| 08.04.2008, 10:04.23 | |
Jaký HD přijímačDobrý den,mám prosbu.Napište své postřehy s těmito přijímači:Technisat Digi Corder HD S2 s HDD 160GB Topfield TF 7710HD PVR s 500GB Humax iCord HD sHDD 320GB Co porovnávat:obraz na LCD,složitost ovládání,možnost nahrávat na jednu kartu TT Primu a Novu,upsaling a Vaše zkušenosti.Předem moc děkuji. |
![]() petrak |
| 08.04.2008, 10:25.12 | |
RE: Jaký HD přijímačJaké HD kanály chceš sledovat?Žádné? Pak ti na nic není HD přijímač. Příjem SD na HD přijímači není lepší, než na obyč. přijímačích. Upscale udělá každá současná televize stokrát účinněji a lépe - protože ví, jaký má zobrazovač. |
![]() Antonín |
| 08.04.2008, 10:40.18 | |
RE: Jaký HD přijímačJá ti nevěřím, Antoníne s tím upscalingem. Koupil jsem si nedávno zase jeden DVD přehrávač do sbírky (Philips 5980) a obraz je rozhodně zajímavější a detailnější (podporuje upscaling až na 1080p) než na SD přehrávači bez HDMI. I když nechci tvrdit, že je to nějakej nebetyčnej rozdíl, tak se to prostě nedá přehlídnout. Je to lepší! |
![]() moonword |
| 08.04.2008, 10:42.40 | |
Pro Antonínaděkuji,to jsem chtěl vědět.Tak,že bez HD jenom sd.Pak který.Moc jich neumí nahrávat s jednou kartou současně Novu a primu.Jaký tedy přijímač s HDD.Předem dík.ICQ 263418451 |
![]() petrak |
| 08.04.2008, 11:01.16 | |
RE: Jaký HD přijímačmimochodem to píšou i v různejch recenzích, že to zlepšení u přepočítanýho formátu oproti nepřepočítanýmu prostě je a že je to vidět. Já bych s tím teda naprosto souhlasil. Ty softwarový rutiny se snažej "doplnit" chybějící data porovnáním se sousedníma obrazovejma informacema a výsledek je ostřejší obraz, působí na první pohled detailnějším dojmem. Není to jenom jednoduchý zdvojení těch sousedních bodů. |
![]() moonword |
| 08.04.2008, 11:22.11 | |
RE: Jaký HD přijímačJenomže totéž dělá televize...a líp.Není jedno, jak je to spojené, není jedno, co je to za data, a už vůbec není jedno, co je to za televizi. Televize to dělá lépe proto, že ví přesně pro jaký panel to má udělat. Mluvím o současných kvalitních televizích. (Jistě si dovedu představit nesmyslné konfigurace, ve kterých upscale v přijímači přinese lepší výsledky, než upscale v televizi. Třeba HDTV přijímač připojený pomocí analogového propojení by to mohl možná být...ale proč by to kdo tak měl?) |
![]() Antonín |
| 08.04.2008, 11:31.22 | |
RE: Jaký HD přijímačTo je možný. Nevím, možná televize v cenový kategorii někde kolem 40.000 to dělá líp. Nemůžu soudit. Ale moje úplně běžná LCD LG za 20.000 to rozhodně líp nedělá. |
![]() moonword |
| 08.04.2008, 11:44.01 | |
RE: Jaký HD přijímačJo a každej nemá na to, aby si kupoval televizi v ceně chaty na Berounce :laughing: prostě rozhodně není pravda, že "Upscale udělá každá současná televize stokrát účinněji a lépe - protože ví, jaký má zobrazovač."Těm lidem, co testujou ty přijímače to taky skoro vždycky hraje líp než SD receiver. A placený za takový hodnocení jsou jenom některý. :laughing: |
![]() moonword |
| 08.04.2008, 11:55.24 | |
RE: Jaký HD přijímačAntoníne môžeš tú svoju teóriu aj niečím podložiť? Pretože mne sa potvrdilo to čo moonwordovi cez HDMI je kvalitnejši obraz(LCD SAMSUNG LE32R86). Tento samsung má PIP ale ten funguje tak že jeden obraz musí byť buď z analógového TV tunera alebo SCARTU a RGB a druhý obraz musí byť z HDMI. Takže z toho mi vychádza že signál z HDMI ide cez inú elektroniku ako analógový. |
![]() PEPE8989 |
| 08.04.2008, 12:52.39 | |
RE: Jaký HD přijímačMyslím že není pravda že televize v ceně haciendy na Berounce udělá lepší obraz.Teno týden jsem byl rozhodnut koupit plazmu 50 Pioneera a proti plánu pustit trochu vzduchu z peněženky..díky představě z diskuzí,internetu atd. že obraz bude hezčí a lépe přepočítáván a díky tomu že jsem viděl vždy Pionýra hrát samotného bez porovnání jsem tomu věřil.HOUBY Z OCTEM....Včera jsem na štěstí navštívil za Prahou jednu speciálku kde měly Ty ,,fešáky" pěkně všechny u sebe.Panasonic(Věra)Samsung,Pionner(kuro) to vše 50 a Hitachi myslím 60.Ochotný majitel vše spustil do všeho stejný signál byla možnost výběru žánru a hrát si z nastavením...Když se pouštel HNUS byl HNUS na všem,Když se pouštělo solidní SD bylo solidní na všem když se pustilo HD Premiere byla krásná na všem.Hotov konec.Žádné lepší přepočítávání obrazu na televizi o 120 000 kč dražší se nekonalo.Normálně vyhozený prachy..Hitachi 60 placů fotbal premiere HD nebyl zárak už vubec(ale už je to dost velký).DVD přehrávače z HDMI obraz na všem lepší.Takto to vidím já normální koukání všechny TV téměř bez rozdílu.Samozřejmě když někdo bude lézt centimetr od palzmy sem a tam ze vzdálenostu pul metru tak asi rozdíl najde.Jak říkám byl jsem rozhodnut zainvestova! po včerejšku budu moci ušetřeně peníze využít uplně jinak a rozuměji a vím že o nic nepřijdu. Ale Antonín stejně napíše že jsme blbcí a že je potřeba investovat co nejvíc a o to bude obraz hezčí. HOUBY Z OCTEM..nebude (nepočítám minimální okem těžce postřehnuté rozdíly) |
![]() pat |
| 08.04.2008, 13:25.32 | |
RE: Jaký HD přijímačTo jsem nikdy nenapsal.Ani to že jste blbci, ani to že máte utrácet peníze jen tak pro nic zanic. Jedině u reproduktorů platí, že čím více peněz, tím lepší přístroj. Stačí si přečíst, (pokud to umíš.) btw.: když ani nenapíšeš a ani nejspíše nevíš, jaké přesně to byly modely, je to zase jenom bezcenný blábol. |
![]() Antonín |
| 08.04.2008, 13:34.07 | |
RE: Jaký HD přijímačOčekával jsem od Tebe tuto odpověd.Když nevíš jak odpovědět tak bezcenný blábol je tvůj oblíbený výraz...Těch 50 zobrazovačů posledních modelů výrobců není tak moc a ty panely jsou většinou stejné liší se jen výbavou a drobnými funkcemi.Takže to nesváděj na modely... ONO by se to těma modelama stejně rapidně nezlepšilo... |
![]() pat |
| 08.04.2008, 14:57.15 | |
RE: Jaký HD přijímačTak jsem to nemyslel nikdy, jestli by se to zlepšilo nebo nezlepšilo s nějakým typem. Ale bez toho typu to nemá žádnou informační hodnotu. Napsat Pioneer nebo Panasonic bez typu je totéž, jako když napíšu Škodovka je mnohem horší auto než Logan. Může to být 120 stejně dobře jako Superb a můžeme se hádat, až prasknem a k ničemu nedojdeme. Dokonce i když napíšu poslední typ Škodovky. Nikdo (kromě mne) neví k čemu se vztahuje, co jsem napsal. Nemusel jsem to vůbec psát. Je to bezcenné.Já neprodávám ani nepropaguji žádný model žádného výrobce a nemám nějak důvod se hádat, který je lepší. Stokrát jsem tady napsal, abyste si při výběru nechali pustit data, na která hodláte koukat a pak si vybrali podle svého oka. Že není možné obecně říct, že to je ten nebo onen. Někomu se líbí to, jinému ono. Někdo je na podání barev citlivý, jiný dvě modré od sebe nepozná ani na papíře. Oči máme každý hodně jiné, jenom se to málo ví. (Zkuste si někdy test - opatřete si někde rejstříky barev pro tiskárny, takový vějířek, určete nějakou barvu na papíře třeba na obálce časopisu a nechte společnost vyhledat nejpodobnější barvu, aniž by přikládali rejstřík blíže než cca 20 cm. Budete se divit, jak jinak to každý určí (a navíc většinou špatně, když to pak dáte vedle sebe, najdete bližší barvu.) |
![]() Antonín |
| 08.04.2008, 16:07.48 | |
RE: Jaký HD přijímačnechci Antoninovi nejak pochlebovat, ale je to tak ,jak to napsal, nekomu se libi to, jinemu ono, a oci mame kazdy jine, videl jsem hodne televizi po media marktech a saturnech atd. ale pokud na to budu mit, tak si koupim jedine Pioneera 50 nebo 60. Je to jenom muj nazor.:))) :))) :))) :))) |
![]() docdoutnik |
| 08.04.2008, 16:13.59 | |
@AntonínNič v zlom, ale keď som mal Vantage 121 aj 221 pripojený na plazmu Panasonic, obraz bol viditeľne horší ako teraz, na Vantage 7100 HD a pripojenie cez HDMI. Aj obraz SD napr.na Digi či UPC je omnoho kvalitnejší ako na 121 či 221.Vantage 7100 HD,čo som vyzistil, má perfektne prepracované" obrazové obvody"... |
![]() Milan C |
| 08.04.2008, 16:34.50 | |
RE: Jaký HD přijímačJe též otázka, jak jsi měl 121 a 221 připojené.Protože pokud nějakým SCARTEM CVBS, tak to zase tak nevysvětlitelný rozdíl není. CVBS ořeže jasový signál na 4 MHz. I kdyby to bylo opsjené RGB nebo YUV, tak to nemusí nic vypovídat, protože obraz přes RGB z DM7000 je prost ěo kus hezčí, než obraz tímtéž spojením s DM500. Prostě je tam kvalitnější obvod s větší šířkou pásma. Nelze srovnávat nesrovnatelné věci. Propojení HDMI samo o sobě neříká nic o tom, co dělá upscale. |
![]() Antonín |
| 08.04.2008, 19:24.40 | |
Milan CNevím, ale mám takový pocit, že píšeš nasmysly. Záměrně jsem to zkoušel s kamarádem on má Vantage 7100 HD a já Technisata.Výsledek stejný. Prostě nic! Dva přístroje, dvě plazmy a výsledek speciálne u UPC a Digi nulový. |
![]() Jarpet |
| 08.04.2008, 20:33.44 | |
k tomu nahravani Primy a Novy soucasne....napr. Arion AF9400 PVR HDMI to umi 100%. Samozrejme pri zapojenych obou tunerech. |
![]() Hatori |
| 08.04.2008, 20:39.53 | |
RE: Jaký HD přijímačNevim jak je to s LCD panelama. Ale co jsem si koupil HD-sat rejciver ,tak se mi zlepšil obraz v SD signalu/formatu.Použivam televizor klasicky 82cm Sony.Je to propojene scartem. Puvodni přistroj Mascom 1100cr-ci, dnešni Topfield 7700 HD. ;) |
![]() Hetfild |
| 08.04.2008, 21:00.23 | |
@jarpetNemám dôvod písať blbosti.Proste tak som to videl a vidím.Záleží, možno, aj na typu plazmy od Panasonic.Neviem,ale je to fakt.Pripojil som na skúšku aj Humax cez scart a bolo to otrasné.Mal kamarát vzadu prepojené HD na Vantage 7100 ? |
![]() Milan C |
| 09.04.2008, 08:25.32 | |
RE: Jaký HD přijímačJe spousta věcí, které nedláte systematicky a pak srovnání logicky nedávají úplně jasný výsledek. Neodlišíte kvalitu výstupních obvodů, nevíte, že scartem to může být jak CVBS, tak RGB...to je pak těžká diskuse, když někdo usoudí, že HD příjímač dělá lepší obraz upscalem a ono je to jenom tím, že to doposavad viděl zprzněné CVBS, který má PAL kódování barev.Je zajímavé, že přestože toho víte velice málo, píšete jako diví. Víte, že skoro nic nevíte? Nebo to nevíte a píšete z nevědomosti o nevědomosti? |
![]() Antonín |
| 09.04.2008, 20:30.30 | |
RE: Jaký HD přijímačDobrý den.Setelity montuji již celkem dost dlouho a prošlo mě rukama sposta zařízení. S ohledem na HD mám zkouškami zjištěno, že momentálně Vantage 7100 je jedničkou na trhu.A nejenom na HD, ale i zobrazení posbších programů z Digi Tv, které mě otevírá Diablo Cam se lze dívat bez slzení v očích.......Obraz je na Samsungu 101 cm uhlazenější, méně rozmazaný a viditelně lepší!! Otáčím pozicionerem, tak mám přístup praktiky kdekoliv.Premiere HD, Discaveri HD atd. je pastva pro oči!! Při návratu na kalasiku vždy chličku zvracím a doufám, že se dočkám českého programu v HD. Vantage 7100 jsem porovnával s Topfieldem 7720. Pokud nejsou finnanční prostředky problém, tak doporučuji Vantage 7100 a samozdřejmě s patřičným propojenim.Ale to snad všichni znáte........ S pozdravem Gitalu a HD ZDAR. :8) antonín1 |
![]() antonin1 |