojil jsem receiver IP box pres audio vystup(sinch) k repro soustave Genius - SW-5.1 Home Theatre 5000 Light wood.....mam tam pripojene i PC,ale po pripojeni IP boxu se mi objevil ve zvuku brum,...neporadil byste mi nekdo jak se tohoto jevu zbavit? |
![]() gigi1982 |
| 08.04.2008, 09:32.31 | |
RE: Problem se zvukemZemní smyčka, najdi si ve starších diskusí, není to úplně jednoduché. Vzhledem k těnm přístrojům je možná nejjednoušší to nepropojovat vůbec, počítačové reproduktory nechat, aby střílely, vybuchovaly a dělaly Digitální zvuky u nějakých her, pro domácí kino si koupit něco, čemu se bude moct říkat reproduktor. Ale jestli je to někde na kolejích atp. tak to chce odstranit zemní smyčky, která teče přes stínění toho cinche. Třeba to propojit optikou, pokud to jde u toho brrr. |
![]() Antonín |
| 08.04.2008, 09:48.32 | |
Pokud ty Geniuskymají optický vstup pro audio, tak t s tím IPboxem propoj optikou, a budeš mít vystaráno! |
![]() Enik |
| 08.04.2008, 09:55.03 | |
RE: Problem se zvukemNemam to na koleji,mam to doma v obyvaku,nepouzivam to na hry,ale na kvalitni zvuk při filmech a nebo mp3. Hraji docela dobre,stalo me to kdysi davno 4tisice,jsem s nimi naprosto spokojeny,akorat nechapu proc to neni nejak navzajem odrusene,myslim ty vstupy,mam tam asi ctyri vstupy k dispozici(TV,TAPE,DVD atd).ale k cemu to delaji,kdyz se k tomu muze pripojit stejne jenom jedno zarizeni,ponevadz kdyz k tomu pripojite vice "device",tak to dela neplechu |
![]() gigi1982 |
| 08.04.2008, 09:56.31 | |
Pro Enikmohl bys mi to nejak priblizit,nemam s optikou zkusenosti,co k tomu budu potrebovat,nejsem si zcela jist jestli Genius - SW-5.1 Home Theatre 5000 Light wood maji opticky vstup |
![]() gigi1982 |
| 08.04.2008, 11:32.02 | |
Především...neplechu to nedělá kvůli počtu přístrojů, ale kvůli zemní smyčce, která vzniká díky TN-C elektrické síti v bytě. S tím TN-C nic nenaděláš, takže je potřeba celou věc řešit tak, aby jednotlivé přístroje byly buď na stejném zemním potenciálu, nebo byly galvanicky oddělené. To galvanické oddělení je možné právě za pomocí optiky.Nejsem si zcela jistý ale mám takový pocit, že ty Geniusky tu optiku opravdu mají. Na zadní straně subwoferu by měl být malý černý čudlík s nápisem optical. Připomíná trochu malý dětský dudlík. Stejný dudlík by měl být i na tom IPboxu. Tyto dudlíky jsou záslepky konektorů pro optiku. Pokud ten dudlík uchopíš mezi prsty, je možné jej vytáhnout z konektoru. Ten dudlík je jen záslepka. Ta se nahradí optickým kabelem. Kabel je možné koupit běžně v prodejnách s AV technikou. 1,5m kabel stojí něco přes stovku. Pokud to propojíš optikou, tak budeš mít naprosto perfektní signálové propojení bez jakýchkoliv brumů! |
![]() Enik |
| 08.04.2008, 11:38.04 | |
RE: Problem se zvukemNo každý říkáme věcem různě. Já bych podobnou věc neoznačil kvalitním zvukem ani přibližně, ale proč ne, jsou to jenom slova. Jak říkáš zvuku z reproduktorů a normálního AVRecu, pokud jsi to někdy slyšel?Neplechu nedělá to tvoje zařízení, ale tvoje elektrická síť. Nemáš všechny země spojené na stejném potneciálu, je mezi nimi napětí, proto teče proud stíněním a ten pak bručí. Pochybuji, že to dokážeš odstranit. Ale zkusit můžeš toto: - napájet všechna zařízení z jediné zásuvky. - otočit vidlici u těch zařízení, které mají jenom ¨plochou zástrčku - odpojit anténní vstup televize Nebo pokud ta hračka má skutečně optický vstup - propoj to optikou, budeš potřebovat optický kablík, který si za cca 200 Kč koupíš v libovolné prodejně elktorniky nebo počíatčové techniky. Jenom se tam zastrčí do obou přístrojů a je to. Není to nijak rozdílné od elektrického kablíku (akorát to nesmíš moc ohnout). |
![]() Antonín |
| 08.04.2008, 12:16.55 | |
RE: Problem se zvukemDekuji moc za rady....zkusim to |
![]() gigi1982 |
| 08.04.2008, 12:20.46 | |
RE: Problem se zvukemtak jsem ted dostal informaci ,ze ty geniusy ten opticky vstup nemaji :-( |
![]() gigi1982 |
| 08.04.2008, 13:27.20 | |
RE: Problem se zvukemTrochu jsem si to myslel, i když to zařízení neznám. |
![]() Antonín |
| 08.04.2008, 16:24.05 | |
V tom případěje nutné udělat extra propojovací kabel, který galvanicky oddělí jednotlivá zařízení od sebe! |
![]() Enik |
| 08.04.2008, 16:29.55 | |
RE: Problem se zvukemtak pomoholo vypojit antenu z televize...zajimave,opravdu zajimave,zrejme nejaky prebuzeny signal z analogove anteny :-) |
![]() gigi1982 |
| 08.04.2008, 16:31.24 | |
RE: Problem se zvukembudeš si muset koupit oddělovací NF transformátorek s převodem 1:1 a do primárního vinutí zapojíš audio výstup satelitního přijímače a sekundární vinuti pripojíš do vstupuaudio sestavy Genius.Jednodušší varianta je,že si to koupíš hotové,takový ostravský Dexon to má určitě v nabídce.Ty trafíčka musí být pochopitelně dvě/Stereo/. |
![]() Saxon |
| 08.04.2008, 16:33.50 | |
RE: Problem se zvukemprdlajs přebuzený signál z antény,je to normální zemní smyčka.Nech si udělat revizi elektroinstalace a hormosvodu a pak můžeš laborovat dál. |
![]() Saxon |
| 08.04.2008, 17:57.24 | |
Revize Ti nepomůže,a trafíčka nepotřebuješ. Řešení je mnohem jednodušší! Stačí na to kondenzátory! |
![]() Enik |
| 08.04.2008, 18:18.17 | |
RE: Problem se zvukemnebo si strč do anténího vstupu kus drátu a nech ho ležet na koberci....Rv |
![]() Saxon |
| 08.04.2008, 18:45.39 | |
tohle si kup a máš pokoj03 410 - NS 20 odrušovací filtrwww.dexon.cz izolační transformátor: 2xcinch/male in - 2xcinch/female out 125kč. |
![]() Saxon |